Od kdy spí dítě samo ve svém pokojíčku ????

09.06.2009

Dobré ráno maminky,

zajímal by mě Váš názor a zkušenosti, od jakého stáří dítěte jste ho na noc začali dávat do jeho pokojíčku. Tedy že už nespinkalo s Vámi v ložnici. Nějak jsem to nikde nevyčetla, předpokládám, že je to hrozně individuální, a tak by mě zajímalo jak to bylo u Vás. :e):
Díky

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, tak syn začal spát sám v pokojíku cca od 2 let. Jinak jsem ho měla v postýlce u postele, kde jsem ho měla pod kontrolou. Stejně jsme s rekonstrukcí pokojíku začali až byl malý na světě (ale i tak bych ho tam dřív nedala). Když jsme koupili vybavení - strašně se těšil, že tam bude spinkat. Nejprv tam spával jen odpoledne ale pak už i na noc. A to už spával na velké posteli - postýlku byla jen v ložnici a on už do ní nechtěl.

dokud dítě neumí samo přijít za rodičema a říct že mu něco je tak bych ho v pokojíčku spát samotné v noci nenechala. Mám ráda věci pod kontrolou. Naše malá se třeba pořád odkopává takže ji několikrát za noc přikrývám. Když spinká tak slyším jestli nemá plný nosánek a jestli není potřeba jí ho třeba odsát, ve vedlejší místnosti bych to určitě neslyšela. Občas si ublinkne tak potřebuje utřít a podobně. Ale to je jen můj pohled na věc. Každá maminka to prostě vidí jinak.

Děkuji za názor, tak náš malý má 4 měsíce a zatím teda plně kojím, malý má postýlku vedle mě v ložnici, jinak dětský pokojíček máme hned vedle ložnice a monitor dechu máme taky, takže jen uvažuji kdy je ta vhodná doba začít používat i dětský pokojíček. Asi to taky zkusím až po půl roce, resp. tak v osmi měsících až nebudu kojit. Ale asi se to naplánovat nedá, uvidíme co Kubíček. Tak ještě jednou díky :a:

ahojky, já mám v plánu mít malou v ložnici maximálně dva měsíce a to jen kvůli kojení, než se zajedeme..potom už budu chodit do pokojíčku...a přes den ji budu šoupat spinkat do pokojíčku, aby byla zvyklá...snad to budeme zvládat. Nechci, aby mi tam spinkala potom do tří let v ložnici..to neuznávám...ale je fakt, že člověk si něco naplánuje a nemusí mu to vyjít, tak uvidíme:-)

ahojky, my jsme malému udělali svůj vlastní pokojíček v 6ti měsících, kde spával už i sám a teď má 7měsíců a týden a je vše ok. má aspon svůj klid, a když se náhodou vzbudí,.. tak si ho bereme do postele. od kámošky syn je jen o 17dní mladší než náš a on spává sám od narození, a to mají ložnici na začátku bytu a pokoj až na druhé straně bytu, takže do pokoje musí jít přes obývák,... my je máme hned vedle sebe. Malej má od narození monitor dechu, takže můžu být naštěstí v klidu, kdybych ho neměla, tak bych ho ještě vedle do pokeje asi nedala.

Ahoj, naše Karolínka spí ve svém pokoíčku už od té doby, co jsme se vrátili z porodnice a sama, jen pro svůj klid jsem tam na první měsíc měla monitor dechu, takže od měsíce pak už byla i bez něj, jen jsem měla zapnutou chůvičku

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky