MATEŘSKÁ X DOVOLENÁ X RODIČOVSKÁ ?!?!?!?!?

27.05.2009

ahojte maminky.
nezlobte se, vím, že se to tu teď nedávno probíralo, ale já nevím jak to vyřešit. Malej má 12týdnů a já bych chtěla na 3letou rodičovskou. Ale je to teď u mě tak.. v současné době čerpám mateřskou a pak mám ještě nevyčerpanou dovolenou u zaměstnavatele. Co vím, tak si ji musím "vyčerpat" po mateřské a teprve pak bude ta rodičovská. dokonce jsem někde četla, že snad pokud jdeš na tříletou variantu tak nemusíš nikde žádat a nic zařizovat, ale to se mi nezdá :?
JAK TO MÁ UDĚLAT?!?!?! máte některá zkšenost ?kdy a kde zažádat o rodičovskou když tam mám ještě tu dovču???
díky Vám za info
:a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky,můj Kubík má 4 měsíce,zrovinka zítra,no a já se ptala účetní,tak stačí až do 7.července přijít,nechat se zapsat,jako že jsem nastoupila do práce,oni mi tím pádem proplatí dovolenou,na kterou mám nárok a zajdu si vyřídit rodičák na sociálku.Snad jsem ti pomohla!! :a:

Ahojda, tak co vím, že o čerpání dovči si musís u zaměstnavatele písemně požádat, většinou si ji vybíráš hnedm jak ukončíš mateřskou, tedy navazují na sebe. Na sociálce si žádáš o rodičák, který Ti běží od následujícího dne, co Ti skončí mateřská, i když si budeš ještě v práci čerpat dovču, to na to nemá vliv :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka