Cestovani ve 30tt

08.07.2009

Ahoj holky, zacinam mit trochu strach, ve ctvrtek odjizdime k mym rodicum, bydli tam i segra se synkem (19 mesicu), a ma pro me schovany vecicky pro malyho vcetne kocarku, soupravu do postylky, oblecky atd.Problem je v tom, ze je to skoro 800 km jizdy od nas a ja se bojim, jestli tu cestu ustojim a ne jenom to.V aute mame sice klimatizaci, to me trochu uklidnuje, takze jizda snad v pohode, dali by jsme to asi za 8 hod, jenze na posledni kontrole mi dr rekla, ze jsem se malinko otevrela, pry to neni nic hroznyho, at se nelekam, ale mela bych polehavat.Strasne se na rodinu tesim, nevideli jsme se dlouho, na druhy strane se bojim, abych neco nezanedbala, nechci byt nezodpovedna,mamca moje si delala srandu, ze kdybych mela porodit tam, tak maji dobryho znamyho porodnika, ktery rodil obe sestry, jenze ja jeste nechci rodit :n: :n: !!! Driv jsme tam jet nemohli, jenze s tou vybavickou jsme pocitali, proto jsem obleceni moc nenakupovala, mam minimum, kocarek jsme taky nevybirali, tak ted nevim.Urcite bych tam odpocivala na zahrade na lehatku, nepretezovala se, je to lepsi nez trcet v Praze v byte, a za tyden zpatky.Co myslite, jet, nebo zustat doma?Vrta mi to v hlave uz tyden chjo :00:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holcicky moc vam dekuji za nazory, jste skveli, takovou podporu jsem ani necekala.Celou noc jsem premyslela a mozna me nekdo odsoudi, ale rozhodla jsem se, ze pojedu, citim se na to, nic me neboli, vim, co me ceka, jeli jsme uz asi 5x, sice jsem nebyla tehotna, ted mam navic brisko, ale jinak se citim dobre.Navic je tri ctvrte cesty po dalnici, takze otresy budou minimalni.Ted to po sobe ctu, jak si to pred sebou hezky omlouvam a obhajuju :°: .No snad to bude v pohode, drzte mi palecky, dam pak vedet, jak jsem dopadla :a: :a: :a:

In reply to by JuditkaZ

jsi dobrá, že ses takto rozhodla! Jen třeba rada - když my jedeme někam dál, tak sedám dozadu, nemusíš mít pásy, natáhneš si i nohy, a celkově to je na ty delší cesty lepčí. Nebo aspoň já se cítím líp, i bezpečněji, třeba si i lehnu, beru si polštářek... Ale opatruj se, snad bude vše OK!

In reply to by fli

Jj, sezeni budu stridat, mas pravdu, vzadu je to pohodlnejsi, i kdyz bez pasu si netroufnu ani tam, i psik jezdi pripoutanej :) :dog: jistota je jistota.Diky za radu a mej se krasne :a:

In reply to by JuditkaZ

já pásy třeba nepoužívám, ale je to jistější, to jo. Nebo si můžeš na chvíli je sundat, je víc možností. Ale na natáhnutí nohou je to prostě skvělé. Ale např. jsme jeli tuhle z Polska, kde jsme brali postýlku, tak jsem cestou zpátky seděla vepředu, a stavěla nás silniční kontrola, ještě na území Polska, a hrooooozně se divili, že jako já mám bříško a jedu vepředu připoutaná, a hrozně nás přesvědčovali, že fakt jako ve 3. trimestru v Polsku mohu jezdit bez pásů, a nezaplatíme ani groš pokuty. A že ještě nezažili, aby těhotná jela vpředu připoutaná od té doby, co ten zákon platí... Div že nám za to připoutání nedali pokutu, vypadali, že jsou toho skoro i schopní... :!k:

já přesně vím, co se ti honí hlavou. Já řeším totéž - mám zkrácený čípek, měla bych polehávat, ale tchýně si moc přeje, abychom na pár dní přijeli, a já se bojím - je to od nás autem 3,5 hod, ještě do Polska, tam ty silnice jsou jedna velká jáma - drkoty, hrboly, jak když jedeš u nás po poli, hrůza... Taky ještě nechci rodit, a co v Pl, kdyby mě to chytlo... Takže Ti neporadím, sama nevím... Naši navíc taky chtěj, abychom přijeli, a to je přes celou ČR.. no nevim.

Ahojky já jela ve 30tt 400km za kamarády a tetou a strejdou, jela jsme vlakem, otřesy hrozný a jak to se mnou házelo, malá kopala celou cestu a taky sem se bála jetsli neporodím protože fakt hnus :) No ale ustála jsme to a zpáteční cesta byla to samý, zase 7h vlakem a zase 7h kopání malé, asi se jí to moc nelíbilo...Jinak jestli se cejtíš fajn tak proč bys nejela...Mě to taky každej vymlouval ale já se cítila dobře tak jsem jela... :one:

Tak ja kdyz byla loni v lete tehotna a chtela jsem j et k mori (bydlim ve francii a k mori jsme to tou dobou meli tak 400km) tak mi to doktor zakazal, za prej ty vibrace v aute by mohli vyvolat porod....rekl mi dokonce kolik nejvic km muzu v aute, ale to uz si nepamatuji....takze jsme nakonec nejeli....tedka uz bydlime u more, tak u druhyho uz tohle resit nebudu...
800km se mi zda hodne....ale delej jak myslis a jak se citis nebo si zavolej doktorovi a zeptej se.
papa

ahoj, záleží jak se cítíš ty. Kamarádka byla už 4měsíce před porodem otevřená na 2 prsty a měsíc před porodem na 3 prsty a ještě přenášela. Takže to že jsi otevřená neznamená, že budeš předčasně rodit. A neni možné že by sestra přijela k vám a přivezla vám ty věci? Netušim kam přesně jedete ale v čechách to nejspíše asi nebude, nebo jo? když budeš odpočívat, tak si myslim že to bude v pohodě...opravdu jen záleží jak se ty sama cítíš....

Jestli bys z té cesty byla nervózní a necítila se, tak bych do toho nešla.
Ale já jsem ve 32 týdnu taky cestovala, sice jen asi 400 km, ale taky to je celkem hodně. Cesta byla v pohodě. :one:

Ahoj, vím, že patřím svou povahou k optimistům, a jsem za to ráda! Proto si i myslím, že pokud Ti doktor cestu nezakázal, pak není nad čím přemýšlet. Já se též doktora ptala, co s dovolenou, zda letět cca 2h nebo jet autem cca 10h a jeho reakce byla, že je to jedno, hlavně ať si rozmyslím, zda se opravdu chci v cca 30tt péct na sluníčku, trávit čas ve vedru nebo spíš nějaké hory. Takže jsme se rozhodli pro hory a cca ve 32tt jedeme do Rakouska, tedy cca 800 km. Ještě před odjezdem zajdu na kontrolu, zda je vše OK a pak hned po příjezdu znovu. Udělali jsme to stejně v dubnu, kdy jsem byli v JAR a to byl 12h let! Přeji klidnou hlavu při rozhodování, spoustu optimismu a pěkný den. GL

800km je autem hodně i když budete dělat přestávky. řešením by pro tebe by byl vlak - nejlépe lehátko , vše se dá nabalit a poslat jako spoluzavazadlo, anebo partner pojede sám autem jako dovážková služba :-) .
A i kdyby tak určitě rodiče za tebou hned po porodu přijedou, takže to přivezou až pak.
v porodnici mimkům oblečky dávají, takže ti stačí obleček na cestu domů a autosedačka. Mě nosily i kamarádky do porodnice hadříky jako dáreček a první týden kočárkovat taky určitě nebudete. I když chápu, že už to chceš mít doma, vyprat, vyžehlit, nachystat...Ale 800km vážně nejezdi.
:a:

Ahojky Juditko! Tvůj příběh je na chlup stejný jako ten můj! Řešila jsem to tady s holkama včera pod názvem"co si o tom myslíte". Taky jsem měla jet na týden k rodičům, z velkého města do přírody, jsem 32 tt, doma jsem dlouho nebyla a na rodinu se moc těšila..jen to mám domů ne 800 ale pouhých 200 km. Moc jsem nad tím přemýšlela a trápila se tím, ale nakonec jsem se rozhodla tu cestu neriskovat! Není teď nic důležitějšího než aby se mimi narodilo zdravé a až kolem termínu. Ty otřesy v autě a vůbec dnešní provoz na silnicích..Nestojí to za to. Nejspíš by se nic nestalo, ale kdyby ano, vyčítala bych si to po zbytek života..Možná to dramatizuju, ale já to tak cítím. Už ten strach který z té cesty mám by nepřinesl nic dobrého. Rodiče to určitě pochopí, třeba navšíví Tebe když je o to poprosíš a výbavička se dá třeba poslat PPLkem. Udělej si to samozřejmě po svém, ale nedalo mi to nenapsat, jak jsem se nakonec rozhodla já. Taky jsem tam měla být týden..Kdyby to bylo aspoň na dýl, ale po 8 dnech absolvovat cestu znova..Někdy je lépe odříct si něco zbytečně než pokoušet štěstí..Přeju Ti ať se rozhodneš správně! pa a dej vědět.. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka