Epidural

02.06.2009

Rada bych se zeptala,jestli mela nektera z vas epidural. Ja o nem premyslim,ale nic o nem vlastne nevim. Kdy se dava,jak dlouho trva.... Ceka me sedmy porod a oproti prvorodickam presne vim,co me ceka a proto bych si chtela porod uzit. Rodim max.2 hodiny,ale celou dobu mam jednu velkou krizovou bolest. Da se to samozrejme vydrzet,ale stejne o epiduralu premyslim. Poradite mi? :dance:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já si říkala, že to zvládnu bez něj, jenže to jsem nevěděla, že budu rodit dva dny a budu mít děsný bolesti po pěti minutách od osmi od rána až do tří do noci. Až tehdy mi povolili epidural a byla to strašná úleva, jedna z největších v celým mým životě. Jenže jsem měla fakt děsný porod, který skončil nakonec císařem kvůli problémům s dýcháním malého, takže tam to bylo na místě. Asi taky záleží na anesteziologovi, mně to píchl parádně a hlava ani nic jinýho mě nebolelo, žádný následky...
Jinak smekám, sedmý porod. Mně je 33, mám první dítě a druhý asi ani po tom zážitku nebude.. Oba nás to s manželem docela poznamenalo.

In reply to by Deenah

Neboj to přejde...sice mě to trvalo 6let ale jsem těhotná znova a to jsem měla porod docela brutální.A bohužel i s trvalími následky pro syna.

U vás musí být pořád veselo. Já bych chtěla čtyři děti, manžel tři. Zatím máme Jarouška, dnes mu je 11 měsíců, v září se začneme snažit o dalšího drobečka. Pak bych si dala pár let pauzu a okolo třiceti (teď je mi 20, manželovi bude v říjnu 30) to třetí (kdyby byly dvojčátka, tak by to nevadilo-snažili bysme se 3x a byly by vlastně 4 ke spokojenosti nás všech). Narodil se teda císařem, protože byl napříč. Měla jsem epidurální analgezii-cítila jsem jen jak ho vytlačovali ven a pak při šití to tak zvláštně tahalo. Samotný napíchnutí není příjemný, pak jak tam vstříknou tu analgezii tak to tlačí, ale nebolí to. Hlava mě potom nebolela, ani mi nebylo špatně, ale když jsem měla vstát, tak se mi strašně motala hlava a bylo mi slabo.
Nika a Ájoušek

In reply to by Losille

No moc veselo tu uz neni,protoze mi vsichni nejak odrostli a potkame se az vecer :hu: ,kde jinde,nez u jidla. Jsem matka-babicka (v rijnu mi bude 40),nejstarsimu je uz 18 ,pak dve pubertacky 14,13 a doma se mnou travi trochu casu 9ti lety kluk,7mi leta holka a zaverem mazanek,co mel ted rok. Jak rikam,jsem tu SKORO sama. Zitra jdu na krivku,tak se tam zeptam (jestli zase nezapomenu) jak to s tim epiduralem je a urcite se ozvu :\x:

In reply to by Losille

prosim TY. Ja mam s tim tykanim celkem problem. Bohuzel (nebo bohudik) nikdo neveri,ze mam tolik let,tak se mi casto stane,ze ja vykam nekomu ,kdo mi tyka a pak zjistim,ze je o 10le mladsi. a jak mamka snasi Babickovskou roli? To si taky musi pripadat fajn,tak mlada babicka. A jeste tak krasny vnoucatko!!!

In reply to by sarka-farka

No mamka to asi tak nějak tušila. Pak si dala s manželem (tehdy ještě přítelem) tři frťany dědečkovi slivovice a byla pohoda. Snáší to dobře, akorát bydlí 100km pryč, takže se vidíme jednou, max. dvakrát za 14 dní.
Nika a Ájoušek

Ahoj rodila jsem přes 13hodin a bez epiduralu si to nedokážu představit.Píchli mi ho tak nák v půlce porodu a pak už to docela šlo ale ty první hodiny jsem měla pocit že umřu.Ted do něj jdu taky..at si myslí kdo chce co chce ale bolest mě vážně bolí :s:

7porod? :jawdrop: To rodis deti na zakazku ne :s: .Jinak epidural bych si fakt jen tak nedala,pusobi to na nervovou soustavu,kamaradka si myslela jaka je cita,ze to nevydrzi,tak si to dala,a pak byla rada,ze se po mesici postavila na nohy a prestala ji bolet hlava,sama mi rekla,ze radsi pretrpi bolets nez tohle :00: .A jinak to porodnici ani nedoporucuji,ale to spis u provorodicek,protoze neciti stahy a nevedi kdy maji tlacit a kdy dychat :a:

Ahoj Šáry, ty jo 7 porod - moooc tě obdivuji.
O epidurálu sice nevím, ale jak píšeš ty, taky bych ho chtěla zkusit. Čekám druhé dítě a při prvním jsem měla porod sice krátky ale silné křížové bolesti v každé kontrakci takže o něm silně přemýšlím. Jinak ani nevím jestli se to platí, vím že v nějakých nemocnicích je zdarma, ale jestli aj v té naší - Znojemské, to nevím. Musím si to pořádně zjistit. Jinak ti mooc fandím - se 6 dětima musíte mít doma hodně veselo a ty nemůžeš ani vědět co je to nuda, co? To se mi líbí, takové velké rodinky, ale já sama bych na to neměla. Tak se drž, přeji příjemné těhulkování.

ahoj,já mám s epiduralem dobrou zkušenost,pomohl,sice nachvilku ale jo :) šla jsem k porodu s tim,že ho nechci,ale nabídli mi ho,protože jsem trpěla už děsně dlouho a já ráda přijala :jawdrop: papa

ty bláho, tě obdivuju!!!
Já epidural neměla, ani mě v průběhu porodu nenapadlo o něj žádat, i když jsem z té bolesti )nebo spíš tlaku) byla v šoku a prej by mi ho ani nepíchli, přijela jsem pozdě a byla jsem už na 5 otevřená. Takže základem je přijet včas.
papa

In reply to by Barče

dik. Vcas to ja prijedu,protoze moje miminka byvaji vetsi,nez ostatni a vetsinou mi porod vyvolavaji driv o nekolik dni.Na kazde prohlidce jsem ale pokazde tak vykulena,ze se ja koza stara zapomenu zeptat. Ale asi si ho necham pichnout uz na vratnici,abych to neprosvihla :a:

In reply to by sarka-farka

Nepochopila jsem vyvolávání porodu pro větší dítě, to slyším teda prvně, a ještě jen o několik dnů-to někomu stojí za to? Nevyvolávají se porody ani 4.5kilovejm dětem, když už se soudí že jsou obří a neprojdou pánví, tak jdou sekcí a to daleko dříve než je o pár dní. A nerozumím co píšeš o vyvolání, když zároven píšeš jak tam taktak dojedeš už na 5 otevřená..?

In reply to by Kašíkus

A tak to já jsem to pochopila...mě samotné porod vyvolávali kvůli velikosti už před sedmi lety, takže to žádná novinka neni. A vyvolávali ho 14 dní před termínem...
Jo a propo...na 5 otevřená přijela jiná mamina...

In reply to by yniki

Pardon :) ono číst diskuze kolem třetí ráno (to mě vždy kope maličká nejvíc a nemůžu spát) má bohužel své následky, nepřečetla jsem si to správně. A 14 dní předem vyvolání už chápu, to se opravdu dělá, já brala pojem "pár dní" tak 2-3, což už není rozdíl.

In reply to by Kašíkus

To je v pohodě, já ti rozumim....Ono ve finále to asi až tak brzo dělat nemuseli, ale tenkrát mi doktor říkal, že to bude pro mě jednodušší. Prcek už byl v pohodě a nic mu nebránilo. Tenkrát na UTZ navážili 4,10 kg ve 38tt to byl pátek no a v sobotu se narodil a vážil rovných 3,64 kg. No ale rodit v termínu dejme tomu 4,5 kg by byl záděr, ještě k tomu když si to na poslední chvíli rozmyslel a strčil si ruku před obličej, takže první nešla jen hlavička, ale hlavička i s loktem... :s:

In reply to by yniki

Ja nastesti nejsem z tech,co by to braly moc osobne. A kdo si to precte poradne,tak to snad pochopi :dance: Ale je skoda,ze je hodne takovych maminek,ktery po setkani s takovym nazorem radeji priste nenapisou :§) ,aby nevypadaly jak blbci a pritom ja uvitam jakykoliv prispevek. Clovek pak vi,ze neni sam,kdo ma problemy,nebo radost nebo se jen chce na neco zeptat :qu: s takovou by tady melo byt za chvilku upozorneni,ze jsou tyto stranky jen pro otrle mamky...... :!k:

In reply to by Kašíkus

Na 5cm otevrena jsem nepsala ja,ale Barca. :s: Porody mi vyvolavaji,protoze mam tehotenskou cukrovku a u te miminko pribira zavratnou rychlosti. posledni kluk se narodil o 3tydny driv a mel 4,5kila tak si neumim predstavit,kolik by vazil ,kdyby me nechali do 40tydne.Coz o to,ja bych porodila,mam dost sirokou panev,ale neni to dobry pro miminko. A o epiduralu premyslim jen proto,ze jsem ho jeste nezkusila a neumim si to ani predstavit. Jeste ho nemam!!! :n: Kdyby to nechali dojit az na Cisarsky rez,pochybuju,ze by mi povolili tolik deti a to by u nas bylo pekne smutno. Dotaz na epidural jsem napsala,protoze me zajimal nazor hlavne tech,rtery ho mely. Ale dekuju za vsechny odpovedi :a:

In reply to by Kašíkus

Tak holky diky za nazory a myslim,ze jestli to bude mozne,pujdu do toho. Nevadi mi stahy a bolest bricha( trochu kecam),ale krizove bolesti-ty me nici. mam jednu velkou asi hodinovou a to je mazec. No ale na druhou stranu bolesti hlavy mesic pote?! Taky nic moc. I kdyz asi me bude bolet i tak. :00: Mimochodem -nechcete nektera na prazdniny par sirotku???? :\x: Vekovy vyber necham na vas,mam cokoliv :qu: Jidlo pribalim :hu: No vidite-uz blbnu-rodit musim!!!!!!!!!! A jeste sestinedeli-to bude taky mazec!!!!!!!!!! :\x: Vsechny zdravim a taky se drzte :qu:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka