Obed :)

05.06.2009

Holky mam asi debilni dotaz, ale snad mi poradite :) ale mam hroznou chut na maso se stavou a ryzi. Ji to myslim deti, a vari se to ve skolce. Jenze ja nevim jak se to dela, a nemuzu na to nikde najit recept ( asi to vsichni vi ). A taky jake maso mam na to pouzit. Diky moc za rady :one:

Tak mě tak napadá holky,že bych zkusila zjistit recepty na školkové pomazánky.Zeptám se ve školce,až tam zase pojedu.To si pak pošmákneme,co?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Miško no zkusíme to a uvidíme,už se na tom pracuje :hu:

In reply to by Dada78

Ja uz otesanek jsem a vymlouvam se na tehu :smich: i kdyz jsem donedavna nemela chut k jidlu pribrala jsem uz 7kg :) a ted se mi chut vratila a navic mam pred sebou druhou pulku tehu tak jsem zvedava na kolika skoncim :)

In reply to by Heluska11

Já mám nahoře jen dvě kila.Tři měsíce jsem jen ležela a zvracela.PAk chvíli klid a zase se to vrátilo.Sice už jim jak otesánek,ale pak je mi fakt blbě.Jenže nemůžu si pomoct,nějak se nemůžu nasytit. :!k: Taky jsem zvědavá na kolika skončim,dneska jsem 16+1

Miško s tou závodní jídelnou máš pravdu,teď jsem si vzpomněla na jejich rejžovej nákyp zalitej třešnovou štávou..to byla ňamka...asi ho udělám

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:hu: :a\|: Ty joo takový chuťě,taky jsi milovala tu jejich mlíkovku?Nebo ve školce drožďovou pomazánku..jéé já chci bejt zase malá :cc):

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

To mi povídej,moje ségra učí ve školce,hrozně ráda tam za ní lezu:oD Jééé a ta jejich bílá káva,ňam.Pokud bude Natálka po mě,tak mi nic nenechá :s: Já byla malej tlouštík.

In reply to by Heluska11

Ahojky,Ty myslíš určitě výpečky s rýží.Nejlepší je na to vepřový maso,prodávají ho už nakrájené na kostky.Dáš ho do pekáče,podleješ vodou,přidáš nakrájenou cibulku,česnek,masox a podle chuti ještě můžeš dochutit magi,worchestrem,sojovkou,vegetkou,já dávám od všeho trochu...pečeš do změknutí v troubě,nakonec zahustíš štávu jíškou,já používám hotovou tmavou ,dodá krásnou barvu...nech si chutnat

In reply to by Heluska11

Myslím,že to určitě půjde udělat i na sporáku,jen ho budeš muset dýl dusit.Já kupuju maso na guláš,u nás mají přímo vepřový kostky,jde o to ,aby to maso pak krásně změklo,určitě Ti poradí,když se zeptáš,taky to dělám.

In reply to by Heluska11

Někdy tam bývá tuk,ale ten odkrojíš lehce.Můj přítel ho taky nemá rád,takže taky krájím flaksy apod.U nás mají přímo i napsaný,že je to vepřový plecko.Ale pokud si nebudeš vědět rady,zvol radši supermarkety,kde je maso zabalený a popsaný(Globus,Tesco.Makro) tam mají fakt výběr.

In reply to by Heluska11

Ahoj, já dělám roštěnky buď z hovězího zadního nebo kotlety či krkovičky. Nakrájíš cibuli a osmažíš na sádle či oleji. Maso na plátky naklepeš, osolíš, opepříš a prudce opečeš na připravené cibuli. Musíš hlídat, aby se cibule nepřipálila ( odsuneš ji bokem). Maso opečeš po obou stranách, snížíš teplotu, přikryješ a pomalu dusíš ve vlastní šťávě. Vůbec nepodlévám vodou. Musíš hlídat, aby se maso nepřipálilo. Dusíš asi 1,5 hod. , až je maso měkké. Nakonec můžeš přidat lžičku polotučné hořčice. Pokud chceš víc šťávy, přidej nakonec trochu vody se lžičkou polohr. mouky (šťáva bude hustější. Podává se s rýží nebo bramborem a k tomu okurek nebo salát. Dobrou chuť. (Jak to píšu, mám na to takovou chuť, žeto zítra uvařím taky.) Ahoj :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky