Výbavička

19.06.2009

Ahoj Maminky, těhulky a snažilky,
chtěla jsem se Vás zeptat na výbavu pro miminko. Zajímalo by mě, na kolik mě tak vyjde výbavička pro miminko (kosmetika, oblečení, doplňky) bez Kočárku. Mamča mi včera tvrdila že mě to i s kočárkem vyjde na 50.000 určitě, ale mě to příjde divný, protože chci kočárek max. do 15.000 a příjde mi strašně moc penízků nakoupit výbavičku za 35.000,-. Hlavně taky moc nemám představu kolik toho budu potřebovat a kolik co stojí. Poradíte mi některá kolik penízků dát na stranu?

tak když to tak spočítám, tak kočárek (trojkombinace jané slalom z druhé ruky) 15100,- postýlka v plné výbavě 2795,- monitor dechu 2300,- ještě jedno povlečení s mantinelem 550,- přebalovací podložka 350,- koupací podložka 120,- látkové plíny 20 ks 400,- terta osušky 3x 225,- teploměr (na čelíčko, do ouška i do vody) 350,- kolotoč nad postýlku 400,- oblečení (něco nové+něco aukro) +láhve dudlíky+zavinovačky+osušky cca 3000,- fusak 500,-lovelka s aviváží 500,- ..........to celé cca 27000,- musím pak ještě připočíst drobnosti jako (ohřívč lahví jestli bude potřeba, odsávačka hlednu, kosmetika) tak těch 30 tis určitě, ale myslím, že se dá pořídít za míň mě udělal dost ten kočár, ale je tam vše co od kočárku čekám takže nelutuju

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No ten byl taky nejdrazsi, 2085,- :00:
Pro me je to celkem palka, myslela jsem, ze se vlezu do min, tak 7-8.000,- ale uz mam vsechno od monitoru az po toaletak do porodky :!k:

In reply to by lucky2

No dostala jsem od nasich vanicku a postylku, oboji jeste po nas. Jinak nemame od nikoho nic, vsechno jsem musela koupit. Ale sehnala jsem dost levne hlavne po mimiaukcich, kdyz hledas, najdes a vypada vsechno jako nove.Neco z bazarku. Za kocar jsem dala 1.600,- byl uz pouzity od jedne pani, za autosedacku 500,- To byly spolecne s Nanny nejdrazsi polozky. Ale i tak je to pri me financni situaci docela palka :00:

Tak my máme kočár za 5tis, postýlku za 2,5tis a zbytek vyšel tak na 10tis. Hodně oblečení jsem nakupovala na mimibazaru a na www.laclik.cz, dají se sehnat skoro nové věcičky. Malá vyfasovala široké balení, takže malinký věci jsou mi už na prd a to má 7 týdnů. Jinak jsem zjistila, že zavinovačky jsem ani nemusela mít, spousta oblečení je zbytečná, protože točím kousky, které se nejlíp a nejrychleji dají obléct i vysvléct. Ale za to jsem si dokupovala látkové pleny, protože malá celkem často ublinkává a bryndák to jaksi nepochytá, tak má kolem krku plenku.

no za 50tis by to musela byt luxusni vybavicka,ale neber to tak
nevim kolik vse bude stat ale zbirej infa od maminek ktere maji ditko zhruba ve stejnou dobu jako budes mit ty,hlavne neprehanej s malymi vecmi,pri takovych debatach zjistis kolik veci by si mela zbytecnych,a taky pockej se zimnima vecma na odhad velikosti mimiska at se neseknes,
ja budu mit vse zanovni az na kocarek ten bude novy a bude stat 6000.drzim palecky at to zvladnes :a: :a: :a:

Ahojky, to mi taky přijde přehnaná cena :) Stačí, když mrkneš na net a sama poznáš že to není všechno tak drahé. Kočárek (trojkombinaci) seženeš do 10 000,- .. postýlku jsem našla na netu se vším všudy za 2700,- a to jsou dvě nejdražší věci, co potřebuješ. Oblečení nemá cenu kupovat přes příliš. Mimčo rychle poroste. Vaničku jsem sehnala za pouhých 160,- :) a přebalovací podložku koupíš kolem 300,- Takové ty drobnosti, jako osušky, žíňky, kosmetika Tě určitě nevyjdou na 30 000 ,-

Tak já si koupila kočárek už po dítěti, ale je ve velmi dobrém stavu a moc hezký a stál mě jen 1 tisíc :) Postýlku mi kámoška půjčí, přebalovací pult taky, to samé autosedačka a dokonce i oblečení na doma. Takže já kupuju jen takové pěkné kousky, abysme byly frajerky a pak ještě budu kupovat kosmetiku. Takže mě to vyjde i s výzdobou dětského koutku do 10 tisíc určitě :)

Ahojky tak mi máme už výbavičku kompletně celou nakoupenou kupovali jsme uplně všechno kromě postýlky tu máme vypůjčenou a vyšlo nás to na 24tisíc. Kočárek máme za 8tisíc a zbytek byla kosmetika, oblečení, přebalovací komoda a další potřebné věci. Dost věcí jsme nakoupili na mimibazaru jinak by to bylo ještě dražší. Záleží jestli budete chtít všechno nové nebo i něco použité. Mi máme oblečky do velikosti 74. Taky záleží co od koho v rodině dostaneš jestli budou babičky hodně akční na nakupování tak můžeš ještě dost ušetřit.

no já jsem skoro u konce s pořizováním a jsem v tom bez kočárku cca 12tis...ale ono hodně záleží na tom, co si všechno budeš chtít pořídit a co ne...ale asi bych min počítala s 20tis, pokud čekáš první mimčo...já čekám druhé a tak něco vím, že nemusím mít hned anebo vůbec :-)

In reply to by Petulka85

Já taky čekám první mimčo a s rezervou jsem to napočítala na 20 tisíc včetně kočárku za 11 tisíc. Ale máme doma nějaké oblečky, autosedačku, vaničku, zimní fusak, neplánuju kupovat chůvičky ani monitor dechu, pleny budem používat jednorázové.. To jsou tak nejdražší položky..
Dívala jsem se na netu na látkové plenkové kahotky - jsou ekologičtější než jednorázovky a prý se mimčo naučí dřív na nočník - už nevím, kolik stála jedna, ale doporučovali tam nakoupit dvě sady - kvůli praní a schnutí - a kdybych je chtěla takto používat, stály by jen ty pleny 12 tisíc.
Takže to hrotně záleží na tom, co chceš kupovat a kde.
Jo a od kamarádky jsem dostala radu nekupovat kosmetiku Johnsons, prý je absolutně nevyhovující pro děti. Nedoporučila jí to ani dětská doktorka..

Tak příjemné nákupy.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky