Císař

18.06.2009

Ahojky těhulky a maminky, chci se zeptat jak moc je nepřijemné zavádění cévky před císařem a jak probíhá příprava, jak je to dlouhé a kdy Vas pustili domů? Dík Eva

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak ja pri prvnim jsem to ani necitila pac sem mela bolesti jako :pig: po minute a loni jsem chytla nesikovnou por.asistentku ta mi zavadela 4 neuspesne a nakonec to musela udelat jina.jinak te polejou pipku desinfekci a pak ti ji zavedou .po zakroku sem ji necitila a v nemocnici jsem byla tyden

tak me to zavadeni cevky prislo nejhorsi na celem cisari:) a to jsem se nejvic bala toho rezu:))) bude to tak zvlastne stipat, oni to totiz desinfikuji a preci jen ta mocova trubice je jakoby sliznice, takze to stipe, ale me cevkovali nastesti tesne pred výkonem a kdyz jsem se probrala, tak jsem byla tak otupela a akorat vim ze to urcite uz vubec nestipalo a ani jsem nevedela ze tu cevku porad v sobe mam:)))opravdu to stipe na zacatku nez se vstreba ta desinfekce:)

když ej sestřička šikovná, tak to není tak hrozný, je to nepříjemný, ale dá se to vydržet. Nejhorší je to po tom zavedení, když máš pocit, že se snad počůráš, kterej teda trvá dost dlouho. Jináš, když máš císař plánovanej, tak já nastupovala ve středu dopoledne, všechno se mnou sepsali, udělali monitor, zkontolovali UTZ, sešla jsem se s anesteziooogem, domluvili jsme se na anestezii. Večer klystýr, od půlnoci nejíst a nepít. Na noc jsme dostali prášek na spaní. Já si ten prášek teda nevzala, ale asi jsem měla, jsem sice spala, ale ty sny byli hrozný. Ráno v pět jsem vstávala, změřili nám tlak(mylsím), osprchovat, zavedli kanylu, poslechly mimšo a dostala jsem kapačku( nějaký roztok na zavodnení. ted nevím, kdy přesně, ale ještě taky injekce do břicha, kvůli srážlivosti, jo a takový ty stahovací punčochy jsem si musela navlíct,no a pak než mě vezli, tak asi 15 minut před tím jsem byla na tý cevce. No a pak jsem jela. a na sále ti svlíkonou andělíčka(ještě jsem zapomněla na holení, když nejsi z domu oholená, tak mě ještě vešer holili), píchnpu anestezii(když máš spinál) a natřou dezinfekcí a jde se na věc.

In reply to by Karluša

stejne me to ted prijde jako krasny zazitek v te porodnici a pritom kdyz to tady ctu a uvedomuju si jak to vsechno probihalo a ten muj strach, tak to bylo nic moc:)))) ale jak jsem se probrala, tak to bylo neco nepopsatelne krasneho!!:)

ahoj, zavádění cévky si nepamatuju, šla jsem na akutního císaře, takže ten frmol při přípravě mi nějak splynul. ale oholili mě, kanylu už jsem zavedenou měla, zavedli cévku, podepsala jsem snad souhlas s operací, souhlas o přidělení rodného čísla miminku, v rychlosti mě informoval anesteziolog, mluvila jsem s dětskou sestrou, chtěla znát jméno pediatra....no tohle všechno bylo uplně najednou dohromady, fakt se spěchalo :s: narkózu jsem měla celkovou, takže jak dlouho to trvalo netuším, muž říkal, že do hodiny bylo po všem. pak mě převezli na šestinedělí a tam už si to nějak pamatuju. pořád jsem měla kapačku, hadičku z močáku jsem měla snad 24 hodin (ale nevěděla jsem o ní, a docela mě fascinovalo, jak přibývala moč v pytlíku a já nevěděla že čurám :s: ). 24 hodin jsem musela ležet, pak přišla rehabilitační sestra a učila si nás sednou a pomalu jsme vstávali, což jsem nedala, takže kolem oběda přišla sestra, donesla vývar (teda nemám je ráda, ale v tu chvíli bodl) a pak jsem vstala a šlo se do sprchy. těch 24 hodin se o mě starala sestra - se vším všudy, jen zuby jsem si čistila sama :s:.
no a miminko mi přinesli ukázat necelý čtyři hodiny po narození, u nás jsou zaběhnutý časy, kdy z novorozeneckého nosí děti na kojení, takže toníček se narodil ve třičtvrtě na jedenáct a ve dvě mi ho přinesli poprvé, pak v pět a pak sned ještě v osm. pomohli nám s kojením a po každém kojení mi nechala toníčka na pomazelní. na první dvě noci si ho odnesli na novorozenecké, abych se mohla prospat. druhý den po narození se mě ptali, jestli ho chci k sobě, ale že nemusím, jak se cítím....no chtěla jsem ho mít u sebe, ale upřímně to bylo dost náročný. kdybych věděla co a jak, tak je poprosím, ať mi ho přinesou jenom na odpoledne. a od třetího dne jsem ho měla nonstop u sebe. byli jsme tam týden, v neděli se narodil, v sobotu nás pustili. jinak kamarádka rodila plánovaným císařem, takže nastoupila den před plánovaným porodem, všechno to papírování se udělalo dopředu, na prospání dostala nějakou tabletku a nechávala si zavádět epidurál.

In reply to by kac.kaa

Ahoj Kačko, vůbec se ti nevidim :r: a jak se vůbec máš? co těhu?teď jsem kouka na váš říjnový seznámek, máš termín na narozky mého muže, tak držím palečky

In reply to by Tesa

půjde dříve. Ale snad jen o dva týdny, to by bylo v pohodě. Mám tušení, že stejně půjdu znovu na císaře, protože je to brzo, tak je to více pravděpodobnější. Ale kdybych šla, tak doufám, že prcka uvidím co nejdříve. Filípka jsem viděla až ráno a to byll v inkubátoru, tak jsem ho ani neviděla, protože jsem se nemohla ještě posadit. No a druhý den večer už jsem ho stihla tak tak, ale s Adámkem si to vynahradím a na Vánoce za Filípkem zajdeme ve třech...ne-li dříve. Těhu je v pohodě. Mimi má 480 gramů...není to nic moc, ale dr. říkal, že to vůbec nevadí, jen bych neměla mít čtyřkilové mimi, což je dobře. To víš, nakonec je jedno jestli porodíš 3 kilové miminko nebo čtyř, myslím jako, když je zdravé. Dožene to pak. Zdravíme Toníka....a Tebe taky.

No...pro me bylo zavadeni cevky dost neprijemne,hlavne takovy ten prvni pocit po zavedeni,to mas takovy pocit jako bys jsi chtela hodne curat,ale presto se ti curat nechce,no proste neco neprijemneho,priprava sestre trvala tak cca 30min a na sale me napichnul anesteziolog epidural,dali me na jednu ruku tlakomer a do druhe zavedli kapacku,jelikoz jsem mela pozitivniho streptokoka,dali me ten cepec pres vlasy a naposledy prede mne dali plentu,abych nic nevidela,no a jakmile epidural zabral,tak se do toho pustili.v odrazu toho sroubu co drzi svetlo na sale jsem videla jak jsem otevrena,no proste sila.Pustili nas 5den,ale jinak pousti az 6den,teda aspon tady v Plzni...pustili nas o den drive,protoze jsme byli v poradku a ja to s nimi usmlouvala. :a: Tak ti drzim palecky at te to vse dobre dopadne a at mas brzy miminko u sebe. :cc):

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka