Tak prý jsem moc úzkostlivá...

13.07.2009

Ahojky holky, tak teda nevím, ale prý jsem moc úzkostlivá. Vždycky, když mám na rukou malou a tchýně jde kolem, tak jí začne pusinkovat ručičky, mě to rozčiluje, nesnáším to, tchýně kouří, takže malé pak smrdí ručičky kouřem, a nečistí si zuby, (páč je prý má zpoloviny umělý, tak to nemá cenu) a trpí na opary, malá si pak ručičky olizuje (jako každé malé dítě), tak už jsem to tchýni řekla, ať to nedělá, že může malá něco chytnout, co třeba dospělý organismus ani nezaregistruje a miminku to může ublížit. Takže jsem si vysloužila přednášku, že ona si jako bude dělat, co chce a snad může dát vnučce pusu na ruku (to je půlhodinový ocucávání ruky, to není jedna pusa). :00:

Kliknutím vložíte smajlíky:

No moje tchýně zase už chce, aby jsme vyndali sporťák, nebo aby malá jedla kůrky chleba.
V 5. měs. jí chtěla dát ochutnat čokoládu... Když jí vzala na procházku, tak jí nějakým způsobem vypodložila, aby malá viděla z korbičky ven :00: :00:

že tady není místo pro jakousi toleranci! Držet hubu... Vždyť tu jde o zdraví miminka! Nikdo jiný než my jako maminky, ho neuchrání. A jak si to zařídíme, tak to bude. jestli necháme lidi sahat na naše miminko špinavýma rukama apod., tak to budou dělat víc a víc a nejen to. Řeknou si, asi to nevadí, tak co se budu omezovat. Já bych to nedopustila!!! ?y pak budeme lítat po doktorech! My budeme nocovat s nemocným dítětem! Na nás padá pak ta vina.

Holčinky, moc všem děkuji za názory, jsem ráda, že to tak nevidím jenom já. Btw. s tím psem se taky olizuje a prý je strašně ráda, že není hnusnej na Naty a že si na sebe musí zvykat.... Takže už Natynce párkrát stopro olizoval ruce, i když jsem to viděla jen jednou a vyjela jsem na ní....

Ivčo, též buď v klidu, moje tchýně se zase pod minutou olizuje se psem, doslova jí olizuje rty a v pootevřené puse i zuby, no hnus, bych se zblila a pak se samozřejmě vrhá na malýho a pusinkuje..Sice nepřímo na pusinku, ale na tváře, čelo..No...ROSTU !!! Ale jsem takovej vůl, že držím hubu.... :sick:

Ahoj ivco, mam to sámé...nikdy by mě nenapadlo, že budu muset někoho upozorňovat na to, aby si nejpr šel umejt ruce, než šáhne na novorozeně. Strašně mě rozčilovalo, když tchýně přišla,samej chlup od psa co má doma a ještě s nákupem, takže bylo jasné, že nejpv se stavila v supermarketu, kde šahala na vozejk atd. No hned si to štrádovala k nám do ložnice, kde se mi rozvalila na postel (tohle mi děsně vadí, já bych se jí v peřinách nikdy neválela a už vůbec ne v oblečení) malého vyndala z postýlky a já jen trpěla jak se mi tam čůza válí a padaj z ní ty psí chlupy. No dneska to samé. Už mam na straně takovej hadr a když vím, že příde okamžitě ho přehazuju přes postel. Představa, že by u nich měl malej strávit noc mě děsí. Pes hárá a nedaj ji ani hárací kalhotky a pes může všude, i do postele...

In reply to by Ivik77

no tak to s tim haranim je hnus. mam doma taky pejska, a musim rict, ze bohuzel musime kazdy den luxovat. co se tyce toho harani, tak jsem nasi fenku nechala vykastrovat. a to proto ze stenatka se nam nepovedli a pak si nedokazu predstavit, ze kdyz mimi zacne lezt a do toho pes hara :?

In reply to by hanicka11

Máme taky fenku. Má několik háracích kalhotek a třeba do ložnice a obýváku v době hárání nesmí. Jinak každý den taky luxujem a vytíráme podlahu, takže chlup u nás nemá šanci :s: Tchýně má koberce a naposled jsem je čistila já před 6 lety...no fuj hnus!!!

In reply to by Ivik77

ja jsem uklizeci magor, manzel mi rika ze mame doma chirugicky cisto, ale pes je pes. mame maly byt, takze si nedokazu predstavit den, nebo dva bez uklizeni. minule jsem mela doma prumyslovy tepovac, a chtelo se mi brecet kolik bahna sme z koberce vytahli, a to i z loznice kde pes nesmi. a s tim uklizenim mam takovou babicku, takovej humus jsi jeste nevidela, chvala bohu jsem po te druhe :s: , ja mam boxerku - pejska a na kalhotky nebyla zvykla, a po kazdem harani mela i falesnou brezost, takze sterilizace byla pro ni vykoupenim. doufam ze si na mimi zvykne :°°//:

něco podobného mám doma,ale od moji mamky.pořád by ji pusinkovala a já si to nepřeji,tak ji to vždycky řeknu a ona se naštve,nebo měla opar a pořád k obličeji,to jsem taky vyjela a řekla,že myslí jen na sebe a ne na její zdraví.to bylo taky zle,ale jsou to naše děti,ne?

No teda,já tě obdivuju.Já bych asi byla sprostá!Ať si klidně dělá co chce,ale né s mým dítětem!Jasně,že malý děti sou náchylnější než dospělý a jestli si opravdu nečistí zuby,tak bych jí ROZHODNĚ nenechala dát malý ani jednu pusu.Jak říká moje mamka=dělá na zubním=v hubě je nejvíc bacilů a svinstva!Držim palečky a s tchýní si to vyřiď.

Tak to ti rozumím mí rodiče kouří a furt by se muchlovaly s malou furt na ni sahají a když jim řeknu že už toho mám dost že smrděj kouřem a prostě mě to vadí tak jsem ještě já ta špatná a ještě se urazí.To malý není ještě ani měsíc

ahojky, tak já to mám nějak podobně!!! Moje tchyně to dělá taky, taky kouří a ještě pije denně asik tak 10piv!!! A jak přijedeme tak ji pusinkuje celou,což mě hroooozně vadí,ale prostě ona je hrozné povahy,takže radši držím pusu,a jak jdu vedle tak beru vlhčený ubrousek a utírám jí,protože se to nedá dýchat.. nebo mě fascinovalo,ale to manža zasáhl, že jak jsme přijeli z porodnice, tak jsem je jeli navštívit (tchyně nepřijede, má rakovinu a nikam se ji nechce a ani do obchodu nechodí, od rána do večera pije a uklízí) a ona si ji vzala na ruce,tak si říkám chvilku ji nechám, a pak ji jí beru, a co ona neudělala?? má doma psi, tak si s ní klekla a dávala ji psům čuchat a oni ji olizovali,naštěstí manža zasáhl dříve jak já, protože to už bych s ní nemluvila nikdy, kdybych si otevřela hubu jááá!!!! a ted kdykoliv je malá v autosedačce,tak psi odháním a oni na mě, že ji chcou jenom pusinkovat, ale prostě neeee .. mala není ještě očkovaná nic,tak prostě nee..takže ji raději vezmu na ruky a chodím s ní po bytě a po hodce ani ne valíme domů ... takže ti velice dobře rozumím...

In reply to by Amanitae

já vím.. a taky proto tam jezdím malo ... prostě tchýně celý život vyrustala mezi zvířaty,dalo by se říct, že měli doma malé zoo,tak to vidí jinak i výchovu atd. takže s ní se o tom bavit je škoda..

In reply to by Mishuge

Ono to zní hezky, že vyrůstala mezi zvířaty a že to chce aplikovat i na vnoučata, ale myslím, že není třeba zbytečně riskovat. Nikdy nevíš, jakou nemoc může to zvíře přenášet, nebo co kde před chvílí olizovalo. Br. Ještěže to máš pod kontrolou. ;)

no moje tchyne taky kouri, a pusinkovat malou rozhodne nebude!!! musis ji rict bez okolku, ze ji pak smrdi rucicky a dava si je do pusy. musi to pochopit, a kdyz ne, tak to bude respektovat bez toho aby tomu rozumela !!!

jezis Ivus, to je hrozny.... no promluv si s ni.. at te bud respektuje, nebo at si hukne.. prommin, ale me tohle vzdy dokaze vytocit... jakypak ze se bude chovat jak chce... no to neeeeeee!!!!!! bud bude po tvem, nebo proste nebude!!!!
To ja uz mam tohle nastesti vyreseno a mam podporu Danila... coz je dulezity...
drzim palce a pevne nervy.. koukam, ze s tou tvou tchyni je fakt potrebujes...
papap lenka

To seš dobrá, žes jí to řekla. :qu: Teď už jen na tom trvat, ale to určitě zvládneš, když už jsi udělala první krok. :one: Ty jsi máma, tak se bude dělat, co chceš ty. :w: Plně s tebou souhlasím. Když k nám tchýně ještě chodila, vadilo mi už jen to, jak na malou tím hnusným cigaretovým dechem dýchá a že ji vůbec drží v rukách. (No je fakt, že jsem vůči ní měla těžkou averzi. :sick: ) S tím oparem to rozhodně není sranda, na to by se mělo u miminek dávat pozor, tak všechny ohledy k tchýni stranou. :n: Drž se, vůbec nejsi úzkostlivá!

:sick: tak to by mi vadilo taky když jsi mi popsala její higienické návyky...pokud to tchyně nepochopí, tak ti nezbyde než malé pokaždé omejt ručičky...sice je to hrůza, ale lepší než aby chytla opar... :a:

Ahojí tak úzkostlivá nejsi ... prostě jsi jen máma co má strach o svoje miminko ... moje mamča dala malému jen jednou pusu na krk jinak přítelovo babička na čelíčko ... jinak kromě mě a přítele ho nikdo nepusinkoval ... taky trpím na opary,ale doktorka říkala,že dokud žádnej nemám tak není problém ... a že je dobře že malého pusinkuju,že on to prostě potřebuje ... ne jen se chovat ...

:jawdrop: tak to mě na malou nemůže nikdo ani šáhnout, když kouří a pak si neumyje ruce, tak co jsem pak já? :s:

In reply to by marta88

ale neboj, já to slyším taky furt jak jsem úzkostlivá :( třeba jen to, když jsem vybírala přesnídávku ovocnou a hledala jsem tu, ve které není cukr ve složení, tak jsem byla padlá na hlavu a když jsem si ted koupila parní hrnec, že se v něm ztrácí mín vitamínu a vařím v něm malé, tak to bylo.....
asi ji ty ruce budeš muset omejvat furt dokola...někdo si to totiž nenechá vysvětlit...víš co jsem si všechno vyslelchla já, když se kuřáci museli před pochováním malé jít umýt? ale byla jsem neústupná a ted už si zvykli ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka