Zdravotní pojišťovna

03.06.2009

Ahoj holky, potřebovala bych od Vás poradit se změnou zdravotní pojišťovny. Jsem u VZP a k 30.4.2009 zrušila veškeré příspěvky. Chtěla bych pojišťovnu která poskytuje příšpěvky v mateřství a na děti. Děkuju za rady.

Ahojky, řeším úplně to samé :-). Jsem též u VZP a chystám se od 1.7. přejít jinam. Zatím mi nejvýhodnější připadá česká národní (teď samozřejmě koukám na příspěvky v těhotenství a pro mimi). Na věci spojené s těhotenstvím přispívají částkou 4500,-Kč a na očkování pro miminka 3000,-. Již jsem tam volala, můžeš se zaregistrovat i v pokročilém stádiu těhotenství a i tak máš nárok na celé 4,5tis. Mně se to docela zamlouvá a řekla bych, že to zkusím :-).
Hezký den :a:

Ahoj taky řeším kam přejít neboť už mě to pěkně s..e. Člověk platí pojišťovně peníze a oni nic. Chci přejít jinam buď k pojišťovně MInisterstva vnitra nebo jsem teď nedávno slyšela o pojišťovně Média. Proplácí očkování v hodnotě 9200Kč a pro muže a ženy v hodnotě 4900Kč. Proplácí i pneumokoka, který se ještě zatím všude platí. Jo a taky mi paní říkala, že ty u doktora neplatíš nic, doktor si to vyžádá přímo z pojišťovny, takže odpadá chození po pojišťovně. Akorát váhám neboť je nová a asi s ní nebude mít nikdo zkušenosti. Tak nevím snad ostatní poradí víc.

Já jsem u VOZP a malá bude tudíž taky...chtěla jsem, aby jsme byli s manželem všichni u jedné a mohli využívat rodinných výhod a já stejně tak ještě nějaké příspěvky pro mě a malou...taky jsem sondovala a chtěla k VZP a když jsem to zjistila s tím pozastavením, tak jsem si řekla, že tam teda ani náhodou...takže buď zůstaneme u V0ZP a nebo taky Ministerstvo vnitra..ale je fakt, že z tou VOZP jsem nikdy problémy neměla a vždy když jsem poslala něco na proplacení, tak mi peníze přišly maximálně do 14ti dnů

Ahojky,
ja byla kdysy taky u VZP a mela jsem problemy s mocakem a dr. mi rekl, ze pokud chci lecit nejak normalne at se prehlasim k jine pojistovne, ze VZP skoro nic nehradi. Doporucil mi bud OBOROVOU 207 a nebo MINISTERSTVO VNITRA.
POdivej se na net ktera Ti bude vyhovovat...jsou vicemene na stejne urovni.
A prehlasuje se vzdy 1.1., 1.4., 1.7. takze by jsi tam musela zaskocit ted behem cervna a prehlasit se a od 1.7. uz by jsi mela jinou pojistovnu.
Snad jsem trosku pomohla.

In reply to by mufca

Tak to já byla u VoZP a doktorka mi naopak řekla, že aby mě mohla plnohodnotně léčit a dělat všechna vyšetření, tak musím k VZP, která toho hradí nejvíc. Logicky, je to taky největší pojišťovna. Asi záleží na tom, o jakého lékaře v jaké oblasti zrovna jde.... :00: A s tím zrušením příspěvků to není tak docela pravda. Oni to nezrušili, ale musí to být zaplacené do konce dubna a žádat se dá ještě do konce června. My zrovna včera nesly žádost o příspěvek na plavání a normálně nám ten příspěvek dají. Došly jim peníze, to je pravda. No uvidíme, co bude dál. Každopádně v těch příspěvcích je VZP blbá, ocenila bych třeba příspěvky na ochranné pomůcky, na vitamíny a tak...

In reply to by katynkan

VZP pozastavilo veškerý příšpěvky, nebo je úplně zrušilo (antikoncepce, očkování, rovnátka, příspěvky v těhoteství a mateřství) a není vůbec jistý jestli je obnoví. Zrovna by se mi to hodilo. Nad pojišťovnou MV jsem taky přemýšlela, ta má taky výhodné příšpěvky. Jen teď nevím, jestli se mám přehlásit jinam, nebo mám zůstat u VZP a čekat jestli obnoví příspěvky nebo ne.

In reply to by Petulka85

Ahoj Petruško, taky mám stejný problém, byla jsem u vzp 15.5. aby mi proplatili kurzy a paní mi suše řekla, že to před 14 dny zrušili a že neví, kdy to obnoví, že se mám dojít zeptat v červnu... je to bordel, taky přemýšlím, že přejdu jinam... :?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka