potřebuji poradit s kojením

30.06.2009

Ahojki holky mám měsíčního chlapečka a od včerejška mu asi nestačí mlíko.Nevím jak poznat že mám bud málo mlíka nebo že není tak kvalitní.Nakojím ho z jednoho prsu a to někdy u toho dělá ještě caviky ale jak zmáčknu bradavku tak mlíko teče.A pak spí třeba jenom hodinku a pak se zbudí z velkým pláčem a má zase hlad.Kolik tak vypijou měsíční miminka tak 60ml?Děkuji předem za rady.Mája

Ahojky!Pokud máš mlíčka dost to poznáš jak ti malej přibívá,kdyby bylo málo,tak nebřibere.Koj z jednoho prsu a pak z druhého,některý mimča se u toto rozčilují,protože se jim už nechce tahat a chtějí další prso.A pokud ti brečí hned po kojení,může to být i bolením bříška.já jsem měla stejný problém,teď dávám před kojením kapičky a je klid.Spokojenost a pokud si chce malá jen dudat,tak dávám dudlík,nenechávám jen tak u prsa,když nesaje.Držím pěsti,ať se to zlepší.

Ahoj,
určitě jde jenom o růstový spurtík v 1 měsíci, kdy miminka vyžadují častější kojení a proto se Ti může zdát, že máš málo mlíčka. Ale neboj, určitě ho máš dost, pokud malý přibývá na váze. Nenech se tím znervóznit, koj tak často, jak si malý žádá a uvidíš, že množství mlíčka se za pár dnů přizpůsobí potřebě miminka a zvýší se. Mlíčko se tvoří nejvíc v noci, tak je dobré kojit i v noci.
Malý může mít i v těchto dusnech žízeň a tak mu dávej nakojit prostě tak často, jak se přihlásí. Tím nic nezkazíš a podpoříš tak větší tvorbu mlíčka.
Taky je důležité, abys pila hodně tekutin, hodně odpočívala a byla co nejvíc v klidu, to se pak přenáší i na miminko.
Taky jsem si tohle zažila, před rokem v květnu uhodila horka a náš tehdy 3-týdenní Honzík taky často po kojení křičel. Trvalo mi pár dnů, než jsem přišla na to, že má prostě žízeň a tak jsem mu dávala mezi kojením vždycky napít krátce z druhého prsu toho předního mlíčka, které je na žízeň a pak už se Honzík vždycky zklidnil. Kojila jsem ho třeba po 2 hodinách, v noci po 4 hodinách a mlíčka jsem nakonec měla nadbytek - Honzík prospíval víc než dobře.
Podívej se i na stránky www.kojeni.net, kde najdeš určitě odpovědi na Tvůj problém, ale myslím si, že můžeš být klidná. Chce to jen trpělivost a nenechat se vystresovat.
Pa :a:

holky moc dík.Jsem ráda,že nemám ten problém sama,že je nás víc.Jen at už se to ale upraví a ustálí nebo mě picne.Zatím pá a dík

kojila jsem pořád. Bylo to únavné. Na konec jsem dala dudlík a ty dvě hodiny to vydržela.
Podle mě chtějí cítit tu blízkost a to saní je uklidňuje.
Jinak mě vysála tak, že jsem skončila u doktora a do teď musím brát hořčík a to už nekojím.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Je to přesně tak, jak ti doktorka poradila. A s těma prdíkama to taky souhlasí. Když prcek u kojení začně usínat nebo podumlávat, chce to ho trošku povzbudit, aby se probral a bumbal dál.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky,
dneska nam je 14dni a mame uplne stejny problem... mampocit, ze snad jen kojim :-)

Ahoj, taky mám doma chlapečka, zítra nám bude měsíc a máme přesně stejný "problém", jak popisuješ.....třeba nám zkušenější maminky poradí. já si myslím, že mlíčka mám dost, ale ted jde o to, jestli je pro prcka dost výživné....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka