Zubař...:-(

27.06.2009

Ahojte holky! Prosím vás, jak to je se zubařema? Vím, že tam musím jít, potřebovala jsem to už předtím, než jsem otěhotněla, takže se tam už aspoň konečně dokopu. No, ale nevím, jestli mi ty zuby bude opravovat zaživa, nebo mi to bude moct umrtvit. Jsou nějaký umrtvováky aji pro těhotný? A jsou taky nějaký prášky na potom, když to bude bolet, co bych mohla brát? Nebo to budu muset přežít? Nejsem zrovna cíťa, ale ty zuby bolííí... :\/:

Kliknutím vložíte smajlíky:

pokud tu injekci chceš dá ti jí..pokud ne tak nedá.Záleží na tobě...nejdřív ti ji ale dá až po ukončení 12tt!Kvuli riziku potratu.Nejlepší období je mezi 5-7měsícem.Pak už opět inejkce nechtějí dávat...no spíše vubec už nic ani ze zubamam dělat.Právě ted mi také opravuje zoubky a mám tam jeden na vytržení ale už se bojí(jsem 31tt)takže mi řekla že mi ho vytrhne až po porodu,tak doufám že mě ten zub nechytne!!!Jinak jdu ještě 30 a 2...k zubařce na poslední vrtání..a pak až po porodu..jenže ona mi nemuže dát razítko do prukajdy když to není htové a zas gyndař se bude zlobit tak nevím jak zařídit aby věděl že tam docházím asi ji řeknu o nějaké potvrzení mimo prukajdu.

In reply to by bambuca

Mě tam zubař razítko normálně dal a napsal mi pod to toho času v ošetřování. Jinak gynekoložka po mě razítko od zubaře ani nechtěla, šla jsem tam sama. papa

Já jsem měla v těhu zuby v pořádku,ale když jsem byla na prohlídce dr. mi řekl pokud by tam něco bylo nechal by radši až po těhu kdybyto nebylo mooooc akutní.pa

Ahoj,nevím jak kde ale mě zubařka vzala až po ukončeném 6měsíci.Jsem hroznej bojásek a bez injekce ani vrtnutí.A prý mě veme ale až potom 6měs.Tak nevím jestli to bylo kvůli tý umrtvovací injekci.

ahoj,já tě uklidním,oni moc těhotným zuby netrhají,nachají si to až na pak-mají víc práce......jinak na zubní bys měla jís správně dvakrát za těhu,ale těžko se to s objednacíma lhůtama zubařů dá stihnout 1(alepoň tady) já byla 9.8. na první a malej se narodil 13.8. tak nevím kdy by mě objednala na podruhé :s: ....abych to stihla do porodu

ahoj,
mě bylo řečeno, že lokální anestetikum by miminku ublížit nemělo..
Mnohem horší jsou tablety, co se ti dostanou do celého těla..
Horší to bude potom.. a záleží v jakém stádiu těhotenství jsi.. v 1. trimestru bych se práškům proti bolesti raději vyhla, ale potom by ti paralen ani ibuprofen ublížit neměli (v rozumných dávkách..)
Prý zvyšují prokrvení a v extrémních případech můžouvést v 1. trimestru až k potratu, ale vývoj plodu by ohrozit neměly.. Tohle jsem našla v obdorném článku:

Ze skupiny analgetik je v průběhu těhotenství bezpečné užívání paracetamolu (Panadol, Paralen, Medipyrin) a to jak ve formě tablet, tak také ve formě rektálních čípků nebo sirupu. Doporučené bezpečné dávkování je 3 x denně 500 mg. Z dalších volně prodejných léků je možné v průběhu I. a II. trimestru použít i léky s obsahem ibuprofenu ( AL-ibuprofen, Apo-ibuprofen, Ibalgin). Vždy je ale nutné konzultovat užívání těchto léků z s lékárníkem nebo lékařem.

Ostatní analgetika, která obsahují např. kys. acetylsalicylovou (Acylpyrin, Anopyrin...), naproxen (Nalgesin) nebo diklofenak (Diclofenac AL 25, Voltaren Rapid) se nedoporučují užívat v průběhu těhotenství vůbec, nebo jen pokud jsou předepsány odborným lékařem.
Jarka

Ahoj, může ti dát normální injekci (ta těhu neublíží)Já jsem zvládla vrtání bez injekce...sice jsem si říkala že si ji nechám dát, když zjistí kaz, ale nakonec jsem to přetrpěla...

In reply to by JaMiOn

Ahoj! Díky za odpověď. když to bude jenom vrtání, tak to taky nebudu chtít umrtvit, ale bojím se, že mi bude trhat pravou osmičku, ktrerá chvílema bolí tak, že bych si ji nejradši vyrvala sama...:-( Ale fakt jsem měla za to, že ty injekce škodí. Tak snad to bude v poho. Díky a měj se... :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky