Zkušené maminky prosíííím poraďte už jsem nešťastná.!!!!!!!!!!!!!!

09.07.2009

Ahoj zkušené mamky prosím poraďte pomocte.Moje 3 týdenní holčička mi skoro po každém kojení blinká a mám pocit že ji už nestačí mé mlíčko.Nazbyt bohužel nemám i když piju čaj na podporu kojení.Už přes 2 hodiny malá pláče a každou chvíli se dožaduje prsu.Už jsem z toho nešťastná když se takhle trápí.Co mám dělat takhle na rychlo???Dnes mě měli přijít penízky(mateřská) a peníze nikde tak snad zítra.Myslíte že mám radši koupit nutrilon.Jestli ano tak jaký.Ten zelený pro začátek na bázi mateřského mlíčka nebo AR proti ublinkávání k dr.jdem až příští týden na vážení.Prosííím poraďte budu vděčná za jakoukoliv pomoc a radu.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Naše Rozárka ublinkávala do 5. měsíce, toho se neděs, to je normální, některé děti to tak mají.
S UM ještě počkej, jak píšou holky, hodně pij- alespoň 3 litry vody a koj třeba i každou hodinu, čím častěji budeš malou přikládat, tím víc se ti bude tvořit mlíčko. Je to pakárna, protože pak celý den neděláš nic jinýho než kojíš, ale tak za 2-4 dny se to srovná.
A hlavně klííííííd.

Kočko, jestli ti malá přibírá, tak žádnou UM nekupuj, zajdi zítra k dr. převažte jí, dělává se to tak že jí zvážíte před kojením a po kojení a uvidíš, jestli něco vypila. s tím blinděním je to běžné, ještě nemá dovyvinutou záklopku, po kojení jí měj chvilku ve svislý poloze, třeba jí dej do autosedačky, aby se jí to nevracelo, taky nazdvihni postýlku, aby ležela z kopce, trochu to pomůže. taky jsou teď tepla, může mít žízeň. některé maminky dávají čajík nebo jenom vodu na napití, některé kojí častěji. to záleží jenom na tobě.
synek mi taky hodně blindil, měla jsem pocit, že vyhodí všechno co vypil, oono se zdá, že je toho hodně, ale přibýval normálně ;)

asi se jedná o růstový spurtík,vytrvej,nutrilon nedávej,přikládej častěji,udělej si meltu a pij hodně tekutin,a týden to vydrž,pak zas bude líp,další můžeš čekat kolem 6.týdne a 3.a 6.měsíce....já jsem kojila i á hodina....ale dneska má malá 7.měs a stále kojíme,jen to chce vydržet-fyzicky i psychicky:-)))

Ahojík.Mohl by to být opravdu spurt.
A souhlasím s Pluckou.Nám taky nestačí si odříhnout jednou.Mnohdy si odříhneme ještě za hodinu po kojení.
Protože máme taky potíže s nedostatkem mlíčka mohu doporučit v noci si odsát nebo odstříkat po kojení.Člověk obětuje spánek ale jednak se mlíčko hodí na další den a taky začnou prsa tvořit více mlíčka.Není to ale hned.
Jinak zítra alespoň brnkni doktorce.Bylo by hloupé čekat až na dobu kdy jsi objednaná.Mnoho štěstí.
http://www.prckoviste.cz/mirunka88

Maminky nezlobte se na mě, ale proč vždycky čekáte na objednanou návštěvu u Dr.? Vždyť pokud je problém, tak přeci nemusíš čekat na den kdy jste objednaný a jít hned. Nehledě na to, že o tom jakou UM ,by jsi se měla taky nejdřív podadit s Dr. Malá může mít moučnivku, podívej se jí do pusinky jestli tam nemá bílý povlak. A určitě si zítra zajdi k Dr.. A hlavně se uklidni, stres dělá taky hodně

Abych pravdu řekla, syn mi taky ze začátku docela blinkal. Než jsem zjistila, že si prostě musí 3x pořádně odbrknout. Ne dvakrát, ale třikrát!!
Určitě si zajdi nebo zavolej k dr. Ona ti malou zváží a zjistí, jestli přibývá nebo ne. Poradí ti i mlíčko, pokud bude třeba (snad ne). Bude určitě ráda, že dáš na její radu a že se poradíš. Je to hrozně těžký, když ti malá pláče, ale nejlepší by pro ni opravdu asi bylo zkusit vydržet ty dvě hodiny do dalšího kojení. Může mít jen špatný den a ventilovat to pláčem. To miminka taky občas dělají a chtějí prso jen na uklidnění. Pevný nervy přeju a co možná klidnou noc :papa:

napiš KYTIII zprávu,ale podle mě jde o rustový spurt-dítě nyní hodně roste a dožaduje se častěji prsu a pláče protože ono když roste tak je to nepříjemné a všechno ho bolí :r: spurty jsou vesměs 4 a to ve 3 a 6 týdnech a ve 3 a 6 měsících samozřejmě muže být i jindy,ale plus mínus to celkem sedí.....vydrž!!!!!!Přejde to!!!!!!!Nedávala bych jí krom prsa nic-čím častěji budeš kojit,tím více mlíčka bude.Na ublinkávání zkus NUTRITON-neplet s nutrilonem-je to takový prášek,který si rozmícháš ve vodě nebo lépe ve svém mléce a dáš před kojením pár lžiček,nebo já dávala stříkačkou přes malíček-trochu to pomohlo ;) musíš bojovat pokud chceš kojit!!!Jakmile dáš flašku-tak je pomalu ale jistě s kojením konec!Vydrž a mrkni na 1000 x zminované stránky www.kojeni.net já měla taky strašné problémy s kojem a tady na těch strránkách jsem byla napíchlá denně :w: a četla a četla-ted je nám 8 měsícu a kojím stále-drž se a bojuj :one:

In reply to by petunka

ahoj, myslím si, že se stoprocentně jedná o růstový spurt... často přikládej, hodně odpočívej, hodně pij a kvalitně jez... bohužel u tak malýho mimi se současně může jednat i o špatnou techniku kojení... napiš mi víc podrobností do mailu -jak často v jaké poloze, jak dlouho kojíte, jak dlouho po tom spí, jestli odkrkává, jak kaká a čurá atp...

já jsem takové věci řešila tak, že jsem raději zavolala doktorce na mobil a ona mi vždy poradila.Taky by jses asi měla o UM poradit s dr, kterou by ti doporučila.

Podle mně je to stejný problém, který jsme měli my. Malá má mlíčka dost, ale tím, že ho blinká (což může být i nedovyvinutou záklopkou v žaludku - mívá to spousta dětí), tak se jí mlíčko vrací do jícnu a tím, že ji to tam pálí a má z toho nepříjemný pocit, dožaduje se znova k prsu, aby to pálení zapila. A pak se přejí a blinká zas. Tohle je začarovaný kruh, protože tím, jak často jí, tak jí to mlíčko staré (nakvašené) a to nové v bříšku dělá nepořádek a pak může být hodně nafouklá a bolí ji z toho bříško. Takže koj nejdříve po 2 hodinách, aby jí nebylo hůř.
Jo a navíc ve 3 a 6 týdnech bývá období růstového spurtu (pak ještě ve 3 a 6 měsících), kdy se zrychlí růst miminka a může mít větší hlad a dožaduje se k prsu víc.
Tak vydrž, chce to pevné nervy! Držím palce
______________________________________________
Kristýnka (05/05), Honzík (12/08)
KLMM - klub lednových maminek a miminek

Ahojik tak v tom ti moc neporadím na to je dobrá Kytii co se týče kojení a tak všeho!!Jinak zítra je pátek a tak si skoč k dr zítra a nebo jí brnkni!!přeci nebudeš čekat do příštího týdne.....Zuzka a Ondrášek

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky