Holky jak dlouho používáte tampony?

11.06.2009

Holky jak dlouho používáte tampony?respektive od jakého věku a jak dlouho?já jsem z tampony začala v 15,letecha odté doby je stále používám až tedy na vyjímky porod atd...takže já je už používám 11,let...a jsem snimi strašně moc spokojenááá je to takové čistčí že jo? to jsem ale zvědavka co?doufám žeto nevadííí :s: :a: :one:

Kliknutím vložíte smajlíky:

takže já opět černá vrána-tampony nesnáším.vadí mi,není to špatným zavedením,prostě ho cítím a je mi z toho až zle(mít ho tam dýl jak hodinu-umřu)na koupališti šílím a furt se vrtím prostě děs jak vylezu z vody běžím ho vyndat....sice dobrý vynález,ale já jsem konzerva a ty 2mm vložky opravdu sotva cítím,ani nevím,že ji mám....silnější nepoužívám,mám menzes slabou(jen v porodnici jsem si koupila ty silnější,-neblbněte ty vatovky v síťce jako byly za komančů jsem už neviděla leta)bych vám přála ty duchny první s lepítkem-NETA to byl očistec stály-3,20Kč a jak jsem byla in....ostatně ty první tampony byly taky bombovky-moje matka je jednou nějak našla vysypaný v autě(ségra tam měla kabelku nějak otevřenou) a prej ježiš Láďo(to je táta)-tady jsou vysypaný nějaký rozbušky-od té doby jim tak říkáme.....já je prostě nesnáším a víte vůbec,že se mají používat až od 3 dne menstruace?-prý mohou vyvolávat i zánět(jelikož krev neodchází a hromadí se) pokud se používají furt(tak mi to bylo i sděleno PA v porodnici,po porodu vůbec to je jasný)

Já teda tampony používám od 13, menstruuju od 12 a přiznám se, že větší strach než z porodu mám z vložek...Ta představa, že si musím sedat opatrně, aby se nic nehejblo a spát s tím skoro nemůžu, protože trpím panickou hrůzou, že se probudím a všecko je od krve-NO HOROR. :00: :00: :00: Fakt se toho upřímně hrozně bojím...

používám cirka od 16let...Takže to vychází něco kolem 12let používání....Pravda s pauzou v těhotenství, kdy nebylo potřeba nic :-) a po porodu jsem pocitvě používala porodnické vložky.Každopádně se ale souhlasně přidávám, za tampón bych vynálezci dala klíďo metál ;-) :one: :one: :one:

páááá :a: :a: :a

Provolávám slávu :\x: tomu kdo vymyslil tampon...používám od 15...takže nějakých 15 let...A když si vzpomenu na ty pláty vaty schovaný v síťce tak je mi ouvej...to byl mazec :jawdrop:

Ahojik já je používám také pořád!!Mimo císaře a teď jsem byla na konisaci čípku a musela jsem mít měsíc vložky a pro mě muka....vložky ne ale na noc mi nevadí!!Přes den bych se zbláznila a to jdu ještě jednou na tu konisaci a už se na to netěším...
Zuzka a Ondrášek

Já také používám jedině tampóny, teď jsem dva týdny po porodu takže zrovna válčím s vložkami :jawdrop: pořád chodím a rovnám si ji, jak blázen. Už se mi stalo že jsem si ji chtěla srovnat i na veřejnosti , naštěstí jsem si to včas uvědomila to by byl pohled :s: je to strašně nepříjemný pocit mám pořád obavy že ,,proteču" (potvory se pořád různě krabatí a tak).Už abych to šestinedělí měla za sebou. :r:

In reply to by Janosefa

ahojky to znám takééé až nato že já jsem sito včas neuvědomila a na veřejnosti jsem si tu potvoru narovnala jinak bych vykvetla červená jsem byla asi až na zadku... :a: neboj šestinedělí uteče jako voda ahojky stána

Holky moje řeč tampony jsou prostě tampony a hlavně můžu s dětmi dělat cokoliv aniž bych se bála že proteču nebo že semi šoupne vložka..díky vám všem

In reply to by ludrak

dělám s dětma naprosto všecho je mi 40let menzes mám od 14let tedy 26let jsem na vložkách a ani jednou se mi nestalo,že bych protekla,nebo se mi něco někam šouplo,je tam lepítko a dnes i křídla a drží tak,že kolikrát ani nejde z kalhotek odtrhnout.....tampony používám opravdu jen v krajní nouzi v lázních nebo na koupališti.......ale nic proti pokud vám vyhovují,-každá má něco co ji vyhovuje,já je prostě nemusím vadí mi tam to cizí těleso zavedené......cítím ho prostě a je mi to nepříjemné.....ono to asi bude i tím,že jsem s nima začala opravdu někde po 20,nebyly k dostání....nemám asi ten cvik a grif či co....

Holky moje řeč tampony jsou prostě tampony a hlavně můžu s dětmi dělat cokoliv aniž bych se bála že proteču nebo že semi šoupne vložka..díky vám všem

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

já menstruuju už od dvanáctiii ..neboj šestinedělí uteče jako voda a bude to ok :dance: ted jsem koukala že máš termín v srpnu brrrrrrr to ti nezávidím snad nebudou vedra

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Fošny mě fakt pobavily :D Vložky jsou nehygienické, jsi furt v mokrém a množí se breberky, fůůůůůůůj

Ahojky,já je používala taky od patnácti,přesně do třiceti,to jsem otěhotněla,takže už devět měsíců nic.Když jsem měla vložku vždy mi bylo hrozně zle,když jsem měla tompon tak jsem ani o mensez nevěděla.Dáda

Od 15 let :) (pannou přitom do 18let) a tak je tedy používám už skoro 15 let :) Začínala jsm s Tampax - že měly tn aplikátor, pak už ob, a před těhu už jen ob komfort.

Tampony používám asi od 16 let, takže nějakých 11 let a jsem maximálně spokojená. Je to velice pohodlné a přesně jak píšeš, takové čistší. Já měla s vložkama šílené trápení - vždycky jsem se osypala, přestože jsem se myla třikrát denně a vložky měnila velice často. Na tampony nedám dopustit :-)

Ahoj tak ja taky jedine tampony.Vlozku maximalne prvni 2-3dny na noc.Muzu ti rict ze sestinedeli pro me bylo utrpenim :s: .To bych chtela jeste druhy mimco ale to sestinedeli by za me mohl prozit nekdo jiny :s: Jinak taky asi zhuba od tech 15ti a je mi 21.Mam ted pichlou injekci(antikocepci) takze to nemam vubec :a:

In reply to by Šarlota

přesně tak kolikrát člověk ani neví že menstruuje....co šestinedělí když je jen šestinedělí mám tři broučky a u první jsem po porodu málem vykrvácela bylo to strašnýý u druhého jsem se čistila půl roku a ted u třetí berušky které byly včera 3,měsíce tak se čistím stále ale už používám tampony jinak bych se asi zbláznila :s: :s: :///:

:a: Ahojky,taky používám tampony od těch 15let,je mi 30 a nedovedu si představit,že bych měla mezi nohama vložku.Tu jsem nosila jen po porodu a šestinedělí.S tamponama jsem spokojená. :qu:

tampony nepouzivam mela jsme z nich dlouhodobe zanety takze nesmim. vyjimku tvori akutni potreba (plavaci kurz nebo dovca) jinak NE

In reply to by cifrspionka

Hura!:o) Ja je taky nesmim pouzivat protoze jak jsem je tam mela tak se prave pomnozovaly kvasinky ajine potvurky a to jsem ji tampony menila i po 2 hodinach! Takze mam zakaz od Dr. ze je to nehygienicke (proc se asi v sestinedeli nesmeji ouzivta?...aby jsme se vycistily...) takze taky pouze vyjimky jako bazen ale jinak jedine vlozky a kdyz si koupim dobre s takovym tim bavlnenym povrchem tak neni zadny problemo)

In reply to by Betsabe

Já se už lekla :jawdrop: že jsem exot!! Já teda kombinuji, ale spíš vložky, stačilo , že jsem jednou měla asi ten toxický šok. .. tak kombinuji, .. a v noci rozhodně jen vložku a nejlépe s bavlněným povrchem.. always mě štvaly, že jsou igelitové.. a jinak před těhu jsem testla biotampony.. takže bez bělidel a toxinů, či chemických látek. :) Ale kdo ví, co budu po porodu používat k čemu se vrátím, ale asi vložky :) a jen pro sport apod. tampony.

In reply to by Betsabe

Je to moderní gynekolog? Já jen že už i na těch plazmách v gynekol. čekárnách říkají lékaři, jak tampony jsou daleko zdravější než vložky, jak máš celou tu plochu ve vlhku s množícícmi se bakteriemi, tak je to nebezpečné i na močák! Upozornuji že nešlo o žádnou reklamu na tampony, mluvil gynekolog o gynekologii obecně, o mýtech v gynekologii.
Já teda nechci mít močovou trubici v krvi s breberama. Tampony používám 15 let bez jediného zánětu, ono to není o tomhle.. někdo na záněty tam dole prostě trpí víc a někdo mín, i za stejných podmínek.

In reply to by Kašíkus

Je to velmi moderni gynokolozka....dokonce i vyucuje na fakulte a dela porodnika U Apolinare....ale faktem je ze od te doby co pouzivam jen vlozky tak mam zanety maximalne 3x do roka coz je absolutni blaho oproti tomu co to byvalo :o)

In reply to by Betsabe

tak u mě je to právě naopak... MS mám od 12ti, tampony jsem zkoušela od cca 15ti a od 18 jsem jedině na tamponech... Na záněty jsem trpěla od začátku MS a posledních 10 let mám klid (tampony používám cca 12let) ... to mi musí být echt blbě, že si dám vložku, ale to je tak 1 x za rok...

Díky tamponum jsem se zbavila zánětů - nic jinýho už bych asi nechtěla používat - ale pořád přemýšlím, že si pořídím menstruační kalíšek :-)

PS: díky zánětům z vložek mi museli odebrat jeden vejcovod a teď nemůžu už 5 let otěhotnět... jen při představě, že budu muset jednou v šestinedělí používat vložky, tak mám mdloby :-(

In reply to by lilian

Každá jsem opravdu jiná... Ale o tom je život, ne?

Už máme za sebou první pokus IVF, ale nepovedlo se... Tak doufám, že za tři měsíce (tj. na konci srpna) už to bude lepší a aspoň jeden prďousek se udrží :-)

In reply to by Carrinka

Nevím ,zda jsi zkusila i bylinky a kd eje zakopaný pes.. já měla malé vyhlídky.. ale tak nějak bylinky.. kontryhel atd.. mi asi pomohly. :) Tak doporučuji a kdyby stejně nic, tak přeci jen to je ženská bylinka.

In reply to by lilian

Kontryhel je super - pila jsem o před i po transferu embryí (má pomáhat zahnízdění), ale stejně to příroda udělala jinak - říkám si, že třeba nebyli v pořádku a tak v bříšku nezůstali, to je lepší teď než za pár týdnů, "bolelo" by to víc...

In reply to by Betsabe

Kéž by to šlo přirozeně... máme naději 2%- protože nemám pravý vejcovod a levý vaječník nefunguje tak jak má... ale je tu právě 2%ní šance, že si nasaje levý vejcovod vajíčko z pravého vaječníku... ://: no věda!!!

Dovču jsme zkoušeli, předloni moře a loni lázně na Slovensku ... ale není nám souzeno, pořád jsme doufali, že se umělýmu vyhneme a že se zadaří, když budeme objednaní do CARu a všechno z nás spadne, ale nevyšlo to... Teď se ale stejně snažíme :|-|: , doufám, že zbytek hormonů v těle probere levý vaječník a otěhotním :00:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky