Minianketka - do jakého věku mimi jste kojily/chcete kojit?

02.07.2009

Ahojky holky, otázečka je obsažena v nadpisu.
Za mě - já jsem včera začala dávat v poledne zeleninku a večer UM, páč v plném vědomí je nemožné malou nakojit (pokoušela jsem se po tříhodinové pauze večer asi dvě hodiny jí nakojit, nešlo to, řev, otáčení, po UM se vrhla jak hladový šakal, z prsa jsem pak odstříkala 150 ml, takže nedostatkem MM to není), takže jsem se rozhodla jí kojit jen ráno a v noci, už toho mám plné kecky, bojkotuje více či méně dva měsíce a už jsem z toho na nervy. Takže tak do měsíce plánuji odstavit od denního kojení. Zítra je Naty 6 měsíců....

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj,tak malá bude mít 6 měsíců v pondělí.A stále plně kojím.Chtěla jsem do 6 měsíců,ale zatím to vypadá,že budu pokračovat.Dřív malá vypila aspoň trochu vody z flašky a teď když jsem ji chtěla odstavovat,tak flašku vůbec nechce.Do roka kojení si myslím,že je idealní.Pokud je mlíčko.

kojím 14 měsíců - 2x-3x denně a 2x-3x v noci - stejně jako Alenka... když jsem v práci, tak přes den hrozně blbě pije jiné tekutiny, tak je jasné, že v noci dohání... :(
a budu ráda, když se mi odstaví přirozeně sám, když ne, tak to kolem druhého roku utnu sama (násilím)... nedokážu říct... jestli nezačne líp pít, utnu mu to noční kojení, doufám, že se nerozhodne umřít žízní...
Kryštof má prso už i hodně na pomazlení... krásně se u něj zklidní a oba si užíváme ten oboustranný klid... v noci je to bohužel jen z jeho strany :(

Malý bude mít devět měsíců za týden, má tři příkrmy, jinak kojíme ještě čtyřikrát denně( z toho 1x v noci). Kojit chci aspoň do roka. Bojkot jsme měli okolo pátého měsíce, trvalo to aspoň šest týdnů, ale zvládli jsme to, byly to zoubky...

ještě to neřeším. Natalka jí pořád stejně. Chtěla bych plnně kojit do poloviny srpna. ale bůh ví jak to bude. za 11 dní má půl roku.

svoji holčičku jsem plně kojila do 6 měsíců a pak jsem jí přidávala UM+příkrmy a kojila jen dvakrát denně(zastavila se mi tvorba mléka v levém prsu)a v 8 měsících jsem ji odstavila.

Ahoj my máme dva a půl měsíce a od začátku válčíme protože mám málo mlíčka a nešlo mi se rozkojit.Teď jsem začala odsávat a vypadá to že bychom mohli večerní dávku Nutroše vysadit.Moc doufám že to výjde.Jinak bych chtěla kojit do roka.http://www.prckoviste.cz/mirunka88

Měla jsem v plánu kojit chlapečka do roka, klidně i déle, bohužel se mi na 10. měsících sám odstavil, takže teď jsme na UM, příští týden je nám rok :a:

chci (pokud se nic nestane a půjde-li) to tak do roka. Pak chcem začít zkoušet druhé jinak bych kojila asi i déle.

Ahojky, Štěpánkovi bude rok a kojím už jen jednou po koupání. Chtěla bych kojit do roka takže už jen tři týdny. Myslím, že do roka je to optimální. :dance:

Ahojky chtěla jsem kolik do jeho 6. měsíců, ale chytla jksem chřipkovou epidemii a vlivem 40 horeček se mi laktace zastavila, protože jsm jeden den dávala sunar, když mi bylo nejhůř, pak jsm se se bez flašky nenakrmili, takže jsem plně kojila asi 2 měsícxe.

tak ja sem se na kojeni tesila,neumela sem si predstavit ze bych v noci vztala a sla pripravovat sunar ani poradne nevim jak se to dela :s: syna sem kojila do roka pak uz se tomu smal :s: a uz nechtel tak se odstavil sam a dcerku sem kojila jeste pred 14dny nekolikrat denne i nekolikrat za noc :00: (ted ji bude 15mesicu) jenze sem musela na operaci do nemocnice a byla sem tam 5dni tak si musela holka odvyknout a sem rada v noci mam klid a i prez den a je vubec takova klidnejsi ale jak pisu kojila sem moc rada.

ahoj, první dítě jsem kojila 10měsíců. Po celou dobu jsem skojením bojovala. Malej nikdy nesál s velkou silou, takže jsem měla docea málo mlíčka. Musela jsem mu dávat od 6neděl oboje prsa. Takže jsem do sebe nalévala litry čaje na kojení. No zvládli jsme to.
Nyní mám 22 denní holčičku a tak papká krásně. Saje pořádnou silou takže jí stačí jedno prso a mlíčka mám stále dostatek. Přemýšlela jsem nad tím že budu kojit 6 měsíců a pak přejdu na UM. Ale uvidíme. Když stále bude mlíčka dostatek tak chci kojit do roka....

In reply to by JaMiOn

Ahoj. Gratuluju k narození holčičky :h: . Jinak s tím kojením Tvého synka, jsem na tom úplně stejně. Zhruba od osmi týdnů také tak kojím. Jsem zvědavá jestli to zvládneme taky tak dlouho. Terce jsou teď čtyři měsíce. Je to boj, ale nevzdávám to. MOžná už si na to obě zvykáme a že lepší to nebude, že to není prostě jednoduché. Dokonce jsem jí v noci budila co hodinu, čtyři noce za sebou a je to stejné, naštěstí zase spinká a nevyžaduje dumlání :-). Hodně štěstí s tímto kojením, ať hezky malá baští. PA

Ahoj,
náš Honzík má právě dnes 14 měsíců a ještě ho kojím ráno, po obědě a večer. Teď mu zase rostou zoubky, vypadá to na stoličky dole, tak se mi budí zase i v noci kolem 2. ráno s křikem, tak ho musím nakojit i občas v noci, jinak bych ho neutišila. Takže kojím tak 3 - 4 krát za 24 hodin.
Přes den bych taky ráda zrušila to odpolední kojení, ale nemůžu, protože Honzík jinak strašně málo bumbá jiné tekutiny. Čaje nebo vody vypije za den max. 100 - 120 ml, což je strašně málo a bojím se, aby nebyl teď v tom dusnu dehydrovaný. Tak mu musím dát nakojit, aby se aspoň trochu napil.
Nevím, jak ho naučit pít i jiné tekutiny, dost mi s tím zlobí.
Po roce jsem chtěla kojit taky jenom ráno a večer, ale za předpokladu, že přes den bude normálně bumbat i jiné tekutiny, takhle fakt nevím, jak dlouho budu ještě kojit. Asi to vypadá ještě na dlouho, ale déle než do roka a půl bych kojit nechtěla.
Pa

In reply to by alenkas

jeee tak to mame stejne stary deti :one: (viz muj prispevek nahore) no jak pises o tom ze ti malej nechce nic pit tak to amem taky nastejno nase Danielka nechtela videt flasku od 9mesice proste nechtela nic jinyho nez mliko odeme uz sem z toho byla zoufala i doktora sem se na to ptala ten rikal ze je to divny ze by uz davno mela normalne pit i jiny veci tak sem ji zkousela min kojit a vic ji nabizet caj apod a zjistila sem ze kdyz ji nabidnu tak nechce ale kdyz to necham nekde kde na to dosahne tak ze zachvili jde a pije.Musi to mit porad na ocich a pri ruce.Taky sem si rikala ze nemuzu prestat kojit prave proto ze o iny piti nema zajem ale jak sem byla v ty nemocnici tak mela proste smulu a pit musela ale jak sem nebyla doma tak ani moc nejedla a ni moc nepila volala sem kvuli tomu porad domu at ji davaj hodne pit a at ji davaj mlecky vyrobky kdyz nema mlicko odeme (umeli ani kravsky mliko nechce)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky