prosim o rady maminek

07.07.2009

Ahojky maminky potrebovala bych radu, jelikoz v porodnici nam moc nerekli:1 kolikrat cistit ouska a nosaneka a cim to cistite, je na to neco specialniho? 2 prijde mi ze ma opruzenou pipinku cim ji to mam namazat? 3nechce mi nikdy po jidle odrihnout, jak ji mam k tomu donutit? č kolikrat merit teplotku? a jak se to pocita kdyz je to do zadecku? prosim poradte mi, budu psat asi casto, ale nechci maly nejak ublizit a oni nam fakt nic moc nerekli,

Kliknutím vložíte smajlíky:

moooc vam dekuju, muzu se jeste zeptat ? uz ji mam davat na brisko? co mam dat vsechno do kocarku pod ni na ni deku a jeste sebou do tasticky? od kdy ste zacali chodit ven?

In reply to by tehulinka

na brisko urcite muzes davat... vzdy jen na par minut nekolikrat denne, posiluje tim krcni svaly.. a ty jsou mooc dulezite v budoucnu. ale vzdy u ni bud ju
Ted do kocarku tak nanejvys deku a na to treba plenku nebo neco bavlneneho, kvuli poceni... ja ted davam do kocarku jen rucnik... a neprikryvam, ale my jsme starsi.. to poznas jak moc miminko oblect .. hlavne to neprehanej, aby nemelo potnicky.. a ven muzes chodit uz ted, zacni treba 15min a pak prodluzuj.. cerstvy vzduch udela jen dobre..

In reply to by tehulinka

Náš malej se narodil v 35 týdnu a byl v inkubátoru a už tam ho dávali spinkat na bříško takže klidně na chvilku můžeš.já měla v kočárku zavinovačku.ted jsou takový šílený horka že bych to nepřeháněla to mimi má v kočárku jako v peci.A ven můžeš vyrazit klidně hned já taky šla hned ten den na procházku.když nebudeš chodit přes poledne tak to bude v pohodě. :\x:

1)Já ouška čistím tak jednou týdně(takovýma širokýma vatovýma tyčinkama)Jinak po každém koupání osuším čtverečkem.nosík jen podle potřeby.
2)Zkus Bepanthen ten by měl pomoct
3)Pokud po jídle neodříhává tak asi nespolikala žádný vzduch(náš malej se najedl pak jsem 15 min.čekala jestli odříhne a pokud nic tak šel spinkat někdy odříhával teprve až se vzbudil)
Teplotku jsem měřila jen když se mi zdálo že je teplejší a nevrlý.Jinak v zadečku (aspon co já vím) tak se odečítá půl stupně.
A neboj malé určitě neublížíš ona to po pár dnech půjde už samo tak nějak automaticky :\x:

Ahoj, já čistím nosánek podle potřeby, kdykoliv tam něco má, tak čistím... a ouška po koupání, takže 1x za den... čistím buničitou vatou a nebo si kupuju tyčky přímo pro miminka.
Pipinku jsem mazala weledou a pak jsem si koupila v bio obchůdku super krémík s granátovým jablkem a opruzeninky neměla vůbec, až když jsme začly s příkrmama. Teď, když se oprudí, tak 2x denně mažu imazolem a rybilkou, nebo bepanthenem... taky hodně větrám a nepoužívám vlhčené ubrousky, jen vodu a dětské mýdlo.
S odříháváním jsme taky zápasily, nosila jsem jí s hlavičkou na svém rameni třeba 10 minut... můžeš lehounce poklepávat po zádíčkách, ale opravdu jen lehounce.
Teplotku jsem měřila hned ráno a pak večer před koupáním... teď jí měřím jen, když se mi nezdá. Když měříš teplotu ze zadečku, odečítá se půl stupně

1. nosánek nečistím vůbec, kýchne sama, pokud nemá rýmu to pak luxujeme.
2. ouška čistím až když vidím že je tam bordel, jinak ne.
3. teplotu můžeš měřit ze začátku jednou denně, až ho budeš mít "ošahanýho" :-) tak jen když se ti bude zdát teplejší, jinak je zbytečný furt dráždit rektum.
4. Teplota měřená v zadečku se odečítá 0,5° normální teplota je 36,5-37,5 po odečtení. Ideální 37. První měsíc se tuším neodečítá.
5. pokud vážně neříhá ahni po půl hodině, tak ho cca na 15min polož na bříško a hlídej, aby s náhodou nezapomněl.
6. Jestli už opruzená je tak nevím. Já preventivně vždy při přebalování používám dětský krém obsahující dětský pudr a panthenol a opruzený jsme ještě nebyly. hlavně ji moc nedři wet wipesama, nešetři na nich použij jich víc ale jemně otírej.
Snad jsem trochu pomohla :a:

ahoj, nejdrive gratuluji k miminku :-) a ted neco malo k radam
1) nosanek a ouska jsem cistila po kazdem koupani, do ousek moc nezajizdet jen jemne, aby ji tam neulpela voda
2) pokud ma cervenejsi pipinku, muzes jemne natirat bepanthenem, ale opravdu jen jemnou slaboulinkou vrstvu ale nemaz ji uvnitr... rekli ti jak cistit pipinku uvnitr?
3) mn si madlenka taky nechtela nikdy moc odrihnout, musis si ji polozit na rameno a jemne ji poplacavat po zadickach a treba u toho chodit.. zkus to vzdy po kojeni, kdyz nic tak to neres.. klidne ji dej do postylky - na bok! a mej vypodlozenou postylku knihami z jedne strany! a zkus to treba po pul hodine - kdyz nebude spat. Nenutit, musi sama
4) teplotku jsem nemerila, asi jen jednou.. tak s tim ti neporadim, vim, ze nektere maminky ji merily kazdy den, ma byt do 37,5st pac se ze zadecku pul stupne odecita tak je to ok.

tak snad ti to k necemu bude, lepsi je se zeptat ... ja tu ze zacatku taky byla furt s dotazy :///: :a:

1. tak nosánek sem ještě nikdy nečistila, a ouška sem čistila asi dvakrát jenom lehce na povrchu tim tamponkem do uší. 2. pipču sem mazala bepanthenem, ale nesmí se jí to dostat až dovnitř, to sem jinak používala fungicidin. 3. můj malej si taky moc nechce odříhávat hlavně v noci, zkoušim třeba že ho položim na chvíli a pak to zkusim znova ho zvednout a no a když si ani tak neříhne tak si asi nenalokal žádnýho vzduchu, ale už se mi hodněkrát stalo že si třeba říhnul až za hodinu. 4. v zadečku se odečítá půl stupínku, takže když má 38 v zadečku tak má 37,5.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka