Vojtova metoda poraďte pls

03.06.2009

zdravíčko,
dneska jsem byly s malou v poradně pro rizikové novorozence a máme odedneška cvičit jeden cvik.
Ukázaly nám ho jednou a šup ven, další dítě na řadu. A já si te´d nejsem vůbec jistá.
Malá má být v poloze na zádech, já jí mám tlačit plochou celého ukaováčku do žeber v místech kde končí hrudní kost a zároveň se má držet hlavička aby byla mírně pootočená.
Má 5 kopnout nožičkama.
a te´d co nevím na jakou stranu jí mám tu hlavu natáčet. Směrem k sobě nebo od sebe, když ten tlak vyvíjím na straně u mě.
Předem díky. Papa.

Kliknutím vložíte smajlíky:

na té straně, na které držíš ten ukazováček-tak na tu stranu musí jít hlava
a věř, že to fakt funguje-malej byl línej zvedat nohy-bez toho nemá šanci se přetočit na břicho-takže jsme začali a teď po cca půl roce rehabilitace je všechno dohnáno-malej už leze, staví se na kolena, na nohy-je moc šikovný a to jsem v průběhu propadala panice, protože poloha na břiše pro něj byla uplně šílená-řval jak blázen-vydržel tam tak 2 vteřiny. a teď ho z té polohy na břiše nemůžu dostat, když ho chci přebalit-takže vyderžaj pijaněrko :-)

Ahojky, je to těžké popsat. Ale my to děláme takto: Miminko leží na zádech, hlavičku natočím 30 stupňů ke mně, aby se jakoby dívala na mě, palec mám na spáncích a na líci směřuje rovnoběžně s osou těla, ukazváček je za ouškem. Palcem (ne ukazováčkem) mačkám zónu pod prsíčkem mezi žebry směrem k podložce. Miminko musí pracovat bříškem, zatínat ho a zvedá nožičky nahoru. Nevím, jak je tvé mimčo staré. Není moc dobré, že ti to dobře nevysvětlili, pokud to i příště nebude lepší uvažovala bych o zmněně fyzioterapeuta. Základem úspěchu Vojtovky je, aby fyzioterapeut vše srozumitelně a správně naučil rodiče, protože oni s dítětem cvičí, pokud budou cvičit polovičatě nebo špatně míjí se to účinkem né-li hůř. Nenech se odbýt, jen ať se ti pěkně věnují. Pokud si nesednete tak jdi jinam.

In reply to by petralinda

jakého budu mít fyzioteraputa zatím nevím. tohle byla právě jen poradna pro rizikově novorozence a kojence. Malá má 8 týdnů, ale narodila se o 7 a 1/2 :-) týdne dřív. Když nás před měsícem pouštěli z neonatologie, říkali že nic cvičit nemusíme, tohle byla úplě cizí doktorka. Předepsala nám rehabilitace (reflexní lokomoci) jednou týdně. zítra ráno se budu objednávat tak uvidím, to už snad bude lepší. Sem máme jít na kontrolu za měsíc, zda jsou výsledky. Ani nevím k čemu je to dobrý.
Ješě před dvěma týdny, když jsem byly na kyčlích mi ortopedka řekla, že motoricky vypadá v pořádku, ne jako nedonošená až nato že je malinká.
Tak nevím jsem z té dnešní kontroly docela znechucená.

In reply to by Dejmalka

Aha jo, možná proto ti to bylo vysvětleno tak ledabile, u fyzioterapeutky to bude (mělo by být) určitě lepší, neboj se jí ptát a vyslovit třeba i pochybnosti. Vojtovka je sice hodně náročná, ale vyplatí se ji cvičit, hodně tím svému miminku pomůžeš a hlavně si můžeš být jistá, že nebudeš cvičit nějak dlouho, když nemáte konkrétní problémy. Když to zjednoduším tak tím pomůžeš svému miminku nasměrovat svalíky nebo spíš souhru svalů a mozku tak, aby správně fugovalo to co má ve vývoji následovat - spevnění bříška - spevnění krčních a zádových svalů - otáčení - plazení - sezení - lezení - vzpřimování - chození. Je potřeba být důsledná a cvičit tak jak fyzioterapeut řekne. My Vojtovku cvičíme a nedám na ni dopustit, protože nám strašně pomáhá. Kdybych se měla rozepsat o našem problému, tak je to na román, tak pokud chceš mrkni sem http://www.mojetehotenstvi.cz/pareza-brachialniho-plexu-prosim-podelme-… a ještě si přečti toto http://rehabilitace.org/?page_id=14
Tak přeju hodně sil při cvičení a aby byl tvůj brouček v pořádku a neměl nikdy žádný psychomotorický problém, ale to Vojtovka určitě zajistí. Petra a Lindička

ZEPTEJ SE NA TO IFKY123...TA JE NA TO PRIMO ODBORNICE-JE REHABKA :s: KDYZ TAK JI PISNI OSOBNI ZPRAVU....JA S NI TAKE KONZULTOVALA RUZNE CVIKY U NASEHO JIRIKA :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka