opožděná ovulace

17.06.2009

Ahoj. Už jsem zřejmě přišla, co je můj problém. Před dvěma měsíci jsem si udělala těhotenský test 3 dny po skončení menzes a byl pozitivní. Ovšem za týden byl už negativní. Teď jsem jak z měření bazální teploty, tak i z projevů( bolest vaječníků, ukázkový bílkový hlen ) zjistila, že mám ovulaci až 21 den cyklu. Tím pádem bude asi problém, aby mi oplodněné vajíčko vydrželo. Co si o tom myslíte? Ještě bych dodala, že mám poslední dodou rozházenou menstruaci. Poslední 3 mi přišly po 26, 25 a 21 dnech. Mohl by mi pomoci utrogestan?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Pokud máš ovulku kolem 20.dc (což je celkem normální, ne opožděná, ale chce to pak mít delší cyklus než jen 25 dní) a tedy ms pak přichází takhle brzy, tak to chce na 100% Utrogestan nebo Duphaston, hned od ovulky každý den až do ms!
Sežen si ho, jinak se nemá šanci zárodek uchytit.
Já měla ovu 19.dc a ms chodila 27.dc, a už na to jsem musela brát Duphaston. A vyšlo to pak hned napoprvé :one:
Pak se bere i dál v těhu až do konce 12.tt

In reply to by Kašíkus

Moc děkuju za odpověď. Ještě by mě zajímala jedna věc. Ten utrogestan se bere , podle toho co jsem vyčetla, jen několik dní. Třeba jen do 26 dne cyklu. A to stačí? Vždyť já nemůžu vědět jestli jsem nebo nejsem tou dobou těhotná.

In reply to by Peta1

Ten počet dnů dr. říkají, protože neznají kdy ovuluješ, tak říkají přibližně od-do (16.-26.), ale když víš, že ovulku máš až takhle trochu dýl, tak je blbost ho brát dřív, řekneš dr. že máš potvrzenouovulku kolem 20.dc, a řekne ti nejspíš: tak ho berte od toho 20.dc až do 30.dc - se ti možná i protáhne trochu cyklus tím progesteronem, což je třeba.

In reply to by Kašíkus

Domluvila jsem se dnes s mojí doktorkou, že budu brát utrogestan 21-26 den. Tento měsíc už je prý pozdě, tak mám začít až příští. Co myslíš, když jsem dnes 24 den cyklu, nemělo by to třeba ještě nějaký efekt na prodloužení menzes? Je velká šance, že bylo vajíčko oplodněno.

In reply to by Peta1

Dál v těhu se bere pro udržení těhotenství, kdo má málo progesteronu, má horší sliznici a horší výživu žloutkového váčku, takže je lepší ho brát do konce 12.týdne, pak už ho produkuje dobře placenta. Ber klidně do 30.dc, at těch 9-10dní po ovulce máš na zavrtávání, když to dostaneš dřív, tak přestaneš brát a pak až zas po ovulce, ale klidně až do ms.

In reply to by Peta1

Je to progesteron, stejně jako vyvolávačky - vyvolá MS nebo ne a je těhu. Dr. sle doporučují ukončit pár dní před MS. Já jsem tedy vždy 1den před MS vynechala, protože už jsem ho měla dost (zesiluje projevy před MS - PMS) a pak čekala co bude :) když jsem to pak nedostala, tak jsem ho zas dlabala dál.

In reply to by Kašíkus

Ještě jednou děkuji za tvé odpovědi. Dnes jsem 28 den cyklu, menzes nikde a bazální teplota vystoupila na 37,1. Tak si myslím, že to vypadá nadějně. Ještě 2 dny si vezmu utrogestan a uvidíme co se bude dít.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky