KLMM - naše kojení aneb já už nemůžu....

27.05.2009

Ahojík děvčata,
tak už jsem z toho našeho kojení zoufalá, Naty se při něm pořád chytá a pouští, někdy se tomu směje, někdy řve, bojujeme spolu o každou vypitou kapku, pokaždé, když se pustí, tak jí přehodím k druhému, jak radí moudří rádcové, mléka mám dost, asi jí roste zoubek, ale je to na palici... Už nechce pořádně ani odstříkané mléko z lahvičky. Takhle vyvádí a za hodinu chce napít znovu. Akorát v noci spí 6 hodin v kuse, za to jsem vděčná. Jsem napjatá a ve stresu, mám pocit, že stejně o mlíčko přijdu, tak si říkám, jestli by nebylo lepší, aby byla na UM a my obě spokojený...

Kliknutím vložíte smajlíky:

Pokud chceš dále kojit zkus vynechat jedno kojení (jedno který) a dát to UM nebo kašičku. Odpočineš si a drobek se napapá. Jinak před kojením si trochu odstříkej ať to pak neteče proudem to nemají mimi rádi.
Já jsem byla taky z kojení unavená a už mi to bylo nepříjemné. Skončila jsem v 8 měsící a nelituji.
Po pár dnech lépe spí. Efket nebyl hned ale do měsíce.
Asi bych to nějak pořešila, za ten stres a únavu to nestojí.

Ivi, my jsme měli to stejné, trvalo to 14 dní a malý mi k tomu přes den pořád pobrekával a vůbec nespal, tak jsem to pak psychicky nevydržela a dala mu nutrilon a vida, malý je to nejspokojenější miminko na světě. Teď už jsme 4. den plně na UM a jsme fakt moc spokojení.
Však uvidíš, jak to půjde dál, možná máte jen bojkotovací období a časem se to spraví. A zkusila jsi změnit polohu při kojení? Možná to pomůže

In reply to by Hvězdička blýskavá

Luci, já jsem zkoušela snad všechny polohy, už jsem si připadala jak na gymnastice (a některý nejdou s tím naším buřtíkem ani realizovat), ve všech se vzteká, je protivná, já jsem pak naštvaná, že tady dělám co můžu a stejně nic, už jsem byla na malou protivná (navíc mám MS, tak si dokážeš asi představit, jak dlouho dokážu být "v klidu")... Manžel sám mi včera říkal, když to viděl, co dělá, že by na tohle neměl tak dlouho nervy a proč prostě nekoupín Nutrilon a nazdar.... Ona sice nebrečí hlady, protože nakonec to mlíčko do ní po dlouhém boji nějak dostanu, ale otázka je, jestli to má cenu, když už to trvá takovou dobu. Navíc postupně taky o mlíčko přicházím, jak jsem z toho ve stresu. Takže dneska jsem od rána jenom kojila, ale prsa jsou vydudaný dokonale, mám kojeneckou váhu, Naty si při těch dvou kojeních vytáhla pokaždý 160 ml, takže asi dobrý, ale bylo to v polospánku, před chvílí jsem to zkusila za plného vědomí a už zase "blbne" a to je od devíti bez jídla, většinou si něco cucla a teď nic... Takže jí dám mrkvičku a čajíček a uvidím, jestli se to povede odpoledne....

Ahoj Ivco.. ja te uplne chapu.. ja si myslim, ze kolikrat je kojeni stresujici i kdyz vse funguje ,a kdyz nefunguje,,, tak je to fakt na palici :) Nicmene kojila jsi dlouho, tak holt kdyz to dal nepujde tak to se neda nic delat.. a alespon budes v klidku , vysmata a v poho.. a to urcite oceni i Naty :)Tak se tim netrap... mala uz nejake protilatky ma..
papapappa a krasny den :)

Ahojky,já měla to samé a s umělým jsme uspěli,malý je zase v klidu,je spokojený,krásně napapaný. Zkus dát taky flašku a uvidíš,ale můj bobek už má taky 7,5 kila,prostě jsem ho už neutáhla,teď je zase spokojený,já jsem spokojená,mnohem klidnější,už se nestresuju. Semtam mu dám z prsa,ať se mu po tom nestýský a mi taky!! :///:

In reply to by kockral

ahojky, díky, já si taky myslím, že malá bude spokojenější a v klidu, sice tohle není populární krok (přestat kojit, když mám mlíčko), touhle diskusí jsem si chtěla trošku urovnat myšlenky a asi kojit za každou cenu nemá fakt smysl.... Není to o tom, že bych byla nějak líná, opravdu jsem zkusila naprosto všechno, co šlo a malá prostě NECHCE.....

In reply to by ivca.konik

přesně tak,já jsem taky asi měsíc zkoušela všechno možné a když jsem viděla,že jsem vyčerpala všechny možné varianty,tak jsem to vzdala.Mně do toho i trošku dotlačil starší syn,protože jsem neměla čas třeba 10 hodin denně kojit,to prostě nejde.

In reply to by Leian

Možná to tím je, jenže já už se u kojení nějak nedokážu uvolnit - pořád je ve mě, jestli si to prso vezme - nevezme... No dneska prostě koupím Nutrilon (zjistila jsem, že ten co mám doma je už měsíc a půl otevřený a nepoužívaný, tudíž ho musím vyhodit) a třeba to nebudu tak řešit, když budu mít tohle v záloze... Navíc jsem to teď dostala, tak asi i to moje včerejší vygradování nervozity je tím.....

In reply to by ivca.konik

Já mám také vždycky po ruce lahvičku, převařenou vodu a UM. :) A je to fakt, že když vím, že mám vždycky jak ji nakrmit, tak je člověk hned klidnější, než když se musí jen spoléhat na to, co vyjde z prsou. To si zažívám docela často, že nevím, jestli jí to bude stačit nebo ne, nikdy jsem neměla až tak moc mléka a Haňulka už má také 7,5 kila, tak to někdy není snadné ji zasytit.

____________________________________
KLMM - Klub lednových maminek a miminek
Fotky naší Hannelinky: http://picasaweb.google.com/a.valentova07/

In reply to by Leian

já mám pár otázek, Kryštof už má přes 8kg ale už dávam příkrmy, jinak kojim stále přes den po 2 hodkách. jak často dáváš um? a to že jí mlíko z prsa nestačilo poznáš tak že i po kojení je hladová, jo? a když dáš um tak je to ok?

In reply to by Pupidup

Většinou dávám UM jen večer před spaním, nakojím a pak dám nebo raději naopak, aby ji to u prsa hezky uklidnilo a uspalo. Ale někdy i přes den kolem poledne. Není to hned po kojení ale třeba za půl hodinky, kdy se jí chce spát, ale nemůže zabrat, protože by ještě jedla a i když třeba ještě za ty půlhodinky nakojím, tak je poznat, že je u toho prsa nespokojená, že chce, aby to teklo víc a bylo toho víc, neusíná. Když dám UM, tak se uklidní a dobře zaspí - ne hned, ale je rozhodně spokojenější a klidnější. :)

____________________________________
KLMM - Klub lednových maminek a miminek
Fotky naší Hannelinky: http://picasaweb.google.com/a.valentova07/

In reply to by Pupidup

Většinou dávám UM jen večer před spaním, nakojím a pak dám nebo raději naopak, aby ji to u prsa hezky uklidnilo a uspalo. Ale někdy i přes den kolem poledne. Není to hned po kojení ale třeba za půl hodinky, kdy se jí chce spát, ale nemůže zabrat, protože by ještě jedla a i když třeba ještě za ty půlhodinky nakojím, tak je poznat, že je u toho prsa nespokojená, že chce, aby to teklo víc a bylo toho víc, neusíná. Když dám UM, tak se uklidní a dobře zaspí - ne hned, ale je rozhodně spokojenější a klidnější. :)

____________________________________
KLMM - Klub lednových maminek a miminek
Fotky naší Hannelinky: http://picasaweb.google.com/a.valentova07/

nelamej to pres koleno,myslim ze si kojila dlouho a mala si imunutu udelala,co z toho materstvi budes mit,jen spatne vzopominky nato,jak ses trapila s kojenim :n: .Kojeni fakt neni vsechno pro dobry vyvoj tveho ditete,potrebuje te jako klidnou a milujici matku a ne vystresovanou zenskou,ktera uz se desi co bude pri dalsim kojeni.Prosimte na takovy ty keci jako ze kojeni je nejlepsi pro tve dite se vykasli,plno deti vyrostlo na UM a jsou krasni a zdravi :one: .Zkus vymenit savicky za jiny material pokud jsi jeste nezkousela,uvidis ze se chytne,chce to asi cas,to vis byla zvykla na kozu a ted po ni chces neco jinyho,tak si musi zvyknout :a:

In reply to by krevetka

ahojky krevetko, přesně to si myslím, akorát se pořád nedokážu vzdát, jenže takhle bych asi za chvíli skončila v PL Bohnice a komu to prospěje? Proč bych se měla stresovat tím, že mám pocit, jako by mě malá nenáviděla, protože nechce ode mě pít? Týdenní bojkot se dá přežít, ale měsíční boje,to už je trochu moc....

Ivo, my snad ty holky máme úplně stejné. Mně pije pěkně jen v noci a to jen z jednoho prsu, druhé (kojím z obou od začátku) vůbec nechce. Řve, kroutí se, ani čajík nevezme, až jsem si říkala, jestli jsem to nezkazila tou přesnídávkou, že už prso nechce a chce snad přesnídávku. Mlíka mám dost.
Chvilku je v pohodě, pak je ale za chvíli protivná, i nosit ji nějak vadí. Taky přemýšlím, jestli to nebudou ty zuby, fakt už nevím. Prso zkouším furt, ale nechce. Ach jo.
Dnes jsem potkala kámošku, má 2-měs.chlapečka, taky prý nechtěl jíst, ale bylo to prý horkem. Byla s ním i u Dr., že asi nemá mlíko, ale Dr ji ubezpečila, že má, udělala mu odběry, váhu...už je to v pohodě. Je fakt, že malá je taky furt zpocená, přitom má třeba jen plátěné šatičky na ramínka na holém těle.

In reply to by Jeřabinka2009

Je to boj, snad vydržíš, já už to fakt vzdávám, protože je to opravdu o tom, že se spolu přetahujeme a je to kdo s koho a mě to prostě už nebaví.. Malou moc miluju a myslím, že ještě chvíli a začala bych tyhle chvilky s ní nenávidět, vím, že to je hrozný, mám moc ráda, když je rozespinkaná a pije hezky a tulí se ke mě, ale na druhou stranu se děsím každého kojení, kdy je při plném vědomí a pereme se spolu.....

Ivčo,tak zkus UM a uvidíš jestli ti Naty bude pít líp.Držím ti palečky a to víš,že je lepší pro malou maminka klidná a né vystresovaná.

Ahoj Ivčo, jsou to starosti co? Já se teď snažím kojit každé dvě hodiny, aby měl malý dost mlíčka a začal zase přibívat. Ke konci dne si připadám úplně vycucaná!!! On mi zase saje pěkně, ale mlíka je dost jen v noci a dopoledne a pak mi přijde, že odpoledne už to jsou jen kapky. Ach jo... Myslím si, že pokud seš vystresovaná, tak nemá cenu to lámat přes koleno. Pořád se tady sice píše, že mateřské mléko je to nejlepší, ale proč trápit malou a sebe taky!!! Já ti držím palce a klidně to umělé mlíčko zkus, třeba to bude lepší, budete mít s malou víc času jedna na druhou, protože nebudeš celý den odstříkávat a nutit ji sát z prsa, které evidentně nechce... Já jsem s tebou, možná brzy na umělém skončíme taky, ale stále ještě zkoušíme a snažíme se... Zvládla si to pět měsíců, tak co. Hodně štěstí pa

In reply to by Johanka 2

Johanko, moc díky, já vím, že taky bojujete... Zkoušela jsi ty homeopatika? Taky dělám, co můžu, ale jsem z toho všeho ve stresu, Naty to vycítí taky není v pohodě.... Takže to budu ještě chvilku zkoušet a pokud to nepůjde, tak se svět asi nezboří... Vím, že mě tady třeba někdo může odsoudit, ale já jsem pro to udělala opravdu všechno a dneska jsem odpoledne asi hodinu brečela, že mě moje dcera nenávidí, protože nechce pít ode mě....

In reply to by ivca.konik

Ivi, tohle si neříkej. Ten stres samotný dokáže s mlékem udělat hodně, sama s tím mám dost špatné zkušenosti - když jsem vynervovaná, tak mléko není a malá je také na tom s náladou podstatně hůř, protože to ze mě cítí a možná to má i nějak v tom mléce. To je pak začarovaný kruh a je potřeba to rozetnout.

____________________________________
KLMM - Klub lednových maminek a miminek
Fotky naší Hannelinky: http://picasaweb.google.com/a.valentova07/

In reply to by Leian

Andrejko, já vím, že to tak není, ale stejně mě to napadá, že prostě Naty ví, že nejsem ta nej máma a proto je taková, proto nechce pít MM (myslím, že kdybych jí dala teď lahev s UM, tak jí nejspíš vysaje...) A jinak přesně - asi jim předáváme v MM stresové hormony či co a potom je to tak jak to je......

Hele, a nebereš náhodou antikoncepci Cerrazete? Kamarádka to řešila přesně to samé s tím špatným spouštěcím reflexem a nakonec se zjistilo, že to má tou antikoncepcí... tak ji přestala brát a mléko se jí zase v pohodě začalo spouštět... ale málem kvůli tomu taky přestala s kojením... a nakonec kojila až do roku...

Ivco, nezlob se, ale me uz to pripada, jako by jsi tu chtela zelenou pro konec kojeni. Jako by jsi cekala, abychom ti tu napsali, at to zabalis, ze UM bude pro vas lepsi.

In reply to by agatha

Ivco, jak jsem psala uz nize, vezmi si na pomoc laktacni poradkyni, to je u vas uz asi to posledni co muzes udelat. Bud ti pomuze, a kdyz ne, s klidnym svedomim prestanes a nebudes potrebovat neci ``pozehnani``.
Bojujete dlouho, tak zkus jeste tohle, a pak si muzes rict, udelala jsem vsechno, co jsem mohla. Stejne ti tu jen zblbnem hlavu, pac na to mame kazda jiny nazor.
Drzim palce, at uz to brzy vyresite a netrapite se.

In reply to by agatha

Ahojky, možná i jo, dost nad tím přemýšlím a asi potřebuju, aby mi někdo "požehnal", pořád bojuju, ale docházejí mi síly. Já vím, že to je pro malou nejlepší, ale nevím, jestli je pro ní nejlepší vystresovaná máma, která nedělá nic jiného, než jí nabízí prso, který stejně ona odmítá....

In reply to by ivca.konik

já bych z toho nedělala vědu, spousta dětí je na UM. pokud kojit nechceš a bude ti to vyhovovat víc, tak neni co řešit. zase vám místo toho bojování zbyde víc času na hru atd. a pokud kojit chceš, jak už tu někdo radil, porad se s nějakou laktační poradkyní. mě to taky přijde jako když potřebuješ nějaký požehnání, ale je to jen na tobě. ovšem otázka je, jak ti bude papat tu um.
tady jde jen o to, říct si, jestli kojit chceš nebo ne. a třeba je to přechodnej stav a za pár dní bude líp. ale když máš problémy s tim spouštěnim mlíka, tak nevim, by to chtělo probrat s odbrníkem

In reply to by Pupidup

Já kojit chci, jen se nechci celý dny přetahovat s malou o to, jestli bude nebo nebude pít... On se dá přežít týdenní bojkot, ale měsíční už je hodně stresující... Jinak je to divný, ale když pije malá, tak se mi mléko spustí normálně, jen u té odsávačky to nejde...

In reply to by ivca.konik

Ivco, ono je to totiz uplne neco jineho, kdyz saje miminko, nebo kdyz se mordujes s odsavackou. Pokud to mate opravdu bojkot, zkus malou kojit co nejvic kojit rozespalou, to by mela vic spolupracovat a hlavne ji do toho nenut a nedavej flasku. Verim ti, ze uz musis byt na dne, mi meli bojkot 14dnni a des, mesic bych snad ani nevydrzela.
Me pomohla prave laktacni poradkyne, mela jsem naprosto skvelou.

proč si myslíš že přijdeš o mlíko? a když nechce ani tu lahvičku s odstříkanym, asi si teda nebude chtít vzít ani s UM. a jak dlouho už ti tohle dělá? třeba kamarádky malej se taky pořád pouští, tak mu to prso zase strčí, on zase chvilku cucá a takhle to dělají pořád a neřeší to. ale těžko říct, jak to vypadá naživo u vás.

In reply to by Pupidup

ahojky, mám špatný spouštěcí reflex, i když masíruju sprchou, tak jak kdy,a le moc toho z těch prsou nedostanu (asi tak 60 - 100 ml za třičtvrtě hodiny odsávání a zkus s tím ukojit 7 kg vážící dítě) no a na udržování laktace bych celý den nedělala nic jiného než odstříkávání... Dělá to už tak minimálně měsíc, ale teď je to fakt hrozný, přesně jak říkáš, že je to u kamarádky, chytí se, pustí se, to celé třeba 6 x, pak řve, otáčí se, za půl hodiny chce znovu a saje jak o život... Mám pocit, že si se mnou chce prostě jen cvičit, ale těžko říct...

In reply to by ivca.konik

Aha, tak v tomhle je zakopaný pes. Tak to se pak neivím, že se chová tak jak se chová - prostě když má hlad, tak se chce pořádně a hned najíst, nemá trpělivost na to cucání a že to pořádně neteče. Hele, tak vás fakt netrap a dávej UM a cucnout z prsa spíš jen na žízeň.

____________________________________
KLMM - Klub lednových maminek a miminek
Fotky naší Hannelinky: http://picasaweb.google.com/a.valentova07/

In reply to by Pupidup

Jj, Pupidup, taky bych rekla, ze kdyz nechce lahvicku s odstrikanym, nemusi si vzit ani flasku s umelym.

Ivco, jestli chces prestat kojit, tak prestan. Kdyz o tom nejsi presvedcena, nevyhovuje ti to, nema to cenu a stejne to dospeje ke konci. Pokud kojit chces, tak bych si na pomoc vzala laktacni poradkyni, s tou byste urcite na neco prisli. Na me to porad dela dojem, jestli opravdu nemate bojkot. Stepa se mi pri nem choval hooodne podobne.

In reply to by Leian

Andrej, já už zkoušela stříkačku i lžičku (sice jsem říkala, že nejsem magor, abych to dávala lžičkou, no ale jsem), nic moc si tím nevypije (max. 20 ml). Ráno mi normálně pije z prsa, ale potom celý den děs běs:(proto si myslím, že to ani není zoubkama... dávala jsem jí aspoň čajík a ten vzala na milost i flaštičkou, ale 100 ml jsem do ní dostávala hodinu...

In reply to by ivca.konik

Ahojky, koukám, že hodně ledňaček řeší, nebo nedávno řešila kojení.
U nás je to podobný s tím pouštěním, řekla bych, že to co je v prsou
vypije hrozně rychle a pak už jí to neteče tak jak by chtěla tak se furt
pouští a zkouší co to dá bez velký námahy. Měsíčky jsem zatím neměla.
Jo, jináč si myslím, že hladík by mít neměla, když ti vzala flašku a měla
by hlad tak by to vyžahla a nenechala by se přemlouvat.
Zkouším teď ty homeopatika 2 den a zatím nevím jestli pomáhají.
Chci to vydržet teď do další kontroly a pak se taky domluvím s dr. co
bude lepší, kojili jsme celkem dlouho a pak zase nebudou problémy s
odstavováním. Na tom blbím hledej i lepší, ať se tolik nestresuješ.
Hodně zdaru ať už s kojením nebo bez něj. Dáša

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka