40+0 monitor a ult ?!

11.06.2009

ahoj holky,tak jsem dnes strávila opět 2apůl hodiny na Bulovce a nic jsem se nedozvěděla.Ach jo!Tak napřed monitor asi půl hod.ani jsem se nemohla zvednout jak mě z toho ležení bolelo břicho a záda a řekla mi že je to o.k.a to bylo vše.Pak ult.hrozně nepříjemnej doktor navíc mi na to břicho celkem tlačil a nic mi neřekl,a když jsem se začala ptát tak mi řekl,že je to v poho jen se musí kontrolovat placenta.Pak jsem se dočetla v tý zprávě: plodová voda na spodní hranici normálu,placenta zralost 1-2 a miminko je 36+0 a váží 2,8kg.Na to že jsem podle menstruace 40+0,tak mi to moc dobrý nepřipadá.Nevíte co znamená ta zralost placenty a co dělat s tím malým množstvím plod.vody?A teda jsem zvědavá kdy budu rodit,když miminko je teprve 36tt.Díky a přeju vám lepší zprávy z poradny než ty moje. :00: :a:

Ahojky Péťo, někteří Dr. jsou fakt na pěst. Asi byl líný Ti něco vysvětlovat, tak Ti raději neřekl nic. Co cinknout ke svému Dr. a optat se co to znamená? Držím moc pěsti ať je vše jak má být!!!! :k:

Tak to mě mrzí, že tě tam takhle odflákli, doktora jsem tam ještě neměla, vždycky nějakou mladou holku a ta si řikala všechno nahlas. No když ti budou kontrolovat placentu, tak si myslím, že na ultrazvuk budeš chodit pokaždý, taky by měli sledovat jak Káťa přibírá a nevíš, jestli ti měřili průchodnost pupečníku ? A jdeš znovu na kontrolu v pondělí ? Tak se zeptej v poradně klidně i těch sestřiček, oni občas ví víc než ty mladý doktorky.

Ahoj Peťo,
chápu Tvoje pocity, taky jsem někdy byla na větvi z mého doktora. Je to sice odborník, ale asi nějak s těma pacientama neumí nebo resp. neumí s ustrašenýma prvotěhulema :) Teď jsem byla jednou v poradně u toho co mě má rodit a narazila jsem na něj i v pondělí v nemocnici na monitoru a to je jiné kafe. Všechno vysvětlí, ukáže, když se zeptám odpoví. Takže i zvažuju, že jestli mě opravdu odrodí a budu s ním spokojená, přejdu k němu natrvalo. Jinak co znamená ta placenta a tak nevím, plodové vody jsem vždycky měla napsáno dosti. Ale s tím stářím bych si hlavu nedělala. Nevím, jak Ti to odpovídalo ze začátku, ale termín podle PM je většinou hodně orientační, protože kolik z nás mělo pravidelný 28denní cyklus s ovulací 14.den... :00: Já teda ne. Měřila jsem si bazální teplotu, protože po vysazení prášků už jsem nemenstruovala a díky tomu vím, že jsem měla ovulaci a otěhotněla 37. den cyklu - to už jsem se chystala, že se objednám na injekci na vyvolání menstruace. Díky tomu mám v průkazce TP podle PM už 15.6., což ale neodpovídá. Takže neboj, Kačenka je malá, žádného obříka nečekáš a tak ještě nějaký den/týden vydrží. Hlavně, aby byla dobře živená přes tu placentu a vše bylo ok. Ale to už si oni ohlídají ;) Držím pěsti :h:

Ahoj Péťo,
naprosto tě chápu,mimochodem já si to jdu na Bulovku odsedět zítra-jsem 38+2,tak to se mám teda na co těšit,jestli je tam nějakej protivnej doktor :n: :( A řekl ti přibližně,kdy by to vypadalo na porod? A co čípek a hrdlo?S tou plodovou vodou by to mělo být ok,v téhle fázi ubývá a je to v normě.A podle tý menstruace to nemusí být přesný,málokdo to tak má,i když 4 týdny je velký rozdíl,ale třeba je prostě jenom miminko drobnější a narodí se kolem termínu.
Tak se nestresuj a věř,že je vše ok.Já písnu zítra taky moje dojmy papa a dobrou :a:

Ahojky Peti,
tak teda obcas by ty doktori potrebovali proplesknout...to je silene :00: JInak mene plodove vody na konci tehu byva, takze to by melo byt v pohode. Zralost placenty 1-2 je taky fajn. Me muj dr. rekl, ze mi placenta taky dozrava, dokonce mi to ukazoval na ultrazvuku. Kdyz uz je placenta zrala tj. asi na 4 tak prestava vyzivovat miminko.
Snad se Ti porod brzo rozbehne a nebudes se moc trapit tou nejistotou kdy to prijde a tak. Ten rozdil 4tydny podle UZ a posledni MS je celkem velky, ale myslim ze kdyby nebylo neco v poradku, tak by Ti to rekli, mohla jsi otehotnet pozdeji...tim bych se nestresovala...urcite je to vse v poradku :)
No nas to ceka pry kazdym dnem, tak jsem na to taky zvedava...

In reply to by mufca

Mufčo,moc díky.Byla jsem pěkně rozčílená,když jsem od tam odcházela,protože jsem se po tak dlouhým čekání myslím zasloužila k tomu dostat nějakej komentář a né se ho na to ptát a on mi na to říct,že to břicho si mám utřít v kabince ať může jít další.

In reply to by peta0404

Bych ho poslala asi nekam. Nekteri doktori by fakt zaslouzili po papuli... :( Copak je tak tezke, ze se bojime jak o sebe, tak o male...nevime co nas ceka, co se bude ci nebude dit... tak trochu vstricnosti by neuskodilo. A kdyz uz nic nerekne, tak by mohl byt aspon mily a usmevavy. Je to hruza. :n: :n: :n:
Ja mam dalsi kontrolu uz v pondeli, tak jsem zvedava co se bude dit dale...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka