prikrmy zacineme 3 týden potrebovala byh vedet jak davate pres den prckum prikrmy diky

13.07.2009

a jeste jeden dotaz.malemu davam od 30.6. zeleninovy porikrmy mrkev kvetak brokolice spenat s brambory a na vecer mlecnou kasi.vubec ale nevim jak mam davat tedka.rano dam um odpoledne zeleni.prikrm a pak uz jen um a vecer kasi poslala by jste mi nekltera nejaky vas jidelnicek?a jeste jsem se vchtela zeptat jaky se muzou davat smetanovy jogurty? a ted bych asi mela zacit uz s zelenonomasovymi prikrmy ze?koupila jsem i od hami nejake ovocne jogurty kdsy je mam dat odpoledne?bhyla bych rada kdyby jste mi poslali nejaky ten jidelnicek diky mooooc

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj my jsme na příkrmech od ukon.4měsíce. nám je už 6,5měsíce a máme to tak:
okolo 5 UM 210ml
mezi 8-9 UM 180ml
okolo 12 obídek. dávam zase jen zeleninku chtěli jsme zkoušet masozeleninový ale vybrali jsme si nevhodnou dobu kdy byl nemocný, jak si ale zvykne zase na zeleninku tak budu dávat masozeleninový příkrm co druhý den a jednou týdně místo maso žloutek
mezi 15.30 a 16 dávám přesnídavku
a okolo 18 UM 210ml s nemléčnou kaší
smetanové h´jogurty nedávam ale četla jsem tady že holky dávají asi tak od ukon.7měsíce activii

ahoj, nám 30.6. bylo půl roku.
Od 1.7. jsme začali s příkrmy, dopoledne jen kojím, pak dáme zeleninu - uvařím 2-3 brambory, rozmixuji a přidám půl skleničky kupované zeleniny. Zdá se mi to takhle chutnější, malá tu ze skleničky moc nechce (mně teda taky nechutná). To máme takhle na 2 dny.
Odpoledne dostane přesnídávku a pak zas už jen kojení. Zeleninu i ovoce zapíjí bylinkovými čajíky od HIPPu.
S masem ještě počkám než si zvykne na tohle. Jogurty nám řekla, že až od 8 měsíce, tvaroh od 1 roku.
Kaše nechala Dr. na mně, nemám prý chvátat, tak zatím taky nedávám. Vydrží po koupání i 6 hodin po kojení, tak jí nechci zatěžovat.
papa

Ahoj maso se dává po 3 týdnech, co jsi zavedla příkrmy, mělo by se dávat 6x týdně a 1x týdně dáváš žloutek. Jogurty se dávájí od ukončeného 8 měsíce, ale zkus se zeptat doktorky, jestli nemá takovou příručku od Nestlé. Je tam název "společně objevujeme svět" a tam je hezky udělaná tabulka co se kdy má dávat a jsou tam i recepty.

Ahojky.tak my sme začali s příkrmy na 5,5měsících.v poledne zeleninka a večer kaše,aby ho zasytila,ale to začlo působit až po měsíci a ted je to zase jiné,co se mi sám odstavil.Bude mu 8měsíců a máme to takto:
ráno mezi 6-6:30 UM asi tak 180ML
svačinka kolem 9h-jogurt od activie sladký-či přesnidávku a do toho dětskou sůšu
Kolem 12 obídek zeleninka +maso-stále mixujeme,kousky ho natahují
kolem 15:30 sváča vetšinou UM a v něm třeba banán nebo jen UM
a kolem 18H kaše ze lžičky tak 100ML
a koelm 19 ještě UM asi 180ML
A spinkáme až do rána,teda 1za noc je vzhůru,chvilku nemůže zabrat a,el usne po chvilce,tak takhle.
A včera měl teda kousek melounu odpoledne

podle toho kolik je tomu tvému prckovi ;) Nám je 7.měsíců a k snídani máme UM (okolo 8.00) pak na obídek příkrm (12.00) zeleninku, někdy i s masem (to moc nemusí on raději sladké) pak na svačinu přesnídávku nebo jagurt (activia s kousky ovoce - to ty kousky dávám já) to je okolo 16.00 no a na večer okolo 20.00 jde do vany a dávám asi 300ml kaše - někdy to sní a někdy zase ne-e ;) Raději udělám víc než míň :s:

Doufám, že ti to takhle stačilo :a:

In reply to by D123456

Ne určo ne - a hlavně malýmu vůůbec ale vůbec nechutná - včera jsem mu teda koupila králíka s brambůrekem (myslím od Hipp a to dlabal). Ale četla jsem, že 1X týdně by měl mýt k obědu sladký příkrm - jak já vezmu přenídávku a trošku mu jí ohřeju :///: Já jsem ze začátku dávala třeba jen květák a brokolici a tak ,,, Ale ze začátku jsem ho ještě dokrmovala UM protože měl málo (normálně vypil těch 210ml a ten příkrm je jen 125g tak jsem mu udělala ještě asi 90ml mlíčka a někdy to už ani nesnědl)

A s jogurtíkama bych ještě počkala je tam kravské mléko a smetana a to se moc nedoporučuje - myslím až od toho roka tak já kupuju bílý jogurt BIO a přimíchám mu tam třeba broskev nebo tak něco (rozmixuju) a nebo tu sladkou activii a to spapá 2. a je do 19.30 v klidu pak se jde koupat a ví, že dostane kaši :hu: :hu: :hu:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka