návrat z poradny-červíci09

25.05.2009

tak jsem nějaká zklamaná. dnes jsem se vrátila z poradny,minulý týden jsem byla poprvý a čekala jsem tam 2hod. dnes to samý,nic se od minule nezměnilo jsem 37+4 a na porod to nevypadá.Všem tam dělají ozvy jen mě ne.Navíc mě prohlídne asi během min vnitřně poslechne mi srdíčko miminka asi 5vteřin a opíše zprávu z minula.Takže návštěva v ordinaci trvá asi 3min jo a předtím se mě vedle sestřička zeptá na váhu a změří tlak a otevřu moč to jsou tak tři minuty.Kvůli tomu čekám 2hod v čekárně a to jsem obj.,taky vás v poradně tak odbývají?A to jsem si minule říkala,že tentokrát se odbýt nenechám a nechala,jsem trdlo :\/: .A nevíte od kdy se dělají ty ozvy?Chodím na Bulovku v Praze.Díky a příjemné těhulkování.Já už začínám být nervózní,že nikdy neporodím,už mi to připadá moc dlouhý a ten pukek a 16kg už pro mě fakt nic moc a navíc začínám být nějaká víc a víc unavená a nevrlá :? .Tak hezký den. :k:

tak já to mám teda úplně jiné - někdy taky čekám déle, ale nikdy jak hodinku to není. Pak jdu do místnosti pro těhu, kde mi sestřička změří tlak, zváží, informuje mě o všech předešlých testech atd. Potom jdu k paní doktorce, kde si vždy v klidu probereme co nás trápí (díky bohu zatím nic 8) ) - VŽDY mi udělá ultrazvuk - který mi krásně popíše a vše mi ukáže a vyšetření spodkem. Potom se obleču a příjdu oblečená, kde rozebírá co je nového, jak je mimi velké, odoví mi na "trapné" dotazy :°: atd. Na ozvy začínám chodit od úterý příští týden, kdy nastupuju na mateřskou a budu chodit pravidelně každý týden. Někdy mě to udivuje, co tady čtu, ale na druhou stranu jsem za to své doktorce moc vděčná že se tak o nás stará!!!
papa Dáša

Nejsem z Prahy, ale mám to dost podobný. Přijdu - čekám (ve stoje) na sestru. Někdy 5 min, někdy půl hodiny. Následuje moč, váha, tlak a jdu do čekárny. Jsem sice objednaná, ale ráno čekám hodinu, už jsem čekala i dvě. Kolek poledne jdu na řadu téměř podle plánu. V ordinaci jsem cca 5-10 minut a vypadnu. Nějak nechápu, jak je možný, že ostatní tam tráví tolik času :) se mnou je doktor hotovej hned. Ale musim zaklepat-nemáme vůbec žádný problémy, takže úvodní výslech ohledně tvrdnutí břicha, pohybů atd. odbydu rychle. Pak prohlídka, někdy velmi rychlý kontrolní UTZ, zápis do průkazky a padám. Už se těším na ozvy, myslela jsem, že ve 35 už bych na ně taky mohla jít, ale pořád nic. Tak snad příště, to budem 37.tt.

Ale předposledně jsem byla pěkně naštvaná, protože jsem měla jít na odběr krve a pak na kontrolu. No a sestra mě objednala na 7. hodinu, byla jsem tam úplně 1. Bylo mi příšerně špatně, omdlívala jsem i v sedě a tak nízkej tlak jsem v životě neměla (92/48 pokud si vzpomínám). Nicméně jsem musela čekat na doktora a ten se dostavil až po půl 9. Nevím, proč mě sestřička nemohla objednat třeba až na 8, když věděla, že jdu pak na kontrolu. Tenkrát jsem už fakt chtěla odejít a vykašlat se na kontrolu, šílený ráno!

Já tam taky vždycky čekám, pro změnu zrovna zítra ráno :00:, ale nikdy ne takhle dlouho. A chodíš do poradny do 1. patra nebo do 2. ? Já teda do 2. patra. Mně ozvy zatím taky nedělali, až zítra a to budu 38+3, ale musela jsem se na to zeptat, jinak by mi asi nic neřekli. Minule mi brala krev nějaká žákyně a modřinu mám ještě teď, no tak jsem zvědavá, jak tam dopadneme :s:, každopádně jsem se tam minule ptala, jak s porodama, jestli mají plno, ale říkala, že ne, spíš naopak. :a:

In reply to by DancE

já chodím do 1.patra,pokaždý tam zatím byla jiná doktorka.Byla jsem tam kouknout na ty sály a měli tam úplně prázdno,tak nevím jak to bude až to na nás přijde :///: a ty asi chodíš na rizikový viď?Jo a jsem odhodlaná se na ty ozvy taky příště zeptat.

In reply to by peta0404

No tam v 2. patře je taky normální poradna, hned vedle vstupu do těch porodních sálů a chodí tam určitě míň těhulek než do 1. patra, já jsem si o to řekla a normálně mě tam přehodili a minule jsem čekala 15 - 20 min. Viděla si i ty pokoje na šestinedělí ? Jestli ne, tak doporučuju dvojlůžkovej nadstandart za 400,-. My když jsme tam měli prohlídku, tak ne, že bych byla nějak vybíravá, ale na těch obyč ležely skoro samý cikánky nebo vietnamky.

péto, u nás je to tak, že jeden den jdu k sestřičkám (tlak, moč, váha), potom do ordinace k doktorce-která prohlíží vnitřně a za dva dny jsem zase vždycky objednaná na ozvy.

Ahoj, já jsem zatím 35 tt, zatím mi ozvy nedělali. Chodím zatím do poradny k Driákovi, teď jdu ve středu na kontrolu, tak jsem zvědavá. Ozvy mi prý budou dělat od 35 tt, takže uvidím co mi řekne. Taky budu rodit na Bulovce. A ke komu chodíš do poradny? Mě se to tam zdá docela dobrý. Chodím tam i na ten kurz. Jinak si z toho nic nedělej že seš nervozní a nevrlá, já jsem na tom podobně. Už to chci mít za sebou, poslední dny mám fakt krizi :00: . ...

In reply to by Sarka´s blog

tak poprvý nějaká K.Maxová a teď tam byla Brtnická asi se tam střídají.Jinak taky chodím na kurzy,zatím jsem byla na prohlídce sálů a st a čt jdu na porod na porodníky,pak chci jěště na pediatry.Myslím,že to zvládnu v poho,protože mimi je trochu mladší,takže budu určitě přenášet.Už aby to bylo vše za náma a měly jsme miminka u sebe.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka