Vysazování na hrnec

10.07.2009

Ahojky, chci se zeptat, kdy jste začali vysazovat na hrnec, v kolikati měsících/co vaše děti při tom uměly...?

Kliknutím vložíte smajlíky:

holky jak to tu tak ctu ste sikulky nasi male je 15mesicu a teprve sme zacli kdyz vidim ze tlaci tak ji ychle posadim na nocnik to nam zatim jde :s: nechci ji netit syna sem nutila a k nicemu to nevedlo proste az jednou po druhym roce si sam sundal plinku ze uz ji nechce a bylo to ani na noc ji nemel

já jí tam posadila od půl roka a něco..sice se má zhruba až samo sedí..ale co..
v 8. měs už věděla co po ní chci.. a ted na něj krásně chodí..dokonce si i řekne..(někdy když už je pozdě)..dávala jsem jí tam akorát po probuzení ze začátku a pak vždy když jsme přišly z procházky..je nám rok kaká jenom do nočníku..ale čůrání ještě tak vychytané nemáme..
Nočník bere jako zábavu a to je důležité...a nijak jí nenutím, kdyby tam být nechtěla, tak ještě počkáme..velká motivace je hrací nočník...

ahoj, pokud mluvíš o nočníku tak my jsme začali v 8 měsících. Už uměl sám sedět-vlastně už i lezl. Nejdříve jsem ho posazovala každé ráno. Seděla jsem u něj a povídala mu. Po měsíci jsme už seděli 2x denně. Někdy se mu nechtělo a kňoural a tak jsem ho nenutila. Někdy se nám povedlo vyčůrat se nebo vykakat. Zato dostal pochvalu. Od roka už chodil 3x denně. Od roka ačtvrt si začal říkat že chce kakat. To platilo jak pro čůrání tak kakání. Začala jsem mu kupovat plenky-kalhotky. Abych je jednoduše sundala a dala ho na nočník (jak doma, tak venku na travičku). Občas se nám stávali nehody. Od roka a půl nosil plínku jen na spinkání a ven. Od roka a třičtvrtě jsme plně bez plenky..občas se stala nehoda, ale byl moc šikovnej...

In reply to by JaMiOn

Nám je teda 9 měsíců, na nočník jsem zkusila dát dnes poprvé, jen mě zajímalo, jestli tam vydrží sedět...rozhodně si myslím, že na nočník by se nemělo dávat dítě dřív než bude mít stabilní sed...to si pak zakládá na skoliózu atd..i když jde ze začátku třeba o 5 minutové sezení za den, tak by to snad zas až takový problém neměl být, pokud ho jinak člověk sám neposazuje a nemá furt v sedačce...je mi jasné, že tak malý si neřekne o nočník, ale chtěla jsem ho začít pomalu zvykat...

treba ti pomuze tohle...
Kdy začít používat nočník?
Mnohé maminky tápají v tom, odkdy své dítě začít posazovat na nočník. Znám ženy, které učily své děti chodit na nočník už v jejich 9, 10 měsících a argumentovaly ušetřenými penězi za pleny. I přes tuto ekonomickou výhodu nemohu takový postup schválit. Většina dětí dospěje k samostatnému sedu okolo 8. měsíce věku, což ještě neznamená schopnost využívat nočník. Do věku cca 18 měsíců většina miminek nezvládne chodit na nočník, aniž by se pomočovala. Močový měchýř se vyprazdňuje mimovolně (nelze ho ovládat). Rodiče by měli začít učit své děti na nočník rozhodně až po 1 roce věku, tedy tehdy, když dítě vstupuje do tzv. batolecího období. Začít by v té době měli tak, že dítě postupně seznámí s nočníkem (posadit na nočník třeba po probuzení). Pokud se něco podaří do nočníku zachytit, neměli by rodiče šetřit chválou. Asi v 15 měsících již některé děti mohou oznámit, že se jim chce čůrat. Začínají si uvědomovat pocit nucení na močení, který je pro na­učení na nočník nejdůležitější. Bohužel v podstatě až do 2 let věku je stále frekvence močení dosti vysoká, což učení chození na nočník komplikuje. V 18 měsících mohou rodiče dítě posazovat na nočník častěji a častěji, zejména po jídle a ve chvílích, kdy si dítě samo na potřebu močení upozorní. V tomto období již můžeme slavit první velké úspěchy. To platí samozřejmě přes den, noční pomočování je v tomto věku normální. Dvouleté dítě by už mělo umět nočník používat, ale i jemu se může stát, že to někdy nestihne.
Z výše uvedeného vyplývá, že všechno má svůj čas. Pokud maminky slýchávají od svých kamarádek, že byly v této výchově úspěšnější, tak jistě jen částečně – jejich děti se určitě ještě občas do 2 let věku pomočovaly. Některé maminky navíc drží své dítě na nočníku tak dlouho, dokud se nevyprázdní. To je samozřejmě velmi nevhodné. Pro děti jsou takové zkušenosti dosti traumatizující a mnoho si jich také v této době vytváří návyk podporující zácpu.
Navíc nejnovější poznatky fyzioterapeutů vedou ke smutnému zjištění, že dnešní mladí lidé trpí skoliózou právě z předčasného posazování na nočník. V každém případě tedy platí neposazovat miminko na nočník předčasně. Dalším základním pravidlem je – nikdy své dítě neporovnávejte s ostatními – každé dítě je jiné, proto je netrestejte za to, že moč či stolici neudrželo.
Hanka a Davídek

In reply to by Hanina.Vohánková

chytré... a nepíšou tam něco o panické nenávisti k nočníku? :)
Kryštof si už vyprazdňování uvědomuje, sám si dřepne a dělá e-e, ale jak ho chci posadit na nočník, začne se vzpouzet a napínat... večer mi udělal po místnosti 4 hromádky, myslela jsem, že mě omejou :)

In reply to by Kytiii

Kyti zkus si do vyhledavace zadat panicka hruza z nocniku. vyjede ti spousty rozhovoru maminek a porad od odborniku. Zkus to procist. Treba neco pomuze. Ja bych ti sem hodila odkazy, ale bohuzel ted nemam moc casu..

hodne stesti a doufam, ze to maleho brzo prejde...
Hanka a Davídek

my to zkoušíme od 13.měsíců, ale prcek z nočníku pořád vstává a na truc udělá bobek hnedle vedle :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka