Byla jste některá na dovče při neschopence???

08.07.2009

Holky, já mám takový dilema, že nevím co dál. Chceme jet s přítelem (8.8. se stane mým mužem :-) ) na svatební cestu........problém je ta neschopenka. Mám vycházky od 8-18 hodin. Nevím, jestli mám jít u doktora s pravdou ven a přiznat se, že chceme jet. Nebo spíš být ticho a risknout, že mi kontorla nepřijde a mlčet. Vůbec nevím, co by mi doktor řekl, jednou mám neschopenkua basta..... možná by mě pustil a možná ne....... Bojím se, že když se ho zeptám a zatrhne mi to, že mi ta kontorla na jeho popud přijde.... Achych jo!! Máte některá podobnou zkušenost????? Prosím???

já na tvým místě bych se hlavně zamyslela nad tím, proč mi vůbec doktor tu neschopenku napsal a kam se na tu dovolenou chystám ... jestli máš tak bezproblémové těhu, že śi troufáš na dovolenou, tak možná ani neschopenku nepotřebuješ a můžeš klidně vyrazit :a:

In reply to by ha.nka

No někdy to prostě nejde. Já bych třeba pracovala až bych brečela, netrápili mě ani nevolnosti, ale jakmile jsem zaměstnavateli řekla, že jsem těhu, tak se mě snaží vyrazit, takže jsem šla na nemocenskou a teď dostávám např. výpověď za hrubé porušení pracovní kázně, ani po 3 měsících nedostávám nemocenskou protože na ossz schválně neposlal podklady pro výpočet a podobně. Jenže nepočítal s tím, že se vyhodit nenechám. Prostě mě tam ten debil nechce i když jsem tam dva roky dřela nad rámec svých povinností za minimální mzdu (10hrubého). No co nadělám.

In reply to by petit.fraise

to se bohuzel nekdy stava a je to od nej fuj :-( ale kdyz jsi na nemocenske tak te nemuze prece vyhazovat za hrube poruseni kazne :n:
s tou nemocenskou, ja to co mi vzdy na konci mesice dava dr do prace vubec nedavam, ale nosim to rovnou na socialku, socialka to nevyzaduje aby to slo pres pracu, me sef rovnou rekl ze mi to tam nehodla nosit....
ale to nemeni nic na tom ze na to nema pravo .... asi to vsechno vis a je to na nastvani, ale jak on na tebe tak ty na nej, prece nebudes bez penez , jen kvuli jeho jesitnosti....asi bych mu rekla , jestli to tam da, nebo to chce resit soudne , nebo o co mu jde, ale jak pisu nejlepsi je si to tam nosit sama :-)
tak hodne stesti a nedej se , takovy pristup by mel byt trestny :n:

In reply to by Danzy

No ten lístek na peníze ( Potvrzení o trvání dočasné pracovní neschopnosti) ten hned od začátku posílám na ossz. Dokonce ten lístek jak se dozadu psalo číslo účtu, jsem se bála, že by šéf stopil, tak jsem ho tam taky raději poslala přímo ( to jsem byla už měsíc na nemocenské) a z ossz mi volali, že mě tam nikdo nenahlásil, že jsem na nemocenské, že jsem se nahlásila až zasláním toho lístku. Jenže problém je, že aby mi mohli vyplácet nemocenskou tak tam zaměstnavatel musí zaslat takový formulář kolik jsem vydělávala za posledních 12 měsíců (jednotlivě po měsících) aby z toho mohli vypočítat dávky, z toho se pak taky počítá mateřská. No a to on tam furt není schopný zaslat - už více než tři měsíce. Teď na něho posílám všechny možné instituce. Doufám, že se z těch pokut nevyhrabe...

já má sice už roční dceru,ale taky jsem byla celé těhotenství na neschopence,Mě teda bylo 5 měs. dost blbě a pak taky žádná sláva,ale přišly mi 2 kontroly z práce a 1 z mojí zdravotní pojišťovny tak na to bacha.A zebrat ti můžou asi všechno.Jako že ti zruší nemocenskou a tak.

no mám stejný problém jako ty, taky mám strach. Kolik nám teď můžou sebrat za jeden den nezastižení? Nevíte někdo od kolika do kolika můžou vůbec chodit?

In reply to by PetraZe

ahojky, u nas je to tak, ze nejde o jeden den nezastizeni, to by slo kdyzby chodila kontrola kazdy den, ale protoze chodi namatkove , tak kdyz te nezastihnou doma, tak ti zrusi uplne vse a nedaji ti ani korunu...jinak u nas chodi ad 7hod rano do 21 hod .....
:(

čtu co máš za problém a teda řeknu ti, že bych okamžitě měnila doktora. Co to je za doktora, že se ho musíš bát na něco zeptat? To by nebylo na mně. Můj doktor je super, se vším mi poradí, o všem si s ním můžu povykládat. A mít takového co ty, tak tam chodím vynervovaná a moc by mi to v těhu nepomohlo. Přejdi k jinému dr. tohle di za to nestojí!!! Pa, Lucka

ahoj,
tak nevím jestli chcete jet někde u nás nebo do zahraničí. Právě jsme totiž zrušili dvolenou na malorce protože jsem zjistila že to není tak jednoduché s pojištěním. spousta pojištoven totiž nechce pojistovat potíže související s těhu,případně nechtějí proplatit problémy které se Ti staly v zahraničí,ale pojištovna zjistí že jsi nebyla v pořádku už doma.Každá "neschopenka" i když ti nic není musí být jakože podložena nějakým "problémem" a po ošetření venku se pak nedoplatíš.
To odradilo mě ://: asi jsem se vyjádřila dost krkolomě, ale snad jsi pochopila. :a: prostě se optej na pojištění. :one: :dance:

Zrovna jsem řešila to samé. Mám vycházky 8 hodin denně - ačkoliv jsem si prostudovala nemocenský zákon a doktora upozornila na to, že výši vycházek určuje pouze on sám, řekl, že může maximálně 8 hodin a že taky nemusím dostat nic, tak ať mlčím. No jenže já jdu 17.7. ne jednu svatbu a hned 8.8. na druhou (ani jedna není moje :( ) a tak jsem mu to řekla na rovinu, že to je rodina a že tam prostě musím no byly s tím hrozné caviky. Řešila jsem to skoro čtvrt roku, nejdřív že ne, pak že v tom není problém, pak zas že max. týden. Teď jsem šla za sestřičkou s tím, že jsem se s doktorem domlouvala na těch vycházkách a tak mi teda přímo sestřička napsala povolenku - samozřejmě mohla tam zaškrtnout neomezené vycházky, ale ta ťula zaškrtla změnu místa pobytu a chtěla po mě přesnou adresu. Tak jsem vybrala známé co bydlí cca 200km od socky pod kterou patřím a jsem v klidu. Mám to od 16.7. do neurčita. A prý tak daleko kontrola nepojede ale kdyby přece jen byl problém, tak se stačí telefonicky domluvit a ona to zařídí, jako že napíše jinou povolenku a pošle to na socku. Záleží teda jakého máš doktora a jak je samostatná sestřička. Já mám problémy se zaměstnavatelem, takže si nemůžu dovolit riskovat kontrolu. Držím ti pěsti. Jana

Ahojky, když jsem tady na těchto stránkách zjistila, že má hodně holek omezené vycházky, nešlo mi to do hlavy a celkem mě to naštvalo, tak jsem se zeptala mojeho gyndaře, jak je možné, že někdo může mít omezené vycházky v těhotenství, taky kroutil hlavou.Říkal, že to je podle toho jak je schopná sociálka.Asi by nebylo marné si tam zajít a poptat se v čem je problém.A pochybuju, že by na těhotnou s omezenýma vycházkama chodila kontrola, mají jiných starostí.Protože podle mě lékaři se sociálky trochu bojí a raději dávají omezené vycházky.
Ale je to sprosťárna, já jsem ze Zlínského kraje a taky jsem doma, protože jsem zdravotní sestra a z důvodů laserů už nemůžu dělat a mám neomezené.
PAPA GAbík

Ahojky, tak já jsem jezdím občas na víkendy za rodičema, byli jsme na výletě v Liberci. Mám taky neschopenku, ale mám neomezený vycházky. Dokonce jsem se i ptala doktora, jestli když jedu k našim mám hlásit změnu místa kde jsem na neschopence a byl úplně v pohodě. Ale on je super i normálně.

ja mam takovou zkusenost:
chtela jsem jet na vikend do ceska za rodinou a tak jsem to rekla dr s tim ze jinak se cele tehu nesetkam s rodinou a ze tam musim i kvuli zubari v patek a prijela bych v pondeli........ a pres tyto argumenty mi rekla , ze nepripada v uvahu , ze jsem na nemocenske , socialka me plati tak at sedim doma, takze ja mam zkusenost negativni....

In reply to by Danzy

jsem byla s přítelem na UTZ ve 13 týdnu, tak jsme se DR. ptali, jestli by jsme mohli na doču a on řekl, že těhu není nemoc a že nevidí problém......Jsme byli tak šťastný, že jsme odtamtud odešli honem honem a úplně mu zapoměli říct, že jsem na neschopence. No a to nám právě došlo až teď. Jsme pěkný trubky!!! A teď prostě nevím co dál. Když jsem byla ráno u sestry na krvi, tak jsem jí to říkala....... no a prý s tímhle k doktorovi raději chodit nemám. Že je škoda dovču rušit, že to máme zvážit, ale zase, kdyby přišla kontrola, je průser.........tohle řekla sestřička.

In reply to by Janča24

nemas treba nekoho znameho , kdo je dr? pro pripad? ale jestli sestricka rika toto, tak fakt za tim dr s tim nechod, to se neoplati.....

In reply to by Janča24

no u nas je to napr. docela bezne , neni vyjimka kontrola v sobotu v 8vecer a takovy srandy, ale nechcu strasit, pravdepodbnost je mala .... jen bohuzel stat se muze no

In reply to by Danzy

je děsný!!! Kreténi. Nechápu například to, že holky, které mají pupana a je horko, špatně se jim dýchá, tak jsou během předepsaných vycházek doma.......a vlastně v době, kdy už není takové horko a mohli by jít ven, tak už musí zůstat doma!! Takový kraviny!! No ale kontrola v 8 večer je teda příšerná!!!!

tak toho bych se bála, určitě bych se s dr. domluvila, protože jak Ti přijde kontrola, tak bude mazec. Myslím ale, že ty kontroly posílá zaměstnavatel ne? Nebo dr? Fakt nevím...

In reply to by Andělína

kontrolu posila zamestnavatel jen prvnim 14dni, potom te prebira socialka a kontroly socialky se provadi na zaklade nahodneho vyberu pacienta nehlede na to s cim je doma..... }:)

In reply to by Danzy

Tak jsem se na tohle byla informovat přímo na OSSZ a na těhotné kontroly nechodí. Vůbec se prý ničeho nemám bát a chodit si ven jak chci, že chápe že nebudu chodit ven ve 30 stupních nebo v dešti, ale půjdu se projít kdy se mi bude chtít.

In reply to by Danzy

No vzhledem k tomu, že mám se zaměstnavatelem problémy tak jsem to zjišťovala a zaměstnavatel může sám provést kontrolu těch prvních 14. dní a pak může dát na sociálku podnět ke kontrole a sociálka musí do 7 dnů od podání podnětu provést kontrolu. Musí provést kontrolu i na základě anonymního udání nebo i udání doktora. Řekla mi to přímo paní na OSSZ. :(

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka