Jsem tu nová

03.06.2009

Ahoj všem těhulkám.
Jsem tady úúúúúplně nová a ráda bych načerpala pár informací a zkušeností. Najde se někdo, kdo by si o těhu popovídal?
Patřím mezi říjňátka, protože termín porodu mám 13.10. Bude to moje první miminko - holčička.
Tak když budete mít někdo chuť si popovídat, budu jen ráda :-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky já tady jsu taky nová, a navíc máme stejný termín porodu 13.10 ale u mě je to druhé miminko a druhý chlapeček. Taky budu ráda jestli mi naíšeš :a:

Ahoj těhulky, mám na Vás dotaz. Podle UTZ mám termín porodu :||): 3. října ale poslední menstruace byla 15.12.2008 což tomu neodpovídá, pan doktor mi řekl že je to pozdní těhotenství. Všechno je v pořádku ale zajímalo by mě jestli máte někdo podobnou zkušenost a jestli se tak dá zjistit kdy jsem vlastně otěhotněla :|-|: , docela by mě to totiž zajímalo :)

tak tě vítám mezi říjňátky. :) My také čekáme s přítelem první miminko :e): , a s největší pravděpodobností to bude holčička Adélka :girl: . Termín porodu mám 2. října. Už aby to tady bylo. Jinak Adélka pěkně v bříšku po večerech řádí a nejčastěji v noci začně tak kolem 11 hodiny :\x: :qu: . Je to stejně úžasné, když si uvědomím že ve mě roste malinkatej človíček. Moc se těším až ji budu mít u sebe. Přeji ti pohodové těhu a malá at v bříšku pěkně roste :||): a dělá vám samou radost :s: .

In reply to by macinda1

MOc děkuji za přivítání :-)
S tím noční kopáním u holčiček to máme stejné, taky nejraději řádí takhle z večera.
Musím se přiznat, že občas už bych to ráda měla za sebou, jelikož se bojím porodu a navíc se na malinkou moc těším, ale ono asi nic nejde uspíšit.
Samozřejmě ti také gratuluji a přeji pohodové a krásné těhotenství :-)

In reply to by beibinatko

Myslím, že porodu se bojí většina těhulek. Já také, ale snažím se o něm co nejvíce číst a tak se trochu alespon připravit na to co mě čeká. Snad to alespoň trochu pomůže. Myslím, že to zvládnem jsme přece šikovné holky. :s:

AHOJKY!Já mám termín 21.10. a také čekáme první a né že bychom se chtěli opičit,ale dnes jsme se dověděli,že čekáme vytouženou holčičku-bude to TEREZKA!

a gratuluji! :°°//: Také čekáme holčičku, a první. Termn máme 2.9. :a: Už pro ni máte jméno? Jinak, říjnové děti jsou supper, pokud se vám narodí ve vahách, já osobně jsem střelec, ale moje mamka je ve vahách, a je to úúúúžasný človíček... Také jsem si přála mimčo váhy, nebo střelce, ale vyšla nám cudná panna... :!k:

In reply to by fli

Mám taky mamku ve váhách a ta si hrozně přeje, abych taky přenosila na váhy :-) Je fakt, že mamina je naprosto úúúžasnej človíček.
Jméno máme - Natálka :-) tak nějak se nám to líbí. A jak se bude jmenovat Vaše holčička??
Jinak děkuji za milé uvítání

In reply to by beibinatko

říkám, že váhy jsou supper. Mě se přenos nepovede, ale Tobě to přeju. :one: My budeme mít Markétku (teda doufám, že se pan doktor nepřekoukl... :c: ) Natálka je taky moc hezké jméno, asi začíná být dost populární, protože hodně mamin v mém okolí má, nebo čeká Natálku. My jsme zůstali u starého... :!k:

In reply to by beibinatko

asi je to oblíbené jméno u Vah. Já měla být taky Markéta, ale mojí mamky kamarádka čekala současně s mamkou mimčo, a moc chtěla Markétku... a mamka rozhodovala ještě mezi Kateřinou. Tak jsem to druhé. Sestra pak dostala po tátovi Jana, tak se mamka dočká aspoň vnučky Markétky. Jinak já osobně jsem zamilovaná do jmen Kateřina, Markéta, Anežka a Barbora, protože čtu hodně historické romány, a v nich jsou tato čtyři jména hodně častá.

In reply to by fli

Anežku nechceme kvůli manžovo rodičům - jejich první dcerka Anežka zemřela ve 2. měsících života, a asi by to byla pro ně jen bolestná vzpomínka. Kateřinu by mužskej bral, ale zas ji nechci já, protože nemám ráda, když se děti jmenují po rodičích, a Markétkou uděláme radost mojí mamce. Pokud se zadaří, a budeme mít pak ještě jednu dcerku, bude to Barborka, v tom máme už jasno.

In reply to by fli

Jé, to je opravdu krásný. No co já vím, tak jsem ještě měla být Žanetka, ale Markéta vyhrála. Já teda chtěla původně kloučka Štěpánka, ale ten se snad zadaří na druhé kolo :-) alespoň doufám.
A jak se obáváš porodu??

In reply to by beibinatko

abych se upřímně zasmála já. My jsme totiž měli pro chlapečka jen jedno kandidátské jméno, a pokud bude příští mimčo chlapeček, hodláme ho použít. Asi se taky zasměješ, ale chlapeček měl být Štěpánek... :e): :c:

In reply to by fli

JÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ.Přesně. Kategoricky jen jedno jméno pro kluka - Štěpán.
Chtěla jsem ho pojmenovat na památku mého přítele, který tragicky zemřel, no
Jestli se mi ten chlapeček někdy poštěstí s manželem,tak to prostě musí být štěpán. Je to nááádherné jméno :-)
A fakt jsem se zasmála - takových náhod, viď?!:-)

In reply to by beibinatko

to ju... Já původně teda chtěla Přemka, nebo Měška, ale manža byl zásadně proti, protože Přemek byl údajně jeho úplně blbý spolužák na střední, a Měško zas pitomý kolega z vejšky (mužskej je polák, proto to jméno), a začal mi navrhovat pro chlapečka jména typu Adolf, Gustav, Bazyl... no prostě děs a hrůza... :n: (prý to byla odplata za toho Měška, no budiž), a pak jsme se nemohli furt dohodnout, probrali jsme několikrát český i polský kalendář, a jediný, nad kým jsme se několikrát shodli byl Štěpánek. Oba jsme si ale moc moc přáli dvě holčičky, tak jedna vyšla, tak ještě tu druhou, a spokojenost bude veliká. Kupodivu i babičky a dědové z obou stran si přáli vnučku, moje mamka sice trochu i vnoučka, ale nakonec uznala, že holčička je prostě lepčí... :c: Je to naše první, a vůbec první vnoučátko v obou rodinách, takže radost nezměrná. Obě naše sestry (každý máme jednu) jsou ještě bezdětné.

In reply to by fli

Já se taky moc těším. Doufám, že holčička bude hodňoučká a zdravá :-)
A u těch jmen jsem se docela pobavila. Obzvlášť Bazyl je dobrej úlet :-)))

In reply to by beibinatko

Bazyl jo. Nad tím jsem taky žasla. Pak z mého milého vypadlo, že nějakej jeho prapra....děda se tak jmenoval, a třeba by prý měl jako radost, že se jeho pra.....vnouček tak jmenuje... Jinak se taky těším, hlavně až bude malá venku, kope jak fotbalista, nškdy to i bolí, a navíc mi začly bolesti pánve, začínáse rozšiřovat na porod... chodím jak kachna, bolesti hrozný, jde mi to do kyčlí.,.,. no. Ale z porodu mám hrůzu... Kéž bych usla, a pak se vzbudila, a malá ležela v postýlce... :cc):

In reply to by fli

JOoooo, tak to je i moje zoufalé přání :-) usnout a probudit se s malou v postýlce. já se tak bojím a bojím a bojím, ale....stejnak se tomu porodu nevyhnu, tak se moc snažím nestresovat.

In reply to by fli

Já se tej epidurálky trochu bojím, ale je mi jasný, že jsem hrdina jen do té doby, než začnu mít bolesti :-) pak půjde hrdinství asi někam do kytek a já budu škemrat, škemrat a škemrat...

In reply to by beibinatko

to budou bolesti, že tu epidurálku nebudeš ani cítit... já se jí taky bojím, ale chci jí. Já bych ji ostatně stejně dostala, mám ještě své osobní zdravotní problémy, a zrovna v této konkrétní situaci se doktoři spíše sami ptají, jestli souhlasíš s píchnutím, takže předpokládám, že ani si nebudu muset žádat. Já tam přijedu, a už ve dveřích budu křičet - anooo, píchněte mi ji, souhlasím, kde vám to mám podepsat... :!k:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka