Kolik utratíte za měsíc?

26.05.2009

Ahoj holky,
jak jste na tom s penízkama od partnerů/manželů a kolik utratíte za jídlo, drogerii a oblečení za měsíc? A máte vlastní peníze, třeba určitou částku na měsíc, nebo si musíte o každou stovku říkat jako já? Jde o to, že mě partner peníze vždycky dá, ale musím si říct a to mě nebaví a připadám si jako žebrák.Účet máme společný + všechny poplatky i hypotéku, takže bych si z mateřský ani neškrtla. Je určitě lepší mít peníze na měsíc u sebe a taky mu o ně hodlám říct. Jak to máte vy? Děkuju, že se podělíte o takovou věc. Terka

Kliknutím vložíte smajlíky:

my mame kazdy svuj ucet,ale o oba ucty se staram ja,na nakupy chodime spolecne,musime taky setrit mame uver na byt a taky nejakou splatku ale musime setrit pro mimiska, :a:

tak ja mam svuj ucet a pritel taky svuj-on plati vsechny poplatky ohledne domu,jeho tel.,auto si plati sam,me plati jen povinne ruceni,dovolene a restaurace taky plati pritel.Od nej dostavam vzdy na mesic 15000+penize z prace 13000(ted uz budu mit jen tech 7600Kc)-za to si platim svuj telefon,benzin,jidlo a veci pro sebe a malou,vetsinou utratim vse,ale ja neumim setrit,jinak by asi zbylo.Ve vasem pripade by byla asi nejlepsi karta k jednomu uctu,kdyz nato manza pristoupi :a:

Ahojky Teri, my s pritelem mame spolecny ucet a kazdy svoji kartu na vybirani.Nemusim si rikat o penize, normalne kdyz potrebuji tak si klidne vyberu i 2000,- a neresime to.Ale zase mi penize docela dlouho vydrzi protoze co jsem tehu tak skoro za nic neutratim..nanejvis za malou na vecicky.A kdyz zrovna nema pritel u sebe penize tak mu klidne dam vsechny penize co mam v penezence kdyz treba zrovna potrebuje tisicovku tak mu ji dam a tak je to stejne kdyz potrebuji ja. Jsem moc rada ze to tak mezi nami funguje, proste spolecne penize nic nemame rozdelene a muzeme si na 100% duverovat.Sice vetsina penez je spis jeho , protoze ja z nemocenske zas tolik nemam ale to vubec neresime.Jarda vzdy rekne jsou to nase penize proste kdyz potrebujeme si neco kazdy koupit nebo zaplatit tak to udelame a neresime to :-)

jinak na jídlo máme 4tis. a to je max. většinou sníme tak 3500kč, na malého odkládam 1500kč, opravdu vychází že každý měsíc má někdo narozeniny, a pojištění pro malého 500kč...

ahoj tak mi máme každý svůj účet a bydlíme v podnájmu.. manžel platí ze svého účtu nájem, paušály, internet, na autobus do práce, půjčku... já platím jídlo, malému pojištění, pro malého sunary plínky, teď navíc měla jeho rodina narozeniny takže dárky, jeho segra má v zaří svatbu takže odkládáme penízky ať toho není naraz moc a jinak do mi zbyde tak se šetří.... no já když něco chci tak se ptám zda si to můžu koupit... manžel se mě jen zeptat zda na to mám a že mu je to jedno...

ahoj, tohle nechápu že musíš žebrat o peníze. bych se cítila dost trapně a jako ta méněcená osoba. Máme taky společný účet. Platíme z něho hypotéku, půjčky, inkaso no prostě všechno. Ale máme každej svou kartu. Takže já si o peníze neříkám. Vím kolik si můžu dovolit měsíčně utratit a funguje nám to . Měsíčně utratim za jídlo kolem 2-3tis. Když malej pil sunar tak nám ta velká krabice vystačila na 4 dny (2000,-kč měsíčně). Plenky jsme používali nejvíce do roka-to jsme měli cca 2 balíky týdně (takže dalších 2000,- měsíčně-někdy i méně když byli v akci). Potom už malej chodil na nočník a tak mu plenky vydrželi daleko déle. Od roka a půl měl plenky jen na spinkání a do auta. za další 2 měsíce jsme byli plně bez plen. Takže jsme nato začali bejt líp. Od 2 let nepije sunar, takže další penízky zůstávali. Takže nyní můžu říct že nám zůstává cca o 4tis. více než když byl miminko :a:

my máme taky společný účet, ale vždy se vybere 10000, dají se do kasičky a každý kdo potřebuje tam hrábne a když už nejsou tak se znovu vybere. Utratíme takhle v průměru cca 15 tis měsíčně někdy ale i 20 tis. - všechny poplatky jdou příkazy přes účet.

Ahoj Terko...
Tak nad tím jsem ještě moc nepřemýšlela, kolik utratíme za měsíc. Naši říkají, že asi hafo :s:
Peněž máme dostatek, takže na jídle rozhodně nešetříme, přítel je dost vybíravej, takže kupujeme hodně drahé sýry a italské salámky, já většinou vařím z dražších surovin (navíc to chce mít vždy čerstvé, takže nekupuju maso do mrazáku, ale pokaždé u řezníka čerstvé)...
Každý máme svůj účet, ale on ho ani neumí používat, kartu k němu ztratil asi před rokem :s: ... Já platím jídlo, věci na malou (za tu skoro neutratíme ani korunu, jsou nám 2 měsíce a kousek a ještě jsem si na ní nekoupila ani plínu - všechno od mejch rodičů nebo kamarádů jako dárky, krémy, ubrousky atd....) a takový drobnosti. Když jedem do makra, tak většinou platí přítel.
Z jeho výplaty se mu strhává nájem, který platíme jeho rodičům, ale je to směšný pakatel (4.000 se vším všudy za 110 m2), ale zase se tady staráme o celý dům a jeho nájemníky, takže nám se to vyplatí.
Každý měsíc ještě takových 15.000 ušetříme a to jsme si ted koupili novou plasmu, notebook a já si budu kupovat kamerku kvůli malé... Myslím, že si žijeme nad poměry, proto je mi líto maminek, které musí každou korunu 2x otočit než si něco koupí...
Rozhodně tatkovi řekni, že je ti nepříjemné se prosit o společné peníze a pořid si také kreditku k vašemu účtu ne???

In reply to by zabka85

Ahojík, tak to máš moc fajn, že se nemusíš ohlížet na peníhzky, to ti moc přeju :) Každé má něco.. já sice musím obracet každou kačku a né 2x, ale tak 10x, na dhurou stranu, pokud to zvládnu, tak na sebe budu moc hrdá! A nikdo mi nebude moct vyčítat, že jsem to neustála, mít mrně, když se táta nějak zvláznil, opustil nás.. pak chtěl zpět.. a teď fakt netuším, jak to má, .. Na druhou stranu, pokud by chtěl být pak fakt táta, nebo aspoń otec v rodném listě, tak mi zpětně musí doplatit alimenty a výživné na mě.. tak pak třeba přibude nějaká kačka :)

In reply to by lilian

Tak to je mi líto, že to máš takhle s tatkou... :(
Každopádně jsi dobrá a takové maminky jako jsi ty obdivuji, já nevím, jestli bych to zvládla (ne po peněžní stránce, ale psychické). Takže držím palce, at to nějak zvládnete :one:

In reply to by zabka85

Tak to je dobře, že se máte takhle v pohodě a nemusíte si dělat starosti. Určitě mu řeknu, že chci taky kartu, už jsme o tom mluvily a on že to stojí 400,-, prostě je schopnej šetřit na nesprávném místě. Myslím, že by to bylo v poho, kdyby mi dal na měsíc třeba 4-5 tis. a bylo by to a né každý druhý den dvě stovky a pak si fakt připadám jak trubka, že mám jen na jídlo a když chci jet do města, tak nemám ani kačku. Když s ním nebude řeč, tak si zařídím vlastní účet pro mateřskou. Díky a mějte se pořád bájó!

Ahojky Terko :-)
My máme každej účet svůj (já dostávám peníze na účet a manžel na ruku) - nájem platím já a manžel když dostane výplatu tak jí dá do skleničky a vždy když potřebuju tak si vezmu - taky jsem si připadala jako když nic nemám a musím se ho prosit i o peníze když chci jít s holkama na kafčo.

A pak z toho zaplatím mobil, net, pojištění na malýho a manžela. A pak si každej bereme jak potřebujeme :-) Ale vždy si to oznámíme, že si berem peníze, aby se pak nechtělo koupit něco na co už nemáme a ten druhý s tím počítal :-) Sice je to stejnej princip ale už odpadá to "můžeš mi dát peníze potřebuju koupit ,,, " Ale jen "vzala jsem si peníze a koupila jsem ,,, "

Nevím zda jsem ti pomohla ale zatím to u nás takhle funguje :-) a oboum vyhovuje :-) Teda aspoň myslím :-D

Ahojky.Přítel má na sebe hypotéku,a tu platí sám a plus náklady na bydlení-fond oprav apod,to také platí sám a platí si paušál... A oblečení si také kupuje ze svých,... Ale on toho má až až,takže si tak 3měsíce nic nekoupil.No a já si z mateřské platím pojištění,kupuji jídlo pro všechny... Malej už má příkrmy a večer kašičky.Kosmetiku,a takové potřeby pro domácnost,no a oblečení pro sebe a malého a svůj paušál... A tak tak vycházím.A to je pak doma zle.:-) že tolik utrácím a že mi musí stačit 7600na jídlo,ale že v tom je vše od prášku na praní,až po oblečení pro malého... To nevidí... Akolikrát řekne,že ho můj paušál nezajímá... tak nevim,no... Ale te´d je co se týče peněz celkem klidek... Ale já pořád hubnu,takže mi je spousta oblečení zase velké a do původního se nevejdu.Pořád přebývá 6kg.:-)

Nazdárek. My máme ještě z dob za svobodna každej svůj účet. Mě na můj chodí jen rodičák a z toho nakupuju všechno pro domácnost a ještě platím Kubovi stavebko. Když jsem na nule, řeknu manželovi a on mi tam pošle další peníze. On ze svýho účtu platí nájem a složenky, protože tam má internet banking. Jako žebrák si nepříjdu, protože se mě většinou tak jednou za deset dní zeptá, jestli mám ještě peníze. Když se nezeptá, připomenu se sama. Jinak za měsíc bych řekla, že utratíme za jídlo, oblečení, drogerii a tak tak dvacet táců. :a:

A vy co máte svůj účet a chodí vám na něj mateřská, tak ji máte jako kapesné nebo jako na domácnost a pro mimi a když to nestačí, tak vám mužskej penízky dá? Musím si utřídit jak to budu řešit, společný účet byl kdysy můj nápad a teď toho lituju.

In reply to by Terka Z.

já dostávám mateřskou na svůj učet a mám to jako kapesné a spíš mi příjde že manžel chodí zamnou že potřebuje penízky než já za ním :) ale než jsme se vzali a já než dostala mateřskou tak mi penízky dával on. dostal vyplatu vybral a pak jsme si sedli a řekli co vše je třeba zaplatit a když zbylo hodně tak mi dal 1000kč a řekl ať si koupím co chci...

In reply to by Terka Z.

Jo, já to v prvním manželství taky nějak zblbla tím, že jsem přistoupila ke společnému účtu, a vem si, že to většinou funguje, dokud nejsou žádné problémy... ale některej chlap je samonasírací, a jak má blbou náladu, tak si řekne, že tu babu potrestá nejvíc tím, že jí usekne přívod financí, aby si moc nevystrkovala růžky a pěkně na něm visela a byla závislá... takže společný účet bych ještě pochopila, ale aby měli stejný přístup i možnosti oba dva - tj. každý svou kartu, aby si každý z nich mohl dle potřeby vybrat peníze, když mu dojdou... už jen pro případ, že by se něco stalo, nechci to přivolávat, ale vím, když umřel strýc, tak teta taky neměla přístup k účtu, protože byl jen na něho, a čekala asi pět měsíců do vyřízení pozůstalosti a dědictví, než si mohla vybrat peníze... a nejhorší bylo, že jí tam asi dvakrát přišla i její výplata, než to stihla vyřídit a ona byla naprosto bez peněz... což je pěkně blbý...
Ale nejlíp bude si s chlapem v klidu promluvit o tom, jaké to má výhody nebo nevýhody... myslím, že jsi někde výš psala, že za druhou kartu se mu nechce platit 400 Kč... jestli jsi to nebyla ty, tak promiň... ale i ty čtyři stovky je něco málo přes třicet korun za měsíc... takže když si měsíčně odpustíte pivo a kofolu v restauraci, máte na kartu... a nevím, jestli dokonce ta karta neplatí dva roky... to by pak bylo ještě míň.. tak nejlíp bude, když si budeš moct sama vybrat peníze dle potřeby... ono někdy ta pevná částka na měsíc, co chlap dá a uzná, že je dostačující, může být hodně nedostatečná, když jsou nějaké nečekané výdaje... a že ty jsou každou chvilku... ;)

Tak já radši počítat nebudu protože za jídlo utratíme strasně moc opravdu na něm nešetříme :n: .Co se týče účtu tak máme každý svůj.Já mám vdovský důchod po manželovi a děti sirotčí.Přítel má výplatu v českých na účet a zbytek na ruku v Eurech(to jsou diety).Peníze na účtu si nechává(strhávají nám tam leasing za auto měsíčně 10530kč) a zbytek tam šetříme na nějaký domeček.no a Eura mi dává všechny je to většinou v rozmezí mezi 500-800E a z toho platím nájem,účty za telefon a spoření a ještě mi zbyde na jídlo a ještě si trochu musím vyzvednout z mého účtu. :a: Iza

tak já jsem na tom stejně jako ty, máme společný účet, teda vlastně je jen manžela (můj jsem už dávno zrušila hlavně kvůli poplatkům), chodí tam i má výplata a já na něj přístup nemám, jaksi jsme to ještě neudělali ale vlastně mi to zas tak nevadí, když peníze potřebuju, tak mi manžel dá(ale taky je mi na jednu stranu trochu nepříjemný že si o každou stovku musím říkat, když jsou peníze i moje, poctivě vydělávám), jinak platí všechno on (složenky, auta, jídlo atd)

In reply to by Klara1

Ahoj Klaro, taky jsem svůj účet zrušila sama, aby se neplatily bance dvoje poplatky, ale jak píšeš, pořád si říkat mi už nevyhovuje. Když jsem chodila do práce, tak jsem dostala část výplaty na účet a zbytek bokem a to mi vyhovovalo, ale teď už jsem půl roku doma a vím, že takhle to dál nepůjde, ten vztek v sobě nahromadím a pak bouchnu a bude zase zle, takže to chci řešit v klidu, i když vím, že partner zase druhou kartu nechce (stojí asi 400,-) a abych měla svůj účet jen kvůli mateřský mi přijde zbytečný, ale pokud se nedohodneme, tak si ho zařídím.

In reply to by Terka Z.

A co si zřídit účet u mBanky, ta je bez poplatků!! Já ho mám a jsem ráda, že nedotuju banku měsíčními poplatky. :) 3 výběry myslím zdarma a do toho se vlezu vždy. Nemám velké úspory, tak mě netrápí, kdyby se s bankou něco stalo.. tak nemám o co přijít, přijde mi výplata, snad v červnu první mateřská a rozešlu po splátkách a co zbyde vyberu atd.., Taky by mě při mém rozpočtu štvalo, že platím bance kdo ví kolik peněz za to, že tam mají moje peníze.

In reply to by Klara1

Tohle by mi přišlo fakt zvláštní, nechat si posílat peníze na účet, ke kterému nemám přístup. Už jen z toho důvodu, kdyby se nedejbože s partnerem něco stalo, tak jsi na dlouhou dobu bez koruny.

In reply to by Ja_hruška

Pokud by se s partnerem něco stalo, tak jsem bez koruny nezůstanu, protože jsem jakoby (nevím jak se to přesně definuje) taky vlastník toho účtu, ale nemám kartu ani kartičku. Peníze co tam chodí jsou na poplatky a na hypotéku, máme ji na půl, na dvě smlouvy, takže to bylo v poho a měla jsem peníze na ruku, ale teď už ne.

Tak koukám, že je to jak kde. No u nás je to tak, že máme společný účet a tam nám chodí peníze. Nemáme na rozhazování, hypotéka, spoření malé, pojištění a teď ještě rekonstruujeme, veškeré poplatky máme strháváné z účtu, kromě povinného ručení, takže žádné složenky navíc, takže je to tip ťop aby jsme vyšly, ale kartu máme jen jednu a tu má u sebe partner. Účet je psaný na oba, to mám zařízení. Asi si zařídím druhou kartu, když se nedohodneme, že mi po výplatě dá jednorázovou částku na domácnost. Takhle si fakt připadám jako nesvéprávný člověk, když mu říkám, ať mi dá na benzín a on mi dá 260,-, že mi to na 10l bude stačit. Jinak není špatnej, ale v tomhle je to fakt trouba. Díky za vaše názory, vždycky je to fajn podělit se s vámi.

Ahoj... my máme každý svůj účet, ale než jsem šla na mateřskou, tak mi přítel dal na účet "zálohu", aby se nestalo, že by doma něco bouchlo a potřebovalo by to velkou opravu nebo bylo nějaké nečekané fakt velké vydání, tak abych nebyla bez peněz... jinak nájem platí on ze svého účtu, jídlo a drogerii nakupuje většinou taky ze svého, já platím nějaké ty menší nákupy přes týden, třeba pečivo atd..., oblečení platí taky většinou on, za své si koupím, když jsem v obchodě sama přes týden, takže spíš pro děcka, platím si sama telefon a internát za dceru... kapesné dětem dáváme podle toho, kdo zrovna má v peněžence požadovanou částku, naftu zase většinou platí on, bývá to tak, že na výlety o víkendu jezdíme mým autem, takže po výletě doplní nádrž, no a já si dokupuju naftu akorát když najezdím přes týden moc a bliká na mě kontrolka... knihy a tak si kupujeme většinou při týdenních nákupech, takže to platí taky on... raději nepočítám, kolik nás stojí provoz domácnosti, ale zase je nás pět a nejvíc asi stojí to miminko... zatím je to tak, že z té zálohy jsem nic neutratila, spíš jsem ušetřila... ale budeme kupovat nábytek do obýváku, tak to mám v plánu platit já... teda jestli mě nechá... no a když je něco potřeba koupit, tak to není problém... naštěstí, protože s mým exmanželem jsem zažila pravý opak a musela jsem se domáhat každé koruny na tak samozřejmé věci, jako bylo jídlo a oblečení pro děti...ten měl potřebu mě neustále kontrolovat a hodnotit, za co jsem utratila a proč neušetřím... ale jak jsem mohla, když moje výplata chodila na jeho účet a z toho, co mi dal, to byly téměř přesné částky na potraviny a oblečení, že se ušetřit nedalo ani zázrakem... a že jsem vlastně šetřila na jeho účtu, to nebral v potaz... takže když to srovnám, tak bych tuhle situaci už zažít nechtěla, prosit se o každou kačku... jsem přece dospělá a rozumná a je jasné, že nebudu peníze utrácet za blbosti...

Holky, já raději nebudu počítat, jinak bych se zhroutila.. mám to hondě osekané.. z mého příjmu letí skoro vše, na splátky.. jelikož jsem sama, teda s mamčou, tak si nemůžu vyskakovat, táta malé mi zatím nedal ani kačku.. za celé těhu. Vše co zatím mám, jsem nějak vykoumala.. dost věcí jsem dostala od dobrých lidiček. No a nebýt mamči a jejího důchodu, ze kterého platí inkaso, internet jsem z poslední výplaty zvládla zaplatit na 1/4 roku teď ještě já, jídlo kupujeme jen to nejnutnější a co je třeba v akci.. a jinak mě děsí, krapítek, že pokud by nedopadlo kojení, tak budu muset kupovat Nutrikol, a to bych na to brala nevím kde. POkud mi bude táta malé dávat penízky, alimenty.. tak bude veseleji :) No, ale za nějaký čas poplatím hnusy, do kterých mě zatáhl jeden Idiot (ní táta malé) jménem Roman Šulc (pokud ho znáte, tak mu dejte přes hubu za mě!! a vyhýbejte se mu obloukem!!) a moje tehdejší dobrota a ochota mu pomoct mě stojí skoro veškerý príjem a to ještě nějaké roky potrvá!!! Na jednu stranu, naučila jsem se pořizovat jen to nejnutnější a nerozhazovat za zbytečnosti, nebo nějaký luxus, což je škola, která mi do uboucna snad umožní našetřit malé na studium, do budoucna a taky na dovolené.

Měsíční náklady jsou kolem 30 tis. měsíčně. Máme společný účet kam chodí všechny peníze, oba máme kartu a neřešíme kolik kdo vybere. Moc si nedovedu představit, že bych jako dospělá měla někomu říkat o peníze, zvlášť na provoz společné domácnosti.

Ahojky,tak já si myslím že na tom s penězi nejsme špatně protože bydlíme s tchánovcema v baráku.Dáváme jim 4 tis měsíčně.Já mám zatim mateřskou dobrou ale brzy budu mít už jen ten rodičák.No a manžel mi dává měsíčně 7 tis a z toho platím všechno.Jako jídlo,plíny a oblečení pro malou i pro nás,taky nutrilon to je taky dost peněz,paušály,internet a podobný poplatky.I když jdem koupit něco do domácnosti.Taky máme 2 auta ale to platíme každý jedno.Ale když spočítám že manža má výplatu 17tis mě dá 7 a rodičům 4 tak mu zbyde těch 6 a má kapesný veliký teda.Ke všemu si vydělává že dělá doma auta jako kšefty.Ale stejně si odemě pujčuje ještě.Má totiž drahýho koníčka,jezdí závody a vylepšuje si ještě další auto.Pak má ještě motorku a podobný blbosti.

Ahojky u nás je to bída s nouzí z mateřský nemám nic (leasing, půjčka, pojistky,poplatky) přítel vybere (musí nechat na půjčku a oplatky) zaplatíme zálohy,složenky a zbytek mi dá na papů a tak no co sem to počítala tak bych měla mít cca 1000,- na tíden ale nikdi mi to eště nevišlo pomalu každej měsíc má někdo narozky kupuje se pro malou a z toho ještě dávám příteli ,,kapesný" no na konci měsíce sem ráda když mam v peněžence na chlebe a v mrazáku se z ledu vyseká nějakej kus masa na kterej sem zapoměla :hu:

ahoj tak mam materskou 7600kc kdyz prijde koupim pro radecka nutrilon, hygiena...atd. zaplatim fakturu za mobil...domu odchazim cca s 3 tisicema. Jeste kupuju jidlo pro nas....takze by mi nezbylo jeste bych byla tak 2500v minusu :-) takze jsme se domluvili ze mi k matersky prida jeste 2500 aby mi to vystacilo proste na domacnost. Ale kdyz potrebuju ja nevim na neco treba jednou mesicne chodim ven....pres noc...parit s kamoskou tak reknu ze uz nemam jinak to resime tak nejak v prubehu...vidi co kupuju takze mi da penize dost casto i sam od sebe. Takze kdyz to sectu tak ja platim pliny, nutrilon, vecicky a nase jidlo...ale to bych samo z tech 7600 nidky nezaplatila takze 3-3500 mi da....pa terka s radulou
ps. jeste ze ty tatky mame co :-)

Ahojky Terko, tak já mám provozní náklady kolem 10 tis. měsíčně - jídlo, oblečení, drogerie, plus ještě bydlení kolem 2.500 Kč, mám svůj účet, manžel platí hypotéku, úvěry na bydlení, spoření pro malou a dává mi měs. ještě tak 2 - 3 tis., čas od času nakoupí, teď už budu brát jen rodičák, tak budu muset s těmi provozními náklady brzdit, sice mám něco našetřeno, ale je lepší to neutrácet....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka