test na cukrovku Ano nebo ne?

13.07.2009

Ahoj maminy. Ve středu jsem byla na kontrole u doktora, prohlídka proběhla bez ultrazvuku (škoda,těšila jsem se na obrázek) a doktor mi řekl že v tomle období dělá testy na cukrovku.Pak mi ale řekl, že u mě je to zbytečné, že do 25 let nic nehrozí.To se mi moc nezdá...co myslíte?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Mě taky neposlali na test na cukrovku, taky mi bylo řečeno že není důvod mě poslat, že není podezření :)

ahojky, u nas se posilaji vsichni a je dobre mit jistotu, i kdyz ti ju zjisti tak se udelaji opatreni a zvladne se vse ve zdravi ale horsi by to bylo kdyby se o tom nevedelo.... moc rizikova skupina nejsi ale ze ti nic nehrozi je trosku silne tvrzeni..... u nas v zarijatkach maji cukrovku 3 kocky, ktery jsou jinak uplne zdravy mlady baby, takze s timto tvrzenim dr nesouhlasim , myslim ze pisemne by ti to nedal :O

Já na ni byla taky - 22 let. Zážitek nic moc, ale holt jak píšou holky je lepší tam jít a mít jistotu že ji nemáš. Ta sladká voda se dá vypít, není to nic hrozného - pokud máš ráda cukrovou vatu, tak to zvládneš. Já se toho taky bála a dala jsem to. První hodina byla sice kritická, ale holt se to musí vydržet.
Tak být tebou tak jdu do toho.

tak mě je 22 a na cukrovce jsem byla.moje doktorka posílá všechny bez vyjímky.podle mě by se mělo chodit,pracovala jsem totiž jako zdravotní laborant a kolik mladých holek mělo cukrovku a ani v rodině nebyla

Já jsem na cukrovce nebyla a to je mi 30. Ptala jsem se na to a dr mi řekl že pokud v rodině nikdo cukrovku neměl tak je to zbytečné, že prej teď je udělá a za týden to může být jinak. Navíc jsem mu říkala že babička měla šokovou cukrovku a že si píchala inzulin. Ale i tak řekl že je u mě vše v pořádku a na testy nemusím, ale jestli chci tak mi tam pošle. Já nešla protože pít něco sladkého...brrr.

In reply to by nikaas

No vidíš, já tam taky původně nechtěla jít, přišlo mi to zbytečný - 28 let, žádný problémy, cukrovka v rodině není, nadváhu jsem nikdy neměla, cukr v moči taky ne - prostě anamnéza negativní. Nakonec jse šla, co kdyby... A těhu cukrovku mi našli, takž jsem skončila na dietě a nakonec i na inzulinu. Takže je leppší tam jít, sou horší věci než vypít trochu hnusný sladký vody.

Já slyšela, že teď už se to dělá všem. Ale pokud nemáte cukrovku v rodině a sama necítíš žádné příznaky cukrovky (např. neustálé sucho v puse a pod.), tak bych to asi ani neřešila... ;)

já myslím, že je to normální. automaticky se posílají matky nad 25 let a pak teda rizikový faktory)(jako výskyt cukrovky v rodině, nebo když jsi byla jako mimi obřík- já měla při narození přes 4 kila).

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka