červíci 2009 - je mi pořád zle :o(

26.05.2009

Ahoj holky, tak v 7:20 mám monitor, ale vzhůru jsem už od 5ti :( Je mi už téměř pořád špatně od žaludku a jakoby kdybych měla průjem, ale když jdu na záchod, tak nic...je to už dost vyčerpávající, protože je mi fakt zle a nic na to nepomáhá :( je jedno jestli sedím, ležím, stojím sedím.... jídlo do sebe často soukám silou vůle, protože mě to natahuje - jako třeba dnes ráno můj oblíbený puding, ale něco jíst musím :00: teď tu mám před sebou ještě sušenky, aby zase prďola na monitoru nechrněla, ale asi to nedám :n: máte to taky někdo? Navíc večer Ela strašně řádila a to její kopkání už je teda pěkně bolestivý - obzvlášť když se trefí do pupíku :00:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj Verco,
no ani mi nemluv sice jsem 32.tt, ale ty vedra, tlak, vubec mi to nedela dobre, malej taky nekdy poradne radi, az se mi to nelibi, ale radeji at o nem vim. Teda, ty mas ale trapeni, snad to brzy ustane. A nebo ze by se chtelo Elince uz na svet ;) ? Nooooo? i to je mozne. Kazdopadne ty zmeny pocasi so jsou ted ......skoda mluvit, jednak tu mame i docela chripku a taky par lidi zkolabovalo, nevim, mozna horkem, tlakem, je to neprijemne. Kterejsi den me bolelo taky docela bricho, to bylo pred tou bourkou, ale nastesti uz je klid. Tak at monitor vyjde dobre, budu na tebe myslet, papa

In reply to by muf20

Ahojky mufi, koukala jsem v telce, že se změnil tak moc tlak, že bylo špatně hodně lidem, takže tím se hodně vysvětlilo. No ale i když teď je venku relativně dobře, tak mi zrovna 2x super, ale to je normálka holt no...od včera mi přijde, že malá se hýbe nějak míň, tak doufám, že je všechno v pořádku. Ale občas se zarochní, takže předpokládám, že jo. Asi už prostě fakt nemá místo na skotačení nebo nevím. Pak napísám diskuzi co bylo na kontrole :one:

Tak jsem si myslela, že dnes se mi uleví, když se ochladí a vyčistí vzduch bouřkou a je mi snad ještě hůř...pravda od žaludku zatím dobrý, ale jinak jsem celá rozlámaná a oteklá a vyčerpaná :( já vám říkám, že je klika, že ještě nerodím...prostě bych to nezvládla :( asi půjdu ven šmajdat na čerstvý vzduch...tady je děsný dusno mi přijde....včera jsem měla úplně červený tváře večer a bylo mi vedro...přitom tu máme 23 stupňů v bytě, takže žádný šílený vedro...

In reply to by VeronikaK

Verčo to bude tou změnou tlaku...možná se vzduch ochladí, ale ten blbý tlak změnou počasí zase stoupne a to je pak naprd...být tebou tak ležím a nehýbu se..a možná i ta malá procházka ti udělá dobře...taky bych šla ven, ale je tady naprosté černo tak raději budu zalezlá doma jak krtek...achjo musíme to vydržet....Verčo kolikrát denně piješ maliník? Já zatím pořád 1, ale někde jsem četla, že od 38t se může i 2x?? :?

In reply to by rena88

Reni, asi tu procházku taky vzdám. Pěkně se to tam začíná taky černit a ještě by mě to někde chytlo a navíc se mi dělá zase nějak špatně od žaludku...snažím se to vydýchávat, ale asi si půjdu lehnout...a srdce mi tepe až v krku...asi fakt tlak jak říkáš. Hele já ten maliník pila asi 3x a jsem líná si ho uvařit od té doby, takže ho nepiju, ale taky jsem četla, že už se pak může i 2x denně

In reply to by rena88

Reni, tak jsem se 3 hodinky prospala a pak už to bylo v poho, tak jsem jela na nákup, uvařila jsem...no ale už u toho vaření jsem zase dostávala takovou tu mou bolest v boku...ale zvládla jsem to, najedla se a teď si půjdu lehnout asi k telce a budu odpočívat :) Honza jel právě pro tu komodu konečně opravdu, tak na zítra mám na dopoledne tenhle program a pak mám kontrolu :one: a jakpak je Tobě?

In reply to by VeronikaK

No tak to je fajn, že je ti lépe!! Já jsem Verčo naprosto fit...už víc jak týden se cítím jak někdy v 7 měsíci..až je mi to podezřelé...žádní poslíčci, žádná zátka nic..ticho po pěšině... :spid: Já Ti říkám, že budu přenášet..ach joo..já už to taky chci mít za sebou jako Tez, tak moc jí závidím... :\x: strašně se těším na fotečky jak bude Samík vypadat... :ooo:

In reply to by rena88

Tak přesně tohle jsem měla nedávno - vůbec nic mi nebylo, nic nikde netlačilo, nebolelo - teď teda mě bolí snad všechno a jsem teda fakt hrozně nateklá, ale taky co se týče porodu, žádné příznaky. Uvidíme co mi dnes řekne Dr. na kontrole. Taky Tez na jednu stranu závidím, ale na druhou stranu se na ten porod cítím čím dál tím míň...pořád mi přijde, že na to mám málo síly...divné :\/:
Já jsem vůbec zvědavá, jak Ti naši bobíšci budou vypadat - budou krásní to je jasné :) , ale když si vezmu, že vlastně už teď Ela vypadá vlastně tak, jak bude vypadat až vyleze, tak je to takový zvláštní pocit - jsem napnutá jak kšandy :s:

In reply to by VeronikaK

Ahoj Veru, drž se a hlavně opatrně, aby se ti neudělalo zle někde, kde budeš sama. Jinak mě osobně procházky a chůze dělá dobře, takže pořád šupajdím, sice už ujdu jen menší úseky.. přeci jen nosím zátěž na pupíku, teda v něm.. ale je mi vždy fajn.. a nebolí mě ani v kříži nebo pánev.. když chodím.. nejhorší je, když sedím, a pak se zvedám.. to je náročné. A hlavně opatrně!!!

In reply to by VeronikaK

ahoj, mě je dneska taky všelijak. Včera jsem si naplánovala jak uklidim a vydrhnu záchod s koupelnou. Akorát že jsem vnoci moc nespala. Budil se Ondra plus jsem měla pěkné poslíčky. Jakmile zabouřilo tak jsem měla křeče. Pořád jsem chodila čůrat. Takže jestli jsme spala 2 hodiny v kuse tak to je hodně. Nakonec malej vstával v šest hodin :00:
Ještě potřebuju dojít do krámu. Asi si půjčim od kamarádky golfky abych se s nákupem netahala na zádech. Jsem taková slabá a chcíplá. Taky jsem se těšila na ochlazení, ale nic moc. Vzduch je úžasnej ale to je tak vše...no nedá se nic dělat a uklidit musim. Malej při snídani vylil na zem kakao-takže i kdybych se měla strhnout musim vyluxovat a vytřít ://:

In reply to by JaMiOn

tak to jsme koukám na tom stejně. akorát já teda v noci spala dobře. na záchodě jsem byla jenom
2x a o bouřce ani nevím jak jsem byla unavená...ale ráno jsem se sotva dostala z postele, nohy mám nateklý, ruce mám nateklý, oči mám nateklý, břicho tvrdý jak se jenom pohnu a jsem taková prostě vyčerpaná :( já teda asi ani nezvládnu umýt nádobí - stát na tom jednom místě mi dělá fakt problém :00: musím aspoň chodit, ale stát to fakt nejde :\/:

Ahojky holky, tak abych odpověděla na všechno. Z jídla si myslím, že to nemám, protože to trvá už několik dní, ale čím dál tím častěji. Dokonce minulou noc, mě to v noci vzbudilo. Přitom na velkou chodím normoš, ale pořád je mi zle jakobych měla střevní chřipku i občas trochu křeče a špatně se mi dýchá k tomu :00: Myslím si, že to bude mít asi hodně společeného s tím počasím. Jinak na monitoru jsem byla tentokrát na první pokus úspěšná i když paní na mě koukala podivně, že chci ležet na boku - dělá se mi prostě na zádech zle no :\/: - a s žádným Dr. jsem ani nemluvila, takže to s tou nevolností řeknu ve čtvrtek u svého Dr.. Navíc holky jsem hodinu čekala, až mi někdo z Dr. zkontroluje záznam a upřímně jsem teda myslela, že tam zdochnu...dělalo se mi zle a zapomněla jsem si s sebou vzít vodu, takže jsem si pak při odchodu z nemocnice koupila v automatu půllitrovku a dala jí skoro na ex :00: Pak jsem jela ještě za kámoškou a jelikož se mi udělalo celkem dobře, tak jsem toho využila a šla trochu nakupovat - a ulovila jsem výprodej v city sportu 50% na vše...takže mám nové botasky puma a čepičku taky puma dohromady za ani ne 700 :s: :one: chtěla jsem tam koupit rovnou botky elišce, ale měli jenom velký už :( No snad to bude dobrý holky....ale na rození se teda cítím moc slabá, tak doufám, že je to jenom počasím :\/:

In reply to by VeronikaK

Ahojí Veru ... tak já byla dneska u DR. moc mě nepotěšil teda:( řekl,že plánovanýho císaře mi nenapíše ... že pro mě jako pro prvorodičku bude lepší když se ten porod sám rozběhne a že pak mě nemusejí uspat celou a že je ten císařskej řez lepší ... jinak prej jestli neporodím do 11.6 tak jdu automaticky na císaře ... že nebudou nic riskovat ... jinak jsme v pořádku prcek má necelé 4 kila a 52 cm ... je zkroucenej v tom břiše jak žížala ,ale evidentně mu je dobře:) Jinak ty oteklí nohy mám taky až z toho přítel má hrůzu ... dneska u nás zapršelo ,ale jinak je snad ještě větší dusno než před tím ... s dýcháním mám to samé navíc jsem astmatik a ta hlavička u těch plic taky není nic příjemného ... ale špatně mi je stejně jako Tobě a Dr. mi řekl,že je to počasím a změnou tlaku ... já teda taky nezvracím,ale úplně hej mi taky není :( ale my to zvládnem jsme šikovný holky ... když to zvládly jiný tak proč ne my? Jinak já prckovi koupila černý dupačky s nápisem MŮJ TÁTA JE BAJEČNEJ TÁTA:-D úplně sladký :)

In reply to by VeronikaK

Tak se hlavně opatruj, už by se mělo ochladit, i když to teda zatím nevypadá :00: . Je to z toho počasí, já ani nedýchám, jen funím, oteklý nohy i ruce a ráno jsem měla na kontrole tlak 140/90 a normálně celej život bojuju s nízkým. No a hlavně, že sis udělala radost, to je potřeba se odměnit. :a:

In reply to by DancE

já už teda kolikrát mám chuť se celá namočit do studené vody...u mytí rukou slastně vzdychám, že si zchladím ručičky :) ty otoky jsou děsný...poránu mám nateklý dost i obličej...hlavně teda oči. Tlak já teda naštěstí měla zatím vždycky normální a před těhu jsem taky pořád měla nízký i kolikrát jsem se málem složila. No snad mi to vydrží...ale dneska teda jak jsem byla na těch nákupech, tak mi najednou začalo hrozně rychle tlouct srdce....byla to jenom chvilička a zase dobrý, ale docela jsem se lekla. Dřív jsem to mívala, ale to už je pár let, co se to objeví jenom fakt výjimečně...no už aby to prostě bylo za náma, viď?

In reply to by VeronikaK

ahoj, tyhle stavy na konci těhu jsou šílené. Já jsem u prvního těhu sice nezvracela, ale bylo mi celkově dost auvej. Hlavně dýchání a oteklé nohy a ruce. Nevydržela jsem dlouho stát ani chodit. Jinak já spíše trpim na zácpi, takže jsem ani tyto prolémi neměla. Ale trošku si dovedu představit jak ti je.
Změny počasí těhulkám vůbec nesvědčí. To že ležíž při monitoru na boku mi přijde naprosto normální. Taky jsem tak ležela a i nyní tak budu ležet. mě sestřička řekla ať si lehnu do polohy, která mi nejvíce vyhovuje a pokud jí budu chtít změnit, tak prej mám dát vědět a že mi pomůže abych se převalila a monitorování nepřerušila, tak asi záleží na personálu.Jinak hodně pít-to je moc důležité. Tak snad se ti žaludek brzy uklidní. Je zvláštní že tě tak trápí když už by ti bříško mělo klesat a tím pádem by se ti žaludek mě uvolňovat...
No držim ti palečky a hodně sil. JInak ženská má v sobě strašně moc síli a i kdybys teď rodila,tak věř tomu že to zvládneš....hele když zvládneš nákupy..tak zlvádneš i porod :s: :a:

In reply to by JaMiOn

Ahojky, já zatím nezvracím a průjem taky nemám...jen se cítím jakobych měla mít, že je mi tak zle, ale nakonec nic...vůbec to nechápu :00: do toho záda jako bych to měla dostat pořád :00:
na tom monitoru já si vždycky chci rovnou lehnout na bok, protože na zádech vydržím sotva pár minut a hned cítím jak blednu a dělá se mi špatně. Můj Dr. mi taky říkal, ať se ani neptám a prostě se otočím jak je mi dobře, že to škodí všemu ležet na zádech - mně i mimi. Čoveče bříško mi přijde, že snad ještě stoupá :00: někdy mám dost problém normálně dýchat, jak mi malá tlačí na plíce už...musím se vždycky jednou za pár minut zhluboka nadechnout, jinak mi přijde, že bych měla málo kyslíku. Jééé kdyby byl porod jenom tak namáhavý jako nákupy, tak jdu rodit hnééééd :s: :one:

In reply to by VeronikaK

tak to snad vypadá, že by to mohlo být z toho počasí, vždyť včera bylo na slunci 42 stupňů, takže to je pomalu na to se zavřít někam do vychladlé jeskyně a nevylézat. Dneska to není o nic lepší, ale prý zítra už má lít jako z konve, tak snad nezmoknu až pojedu k zubaři :s: . Ty musíš u monitoru ležet na zádech? Proč? U nás se natáčí v sedě.

In reply to by Sedmikraska

no je to děs běs s tím počasím fakt že jo...hrozně se těším na to zítřejší ochlazení. mám pocit, že se mi musí prostě hrozně ulevit :s: doma mám celkem chládek, takže je to dobrý a leju do sebe jednu sklenici vody za druhou...jsem teda nateklá, že mi nejsou ani vidět kotníky :sick: No na první jsem seděla, kvůli té ruce a teď už ležím. automaticky Tě položí na záda, ale můj Dr. mi sám řekl, ať si rovnou řeknu, že chci na bok, když se mi dělá špatně, tak to hlásím dopředu a jako nechají mě lehnout jak chci, ale asi jsem jediná na světě, protože na mě koukají jak na exota :00:

In reply to by VeronikaK

neřeš!! Hlavně, že je to na boku lepší!!! U nás se zase sedí, asi by se divili ,kdybych si chtěla lehnout :s: . Také máme doma chládek, takže to je dobré, u nás se sice ochladilo, ale čekala jsem větší průtrže mračen, pršelo v noci, ale nic moc tedy a dneska už zase svítilo sluníčko. Nateklé nohy mám taky, jsem se sotva vsoukala do botasek, nějak mi natekly víc, jak bylo vedro a už nic neobuju. Taky 3/4 kalhoty už mi jsou přes boky hodně těsný, takže už je ani nemohu nosit :sick: , se pařim ve dlouhých, a to mi ještě před pár dny šly. Dneska jsem byla u zubaře a sestřička říkala ,že prý mám bříško nízko, tak nevím, asi to bude tím, že se do nich nevejdu, i když mě nepřijde, že by mi nějak kleslo, ale když to říká.

In reply to by VeronikaK

neřeš!! Hlavně, že je to na boku lepší!!! U nás se zase sedí, asi by se divili ,kdybych si chtěla lehnout :s: . Také máme doma chládek, takže to je dobré, u nás se sice ochladilo, ale čekala jsem větší průtrže mračen, pršelo v noci, ale nic moc tedy a dneska už zase svítilo sluníčko. Nateklé nohy mám taky, jsem se sotva vsoukala do botasek, nějak mi natekly víc, jak bylo vedro a už nic neobuju. Taky 3/4 kalhoty už mi jsou přes boky hodně těsný, takže už je ani nemohu nosit :sick: , se pařim ve dlouhých, a to mi ještě před pár dny šly. Dneska jsem byla u zubaře a sestřička říkala ,že prý mám bříško nízko, tak nevím, asi to bude tím, že se do nich nevejdu, i když mě nepřijde, že by mi nějak kleslo, ale když to říká.

Thy jo Veru bud tě tam zase mučej tak dlouho a nebo nás napínáš ... ale určo bude vše v pořádku :)

Ojinka

Ahojky Veru tak co monitor? A už je ti trochu lépe? Já ani nemusela nic jíst a malej do monitoru kopal jak divej. Jednu tu sondu mu dala PA přímo na nožičku a jemu se to strašně nelíbilo tak do ní celých 25minut co jsem tam byla kopal. Fakt super.
Je fakt že se říká že na konci těhu se vrací žaludeční nevolnosti. Je otázka jestli jsi jen něco snědla anebo je to fakt blížící se konec. Já takové stavy mám čas od času. Včera jsem si to užila slušně a to jsem ještě vařila taťkovi rybí polévku. Myslela jsem že to ustojím ale nakonec když jsem obírala hlavy tak jsem z toho :sick: Tak nevím jestli to bylo jen z té rybiny nebo něco jiného? Těžko říct.
Doufám že už je ti lépe!!!!!!!!!

Ahojky Veru,tak to mě moc mrzí, že ti tak je.Hlavně až přijdeš tak dej vědět co ti řekli a jak ti je!!!papa

až se vrátíš z monitoru, tak dej vědět co ti řekli!!! Myslím na tebe!!! Jestli ti je špatně, tak už se dá předpokládat, že do porodu nebude daleko, ale nechci to zakřiknout ;) . Myslím, že budeš rodit dřív než já!!! Mě pořád nic neníl Tak držím pěsti :ooo: :ooo: :ooo:

až půjdeš na monitor, tak jim to hlavně řekni..aby jsi se třeba neodvodnila nebo tak něco....třeba tě píchnou na kapačku a bude lépe..hlavně, aby jsi měla přísun tekutin, protože v tomto horku ještě zvracet fakt není nic moc:-(...držím palečky

Ahoj Verčo tak to je mi líto že je ti tak špatně...to značí blížící se porod...a nesnědla jsi včera něco špatného? Chuďato, tak jak přijdeš domů tak si hned lehni, třeba se ti udělá lépe...a ty kopance znám též...i když teď už se tam prcek tolik nevrtí a neháže nožičkama páč tam nemá tolik místa... :)

Ahojky Verunko, možná se tělíčko už vážně čistí před porodem, taky jsem o tom někde slyšela, že to tak bývá, zkus to říct doktorovi a nemůžeš mít třeba úpal? že by Ti bylo špatně z toho tepla... no hlavně na sebe dávej pozor, ať někde venku neomdlíš a zkoušej aspoň hodně pít, kup si něco výživného v tekuté formě, klidně zkus aspoň to mlíčko pro těhulky, prostě do sebe musíš něco dostat, jednak kvůli síle a jednak kvůli dehydrataci. Budu na Tebe mocinky myslet a držet palečky, aby se to zlepšilo a dej vědět... :one: :a:

Verunko, držím palečky !!!! Drž se, snad už budeč mít brzy Elu venku. Já se zatím držím, i když v noci jsem měla malinkou krizi.. ono.. spí se mi fakt blbě..do středy do kontroly vydržím, ale bolí mě spodek pánve.. a dost.. prostě vstávám s mírnou bolestí.. Jinak špatně mi zatím není.
Hlavně nás informuj co a jak, jak jsi na tom atd. Myslím na Vás holky, ať jste v pořádku.

ahojky, tak o bolestivém kopání mi nemluv, je to šílený... ://: :s: , ale to, že ti je špatně :? , tak to neznám....a doufám, že to nepřijde...četla jsem, že to bývá krátce před porodem. Ale myslím, že máš ještě chvilku čas....uvidíš, co ti poví dr. Držím palečky :k: :k:

In reply to by Ivka

Ahojí tak mě už je takhle jako je Veru asi tak měsíc takže to asík nebude krátce před porodem :( i když včera jsem se málem zkácela ... udělalo se mi fakt hodně špatně a strašně špatně a těžko se mi dýchalo:(

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky