posleni kapka :-(

25.06.2009

Ahojte holky,
nejdrive jsem si myslela, ze to tady nebudu ventilovat, ale ja uz jsem tak nastvana a zoufala, ze dneska cely den nepretrzite jen bulim. Dostala jsem se do hodne slozite situace a proste uz nevim, jak dal. Tak me napadlo, ze mi treba pomuzete, nebo se mi alespon ulevi.
Ani vlastne nevim, ze ktereho konce zacit. Vsechno to asi zacalo jednim velikym epileptickym zachvatem, ktery jsem dostala pred mesicem pri ceste autem. Vraceli jsem se zrovna s manzelem od rodicu do Brna, kde ziju uz asi 10 let a presne v polovine cesty, v Olomouci jsme najednou zacala mit pocit, ze se na nas riti velke auto a urcite se nabourame, pak uz si nic nepamatuji. Manzel zavolal zachranku a skoncila jsem v Olomoucke nemocnici na porodnicke Jipce, protoze prcek ten zachvat pochopil tak, ze by se mel uz narodit, presto, ze byla jsem v 32tt. Nastesti to ale dobre dopadlo (nedoslo k predsacne odlouceni placenty a zastava dechu prcka neposkodila), prcek se umoudril a po 14 dnech jsem pany doktory uprosila, aby me pustili domu, ze budu u rodicu, kteri se o me postaraji a ze nebudu delat nic jineho, nez lezet a jist.
A tak jsem se vratila do sveho rodneho Havirova. Tak i tak jsem chtela v Havirove porodit, takze vlaste bylo jedno, jestli se vratim az tesne pred porodem, nebo si me rodice uziji o par tydnu dele.
Nicmene ted teprve zacaly ty me trampoty a problemy. Musela jsem si zde najit doktory. A to je ten kamen urazu. Do porodu se me sice ujal jeden moooooc hodny gynekolog, ale tim byla ochota Havirovskych lekaru u konce. Veskere snahy o to si najit v Havirove neurologa, jsou marne, nikde me nechteji zaregistrovat a to i presto, ze mam v Havirove stale sve trvale bydliste. Asi by jste nad tim mavly rukou, ale ja se bez neurologa se svou diagnozou neobejdu, obzvalste po tom zachvatu. Mam sice sveho neurologa z centra pro Epilepsii v Brne, ale vzhledem k tomu, ze jsem na "rozpadnuti" a porod se muze rozbehnout kdykoliv, tak se do Brna asi stezi dostanu.
Nechteji me vzit ani na neurologii v Havirovske nemocnici, pry maji stopstav. A to jsem te sestre na prijmu rikala, ze jsem tehotna, v 37TT, po velkem EPI zachvatu a po hospitalizaci a antiepileptika (tj. prasky, ktere by meli dalsimu zachvatu zabranit) mam sotva tak na 14 dni. Suse rekla, ze se mam obratit na nejakou soukromou ambulanci. Tak jsem obesla zbyvajici tri ordinace v Havirove, vsude sestram ve dverich popsala, co se mi stalo, ze mi dochazeji leky, ale vsude to dopadlo stejne, tezkym nezajmem. Sestry z tech ordinaci rozhodly o tom, ze maji plno a basta. Kazde te mile sestricce jsem v tu chvili jeden epilepticky zachvat ze srdce prala, jen at se nekde kouti v krecis a bez pomoci. Taky me napadlo, ze asi jedine, co by je obmekcilo by bylo, kdybych jim tam v cekarne sebou sekla, to by mozna toho lekare zavolaly.
Nakonec jsem ze zoufalstvi napsala email primarovi Havirovske neurologie. Ten mi odepsal, ze jim bohuzel odeslo 7 lekaru, je proto v nemocnici otevrena jen jedna ambulance, ktera naval pac. nezvlada. Nicmene ze akutní pacienti v život ohrožujícím stavu jsou samozřejmě vyšetření ihned, na Urgentního příjmu nebo CPN.
Takze dokud nedostanu dalsi velky zachvat, ktery ohrozi me nebo nedej boze me miminko, tak se v Havirove od neurologu pomoci nedockam. Na druhou stranu mam leky uz jen na 14 dni, takze na dalsi zachvat nebudu muset dlouho cekat. :-) Hnusny, ze? Nevim, jestli jsem kdy v zivote citila vetsi bezmoc. Asi jsem vycerpala vsechny sve moznosti. Co mam delat? Desim se dalsi zachvatu.

ahojky,tak to je docela mazec jak jsou ty nase sestry uzasny :spid: nakopat je do zadku :spid: Doufam ze vsechno dopadne dobre a ty nebus mit zadny zachvat.Drzim pesticky :a:

Ahoj,

nemůže ti manžel léky vyzvednout u tvého doktora, ke kterému chodíš. Pak by ti je poslal - to asi nejde, viď, takhle snadné to nebude...
je to v každým případě hrozný, takhle se chovat k těhuli!!! Neuvěřitelný!!!

In reply to by PEvík

.... tak si predstav, ze to tak snadne to bylo. :-) Manzel zasel za mnou dr. v Brne, vysvetlil ji, do jakych sracek jsem se dostala a mam prasky! :-)
Ted si jeste musim zajistit toho neurologa.
Takze dekuji a drzim palecky.

Ahojky...to je docela nepříjemná situace...:-( Tady moc nejni pomoci, ale v Třinci je moooc hodná p. primářka v nemocnici nebo zkus tu Ostravu, jak tady holky psaly...ještě bych zkusila zavolat svému lékaři v Brně, zda by nemohl někoho z Havířovské nemocnice kontaktovat, ať ti vypíše recept...oni by se nějak domluvili...a je rozdíl, když zavolá lékař, než pacient...bohužel

In reply to by vesz

No, jak na potvoru je ted muj lekar z Brna nekde na nejake konferenci. Volat uz jsem mu zkousela. Jeste mu napisu email do jakych sracek jsem se dostala. Treba s tim bude moct neco udelat. Nejvice me stve, ze jsem se vlastne ani k tem lekarum nedostala, o tom, ze me neprijmou rozhodla vzdy sestra. Kdyz nebude zbyti, tak si samozrejme nekam dojedu (a pak to nejsis budu muset vzit primo do porodnice)
Diky za odpoved

Teda nestačim valit oči. Tohle je fakt hnus. :sick: Tohle je naše kvalitní zdravotnictví. :n: A nejde třeba zavolat do toho Brna,jestli by ti ten recept něják neposlali?Je mi tě fakt líto a chápu tvojí bezmoc.Kéž by se do té tvé situace dokázaly vžít i ty doktoři.Divím se,že zrovna tobě nepomůžou,když máš každou chvíli porodit.Tohle mi fakt hlava nebere. No snad se to něják vyřeší.Držim palečky.

Pokus se zkontaktovat lékařskou komoru a požádat je o pomoc. Možná ti dají nějaký kontakt. Jinak bych zkusila Ostravu. Jsi-li mobilní, není to tak daleko. Nejdůležitější je, abys co nejrychleji našla lékaře a měla své léky. Opatruj se. pa pa

In reply to by ZuSo

O Ostrave vim, ve Fakultce dokonce maji i centrum pro Epilepsii. A zavolam tam, dele uz cekat nemuzu. Jen nevim, jak se tam dopravim. Manzel je sluzebne pryc, pracuje jak jinak v Brne, ze mnou dojizdi o vikendech, kdyz mu to vyjde. Ja sama ridit kvuli epilepsii nemuzu. Taky se cesty autem ci jinym dopravnim prostredkem, vzledem k tomu, ze jsem posledni zachvat mela primo v aute, desne bojim. Ale o miminko se bojim tisickrat vic, takze kdyby nebyla jina moznost, tak sednu do autobusu a cela po..... strachy jedu.

no, asi ti nějak neporadím, ale jedno bych ted udělala, poslaa bych stížnost nevím kam se to posílá, ne lekařskou komoru, či kam, nebo an MZ, přece není možný, aby tě n+ěkde odmítli ošetřit? Dostávají peníze o pojištoven, platíš si zdravotní, tak asi by bylo fer, kdyby tě ošetřili, ne? Hlavně když jso těhotná a nemůžeš si pro leky zajít. A v těhotenský poradně by ti nějak nepomohli? Kdyby tě oni přece poslali ke konkretnímu dr, tak tě přede nemůže poslat pryč, ne? Je to fakt na (asi bych byla sprostá) to zdravotnictví)člověk se u nás ničeho nedočká.

In reply to by Karluša

me to taky rozum nebere. Jedna ta sestra mi po tom, co jsem se ji snazila presvedcit, at se alespon zepta lekare, nez me posle do pr..., aby se me zbavila na drsno rekla, ze uz tak denne osetri o 5 pacientu vic, nez kolik jin proplati pojistovna, takze dalsiho pacienta uz vzit vazne nemuzou. :-( Co jsem na tohle mela rict?
Ja mam zadanku o osetreni na neurologii primo v propousteci zprave z nemocnice, je tam, ze mi ma byt do 14 dnu od propusteni zkontrolovana hladina leku v krvi a ze mi maji udelat EEG.
Dekuji

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka