Jak lze vyčíst podle ultrazvukového snímku velikost miminka?

08.07.2009

Ahojky maminy...mám dotaz na velikost miminka zhruba ve 20 týdnu. Na ultrazvukovém snímku mám několik zkratek o různých hodnotách a domnívám se, jestli velikost mimíska neznamená zkratka +AC 14.28cm, ale zase jsem se docetla, ze tato hodnota je objem hrudniku. Proto prosim maminky, pokud maji snimek zhruba v 11t4d a maji tam take tuto zkratku, jestli by mohli napsat, jakou miru maji ony..pan doktor uz mi ze zacatku 1 trimestru oddalil termin porodu dokonce o 14 dni, ze je mimi male. Pak mam jeste zkratku +BPD coz znamena delka stehenni kosti a tu ma 4.32. Moc dekuji za prispevky, se kterymi muzu porovnat a pripadne se zbavit svych mozna zbytecnych obav, ale opravdu me to trapi..

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj. Taky mám celé těhotenství problémy s tím, že nevím, jak mám mimčo velké - a těžké :-) Dr. mi vždy řekla délku stehenní kosti, popř. průměr hlavičky a bylo. Tak jsem si musela poradit sama. Můžu ti doporučit: http://www.hzp.cz/main/dotazy_on.php?tema=1, tam zadej svůj dotaz a během dne ti určitě odpoví na to, jak je tvoje mimčo velké i kolik váží (zadej tam všechny hodnoty, jaké znáš). Jestli chceš porovnání, tak my v 16.tt měli pr. hlavičky 5,2 cm a stehenní kost 2,1 cm, ve 25.tt stehenní kost 5 cm (to je prý asi 30 cm a 800 g) no a ve 29.tt pr. hlavičky 7,8 cm a stehenní kost 6 cm a to je asi 38 cm a 1300 g. Ty www stránky ti ale opravdu doporučuju. Jo a mě dr. taky oddálila termín porodu o 14 dní. První termín byl podle poslední menstruace a druhý podle ultrazvuku a ten je přesnější. Posunulo se to, protože jsem neměla pravidelnou menstruaci. Takže z toho si nic nedělej. Snad jsem ti trochu pomohla. Měj se i s mimi hezky. Ahoj

ahojky tak obavy jsou urcite zbytecne, kazde mimi je jine a podstatne je jestli ti vysli dobre testy a taky jestli dr neshledal neco neobvykleho, znepokojujiciho...mimi je urcite v poradku a nema moc cenu se porovnavat.... jsou vazne ruzna ;)
tabulky jsou , ale je to jen a jen orientacni (napr. http://www.tehotenstvi.cz/tabulka-velikosti-plodu-v-tehotenstvi )
a tu mas jeste zkratky

neboj mimi je urcite v poradku :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky