international jmeno pro chlapecka-poradite?

15.06.2009

ahojte,
resim ted trochu orisek, treba mi pomuzete...
poradite mi nekdo nake pekne internacionalni klucici jmeno, co by se dalo cesky sklonovat, vyslovovat i s ceskym prizvukem, aniz by znelo trapne (aby na nho mohli nak normalne volat i cesti pribuzni) a taky aby se dalo nak modifikovat (udelat z toho zdrobnelinu a tak.:)?
u nas je to tak, ze priteli holandanovi nejdou pres pusu cesky jmena a me se zase vubec nelibi predstava volat na svy dite nakou smesici holandskejch zvuku:), ktery pro me nemaj taky zadnej vyznam...takze hledame neco "mezinarodniho", co by pokud mozno neznelo jako z americkyho serialu:)))
poradite naky pekny jmeno, co se da lehko vyslovit? prijmeni bude holandsky-Reitsma. dobry by bylo jmeno bez R, protoze oni ho vyslovujou tak divne, tak jedno R v prijmeni uplne staci...
pro holcicku jsme meli julie nebo johanna, jenze ono to asi holcicka nebude...
naky napady?? budu se tesit na vase tipy, uz sama vymyslim samy blbosti...
ahoooj!
amalka

Kliknutím vložíte smajlíky:

My dáme malému jméno Marek, tak mě to hned napadlo, ale ty nechceš aby obsahovalo R. Co takhle Adam? To je moc pěkné jméno.

ahoj, my dali Samuel jako druhý jméno. Mimochodem, četla jsi, co jsem ti psala do příspěvku ohledně německý mateřský?

Tak koukám že se tu objevilo spousty zajímavých jmen,tak abych přispěla taky tak mě se líbí Filip,dala bych ho i svému prckovi ale bude mít příjmení na F tak by se to blbě vyslovovalo,ale líbí se mi i Sebastian, Denis, Julian a Natan

přítel je Čech,ale žije 18 let ve Francii,malý bude mít obě občanství - řešili jsme stejné dilema - nakonec je Thomas Jan - jde to vyslovovat tak i tak :a: ale já mu říkám Tomísku nebo Tomčo.

Ahojky, prvně mě napadlo Ralf, ale ty nechceš jméno s R, tak třeba Thomas nebo Tomas, Michael... a co třeba Jan, to ne?

In reply to by amelierei

No vidíš to :-) Hele, a ten Michael... já jsem napsala svůj příspěvek a pak jsem se až mrkla na tu diskusi níže a už to tam taky padlo to jméno. Je to moc pěkné a k vašemu příjmení se to hodí. Ještě mě napadl třeba Fabian, Damian, Markus, Leo... no vidíš, tak máš na výběr ještě z dalších :-)

kromě těch, co už tu jsou jmenovaná Sebastian (česky Sebík, Sebíček, Sebby..) a mně se hodně líbí Simon (Simone, Sime, Simonku / Sajmone anglická výsl.)

Ahoj :-)

Resila jsem stejny problem, muj manzel je spanel a chteli jsme jmeno, ke kteremu budeme mit oba z nas vztah, a ktere bude srozumitelne pro obe rodiny a nas chlapecek nebude v zadne zemi vypadat divne :-)
Meli jsme na seznamu Adam, Daniel, Alex, ale nakonec zvitezil Matias.
Ja mu rikam Matysku, Maty, manzel Maty nebo Matias a vsichni jsou spokojeni.

Ahojda, Daniel-Dany, to je pěkný, nebo Martin ale tam je r... jedni známí (USA/CZE) mají zkombinovaný dvě jména jedno CZE a jedno USA, co vím tak je oslovují anglickými Tedík a Dennis.

Ahojky ja bydlim v Rakousku moje dvojcata maji tedy jmena jako z"americkych serialu":-) to by se ti asi nelibylo.Ale nejstarsi je Tobias muzes cesky Tobia's a zdrobnele mu rikame Tobia´sku nebo Tobiku.Tak stastny vyber:-)

tak mě by se líbil Eric, ale tam je to R...takže dál třeba Alan, Pavel by se dal obměnit za Paul, Samuel, Tom, a to co říkali holky Michael je taky moc pěkný. My taky měli problém se jménem pro kluka, naštěstí máme holčičku, takže to dopadlo dobře jinak by se jmenoval asi nějak úplně příšerně :s:
Přeji klidný výběr bez stresů :one:
Lenka

Tak mě napadá Michal, Dominik(toho máme doma), Viktor(ale tam je r)David, Daniel, určitě jsou i další, ale už je na mě dost hodin,.

In reply to by Karluša

vidim, ze vas napadaj mnohem lepsi veci, nez nas 2, kteri to resime uz nekolik tydnu...:))) mockrat dekuju za tipy!!!!!
zkusim navrhnout toho mathiase, michael se mi taky libi. a o sebastianovi jsem uvazovala uz taky, akorat jsem myslela, ze to v cechach neni vubec znamy, mam jen jednoho nemeckeho kamarada, co se tak jmenuje...ale moc pekny jmeno...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka