vy co prikrmujete.V kolik davate obidky? dotaz...

29.05.2009

Ahoj holky vcera jsem byla s malou u dok.jsou nam 4 mesice a jsme na UM a uz muzem zacit s prikrmama.Ale zatim jen obedy-brambory+zelenina a to 14dnu. Po 14ti dnech pridat maso-5x dene a jednou dene zloutek.Zatim jen obidky,pry to zatim staci.Mala vazi 7kg a meri 63cm.
No a chtela jsem se zeptat-je dulezity aby mela obed fakt presne kolem ty 12hodiny? Nevychazi nam to.Mala jedla v 10 mlicko takze by to vychazelo s obidkem az tak na 1hod.-pul druhou.Nevadilo by to? Dekuji moc za rady.

Kliknutím vložíte smajlíky:

rekni mamince,ze piskoty se fakt davaji az po 6.mesici kvuli lepku,je to na nich i napsane,takze to bych fakt nedavala kvuli alergiim.Jinak na www.kojeni.net mas vse o zavadeni prikrmu,je to dle me nejlepe napsane co jsem kdy videla a i ledajaky Dr.by se podle toho mohl ucit ;)

Nam je 8 mesicu a krmim po 3 hodinach, takze jak mi to vyjde. Nekdy v 11, nekdy v jednu.. je to fuk... proste kolem poledniho. Snidane, svaca, obed svaca, vecere, druha vecere....obcas Hanka a Davídek

tak kolem obede,ale zalezi jak nam vyjde jidlo.Kdy ji v 10mliko,tak obed ma 1hodiny,vzdy to davame po 3hodinach po mliku:a:

Nam je 8 mesicu a krmim po 3 hodinach, takze jak mi to vyjde. Nekdy v 11, nekdy v jednu.. je to fuk... proste kolem poledniho. Snidane, svaca, obed svaca, vecere, druha vecere....obcas Hanka a Davídek

nemyslela jsi maso 5x týdně (ne denně)???
Nám oběd vychází na 12 hodin, ale pokud ti maličká papá až v 1, tak se přizpůsob, nebudeš ji přece cpát papu, když zrovna nemá hlad, ne? :///:

Já dávám kdykoliv mezi 11:30 a 14:00. Záleží na tom, kde zrovna jsme, kdy má Buřtík hlad a co je v plánu na celý den. Ničemu to nevadí, usíná každý den stejně, kadění to taky nepoznamenalo.

In reply to by Kirsche

Na delší cesty a dovolené koupím hotovou skleničku a někde si ji nechám ohřát (třeba jsme teď byli v krkonoších a na horských boudách mi ochotně nosili misky s vařící vodou abych měla vodní lázeň :s: ). Ale když je to jenom doma a máme vyřizování po městě, tak navařím a nosím sebou v termotašce. Pokud vím, že by to termotaška nezvládla, že by mohlo být moc teplo, nebo bych s tím trandala moc dlouho, tak taky koupím radši skleničku.
Dělám to tak, že jsem si koupila VIA pohárky od Aventu - je na nich odměrka, můžeš je dát do myčky i do mrázáku, mají šroubovací uzávěr, jsou stohovatelné - prostě fakt praktické - a vařím vždy na 3 dny (se mi nechce patlat s jednou dávkou). To jídlo pak rozložím do pohárků, první sníme hned, druhé dva jdou do lednice na další dva dny. Ohřívám jenom ve vodní lázni a ono je v podstatě jedno, jestli si doma, nebo mimo. Je to super - vařím jednou za tři dny, vždy z nějakou novou potravinou, takže je to i přesně podle doporučení alergologů - 2 nové potraviny týdně a sledovat co to s mimčem udělá.

In reply to by lecoce

mam prvni dite a stech prikrmu mam celkem strach. nez se do toho dostanu. tet 14dnu mam davat jen brambor+zeleninu tak ji kazdy den uvarim bramburku a zamicham ji do toho co 2dny jinou zel.a uvidime. za 14dnu mam do toho pridat maso a pak i zloutek. a po 4mesici uz i svacinku. odpoledne skusit presnidavku,banan,jabko. a co piskoty? cetla jsem,ze se nesmi ale moje mamka rika ze toje blbost ze mi sme to jedli. tak nevim..

In reply to by Kirsche

Piškoty teda zatím fakt nevím. K tomu jsem se ještě nedostala. My jsme teď třetí (kvůli dovolené) týden na čistě zeleninovém příkrmu, dneska už na plotně buble kuřátko s mrkvičkou a brambůrkama. Na konci příštího týdne zkusíme přidat hovězí masíčko a za dva týdny přidáme večerní kaši. Svačinky budu řešit až jako poslední.
Je to taky moje první dítko, ale mám supr dětskou doktorku. Dala nám pořádný přikrmovací manuál s tím, že se o tom budeme co měsíc bavit - minimálně ze začátku - takže všechny otázky řeším radši s ní, než s mamkama, babičkama a podobně chytrýma tetama, ale ono je to asi jedno. Co platilo včera už nemusí platit dnes a co platí dnes už zítra taky nemusí být pravda. Asi nejlepší je, udělat si to s rozumem po svým. Dobrou chuť :a\|:

Ahojky,já teda ještě příkrmy nedávám ale myslím že to nemusí být přesně,dala bych jí až bude mít hladeček.A chtěla jsem se zeptat po těch 14 dnech jak budeš dávat masíčko tak máš dávat 5x děně maso?A kdy se pak dává mlíčko?A když tedka budeš dávat brambory a zeleninku tak večer kaši nebudeš dávat?My začnem asi za 3 týdny tak bych taky o tom něco potřebovala vědět.

In reply to by lussi

ja to spatne napsala.To maso ne 5x dene ale 5x tydne a jednou tydne zloutek.To maso i ten zloutek pak zamichat do brambor.A mličko mala ji rano,pak obidek bude mit pak odpol mliko a vecer taky mliko.Doktor me rikal,ze jestli chci at si kasi koupim ale ona spi celou noc (kdyz se vecer poradne naji) tak pry ani kasi davat nemusim.Pry by potym pribivala vic. Ale neboj urcite ti pak dok.vsechno vysvetli....

In reply to by Kirsche

Děkuju,já si to myslela že 5x deně by bylo moc :) no tak aspon něco vím,jinak mě taky spinká celou noc takže bych nemusela dávat kaši.Akorát se budí už v 5h,tak třeba po kaši by spinkala dýl.Ale přibývá taky hezky.

In reply to by lussi

a kolik vazi? mala kdyz se vecer pekne naji tak spinka klidne i do 6-7. a dvakrat uz spala i od pul 9 do pul 9 :-) coz jsme koukali! :-) dneska se vzbudila ve 4.dostala dudlika a spala do ctvrt na 6.Vecer snedla jen 100ml tak se vzbudila brzo. Pak vtech ctvrt na 6 se najedla.To snedla 190ml a spala do 8.Ale ja byla ko :) tak jsem ji supla keme do postele a spali jsme do 10 :-) Ja to s tou kasi jeste necham byt a uvidim.A az mliko stacit nebude tak ji koupim.

In reply to by Kirsche

No 25. jí byli 3 měsíce a minulou středu měla 5100 a 56cm.Papá mi těch 150ml ale někdy i mín a právě mě brzo usne asi kolem 19-10h a pravidelně spinká do 5h max do půl 6h a nevzbudí se ani jednou za noc.A když se ráno napapá tak asi za hodinku usne ale to už jen tak na půl hodky max na hodku.

In reply to by cifrspionka

myslim tu prvni lžičku? Ja jsem koupila mrkev a brokolici.Dneska ji vyzkousim dat bramboru+mrkev a uvidim :-) A kasi pry muzu nanoc taky ale ona kdyz se vecer pekne naji tak spi celou noc.Tak s kasi jeste pockam aby nejak moc nepribirala.Uz tet ma 7kg ve 4mesicich

In reply to by lussi

tak otevrene to muzes skladovat 2 dny v lednici a spapame to za dva dny. Ze zacatku je asi lepsi si to koupit. Ja tedy nevim, ale delam toz casovych uspor. Neb ja mam jeste 11 lete dite pro ktere musim varit. A ucit se s ni. Takze malemu sklenicky zatim kupuju. Zda mu to chutna?? no na mrkev uz si zvykl.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky