mám dva dotazy : vakcína proti pneumokokům ano/ne? Puchýř z pleny?

11.06.2009

Ahoj maminy!
Mám dotaz, budete nechávat očkovat proti Pneumokoku? a druhý dotaz, nemáte někdo zkušenost s puchýřem z pleny? Malé se udělal, praskl, ale nevím jak tomu předcházet, jestli jsem ji dala špatně?, nebo jak se strašně vrtí - je jasný, že chybu hledám u sebe, kde jinde, jsou jí tři měsíce a má to poprvé, tak jak s tím bojovat, předem díky.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, tak ty názory to je jako u nás doma, já jsem pro a manžel proti, jenže on je proti, protože se to hradí.Na jednu stranu to chápu, že ne, ale na druhou stranu, přesně jak píšete, nechci si pak vyčítat, že jsem něco zanedbala, pak už bude pozdě. Jen by mě ještě zajímalo, vy co jste napsaly že nebudete očkovat, to pak nebudete očkovat ani proti žloutence, klíšťovce a tak? co proti chřipce? já jsem se nechala očkovat a super, v zimě jsem pak neměla ani rýmu...nic, ne jako předtím, že mi tak dvakrát bylo mizerně a z n osu mi teklo jako z vodovodu....díky za názory.

my očkovat nechali mame za sebou 2 davky a za tyden nas ceka 3. snasi to celkem v pohode. Jinak nam to kazdy doporucil neb ja na zanety trpela jako dite moje prvni dcera prvni zanet stredniho ucha dostala v pul roce a do roka ho mela 5x takze ted u syna jsem s ockovanim nevahala. Tato dispozice je dedicna. Takze ja jsem pro pokud je dite v rizikove skupine.

Tak my zas vakcínu máme, máme za sebou první očkování ve 3měsících + hexu a teď jdeme na druhý, já zas si stojím za tím, že očkování ANO, nechci si vyčítat, že jsem snad na své dítěti šetřila a obzvlášt když je teď tolika případů a malá na to očkování neměla žádnou reakci, dostali jsme to najednou s Hexou.Myslím, že taková zátěž pro dítě není, my to taky kdysi vydrželi a jedno očkován navíc, není nic hrozného

Ahojky my jsme nechali očkovat, už máme všechny tři dávky, čtvrtou ve dvou letech. A s tim puchýřem ti neporadim, spíš se zeptej dr. aby se tam malé nedostala infekce, když už jí praskl! pa

Ahojky,

take jsem o tom hodne precetla a rozhodla jsem se, ze ne. Protoze Tadeasek neni v rizikove skupine a pak to ockovani ti nezaruci 100%, ze to nedostane.

Ahojky,múj malý má 3 mesíce a my s manžou jsem zástanci toho,že čím mene očkovat,tím lépe.Nechci do ditete zbytečne rvát kdejaké protilátky,protože všechno má své pro a proti.Myslím,že když je zlá imunita,tak se to "vyvrbí" zase nekde jinde.Toť múj názor.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky