Plánovaný císařský řez

02.06.2009

Dnes jsem byla v poradně a tak jsem se dr zeptala jak si mylsí,že budu rodit (mám operované záda a mám v nich kov - scolioza) a říkal,že s nějvětší pravděpodobností císař. Tak mám na vás hned několik otázek :)

Kdy se provádí - jak dlouho před termínem porodu císař ?
Jaká mi pak zůstane jizva- hladká a nebo se stehama?
Jak dlouho jste byly v nemocnici?
Měli jste celkovou narkozu?
A co mléko...začli jste hned kojit?
Ukázali vám miminko hned pokud jste měli jen částečnou narokozu?

Mám výhřez ploténky L4/5 11mm s útlakem míšních kořenů, tj. že někdy nezvednu nohu a týden jsem i ležela ochrnutá, a rodit budu přirozeně :) (doufám) mám možnost císaře kvůli té páteři, ale ani ted s velkým pupínem mě záda nebolí a posiluji je cvičením a gravidjogou, kde mi cvičitelka říkala, že měla dost holek se špatnou páteří a zvládly to přirozeně. Mám furt možnost volby, je to na mě, není to jasná indikace k císaři. Já chci přirozeně, snad tam neochrnu. Kdyby se mi to ke konci nějak zhoršilo, tak pak využiju možnosti sekce.

ahoj, rodila jsem akutním císařem, takže s termínem neporadím, ale myslím,ž e se dělá cca 14 dní před termínem porodu, jizvu mám hladkou, bez "stehů" a je schovaná pod kalhotkama, neni vidět ani v bokovkách, v nemocnici jsme byli týden, narkózu jsem měla celkovou (prý při epidurálu se maminky dávají rychleji dohromady), kojila jsem normálně, synka mi nosili hned ten den porodu na kojení a od druhého sne jsem ho měla pořád u sebe (tedy mimo první a druhé noci, to spal na novorozeneckém, u nás to tak dělají u "císařoven") ze začátku ho přikrmovali, ale jak se mi začalo dělat mléko, tak jsem ho dokrmovala sama (nechtěl sát lenoch jeden), po císaři se prý mlíčko dělá trochu později, cca 3-4 cen,jinak kojila jsem 9,5 měsíce. miminko mi ukázali když mi ho nesli na kojení. narodil se 10.43 a viděla jsem ho až ve dvě hodiny odpoledne, ale kamarádka rodila s částečnou narkózou a ukázali jí ho hned, jako ho vyndali z bříška. jinak můj manžel při operaci čekal na chodbě, ale v některých nemocnicích může být partner i u operace (při částené narkóze)) a když se kluk narodil, tak u všech vyšetření manžel byl, pochoval si ho a tak

Ahojky Jájí, tak mám to samé. Mám taktéž operovanou páteř bederní a mám v ní kov. Já jsem otázku ohledně císařského řezu probírala rovnou s oddělením ortopedie v Brně s primářem kde mě před 14lety operovali.
Já můžu jít rodit normální cestou. Myslim, že by ses měla taky poradit tam kde tě operovali. Můj doktor gynekolog to nevěděl a aby taky věděl že jo? když se specializuje úplně na jinou část těla. Já jsem si do Brna zavolala a oni mi přez mail poslali vyjádření že z jejich hlediska není důvod pro císaře. Taky jsem se bála a samo že se obávám i teď jak to ta páteř zvládne.

In reply to by Darja

Taktéž mi ošetřující neurochirurg (občas nezvednu nohu a chvili jsem i nemohla už chodit) že nevidí důvod k sekci, jen pokud se to zhorší velkým břichem, že pak smotný porod už s tím nehne tolik, když zvládnu poslední měsíce těhu. Mám možnost výběru, jsem ale přesvědčená o tom, že to jde zvládnout přirozeně :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka