Zase to otočení

24.05.2009

Ahoj holky. Zase se chci zeptat na otočení miminka. Já jsem dneska 38+2 a malá se mi ještě neotočila. Nejvíc mě trápí, že to mojí doktorku moc nevzrušuje. Slyšela jsem že hodně maminám naplánovali císařský řez pro jistotu, ale ta moje pořád nic. Vím, že se může ppořád ještě otočit, ale mám strach z toho, aby jsem nemusela rodit KP nebo za pomocí kleští. Jinak mám celé těhu suprový, až teď ke konci mi natýkají nohy a dneska se mi strašně motá hlava. Myslíte, že si mám s doktorkou promluvit? I když si myslím, že ona na mě nedá. Děkuji za odpovědi :girl:

Ahoj, určitě si o tom s doktorkou promluv. Přece nebude spoléhat na to, že přijedeš do porodnice s rozeběhlym porodem a mimčo se ti ještě rychle otočí! Já teda příští poradnu budu mít v 37.tt a ačkoli nejsem zrovna náročnej pacient, chci vědět, co si o tom (že se mimčo pořád neotáčí) mudr myslí a kdy je dobrý naplánovat císařskej řez. Každopádně ale nechci rodit KP, v tom mám naprosto jasno a myslím, že na to máme každá právo.

Víš co můžeš zkusit? S prominutím to použiju od jiné mamči co to tady dřív psala,že se mimi taky nechtělo otočit a doktor jim poradil baterkou-světlo svítit na bříško,že se možná otočí,ale není to 100%,ale jim se to zrovna povedlo. Psala to nějak tak,že baterkou posvítili nahoře na bříško a postupně se světlem sjížděli dolů a tam zůstali chvilku svítit.Že se malé začalo trošku vrtit a opravdu se otočilo. :qu: Tak hodně štěstí,ať se ještě otočí :cc):

No co ja byla ted v porodnici.Tak se mnou pani na pokoji byla v 38t a mimco mela taky panevnim koncem dolu a mela urceny cisar,tak sla,aby nahodou se drive nerozjel porod a nenastaly komplikace.Ja byt tebou,normalne zajdu na ambulanci do nemocnice a rekla bych jim to.No kazdy doktor jiny nazor a za zeptani nic nedas.Drzim palce.

No já jsem se prý taky otočila v první době porodní.... no ale kdo má takové štěstí, že. Já jsem svou dceru porodila plánovaným císařem v 38+4. Každý má na to jiný názor, ale potom, co jsem si přečetla o porodu KP jsem se rozhodla pro císaře. V nemocnici mi řekli, že je to moje rozhodnutí, teoreticky jsem totiž mohla rodit spontánně, malá měla 3,3 kg, já vysoká, na půl otevřená, prý široké cesty... Ale to riziko poškození miminka je 6x vyšší nez u normálního porodu a vést porod KP umí už dneska málokdo. Takže já nechtěla riskovat a šla jsem na toho císaře a malou mám zdravou. Když je miminko KP máš na císaře právo!!! Pokud chceš radši rodit takto sděl to doktorce, musí ti vyhovět. Papa a hodně štěstí tobě i dětátku! :a:

co to máš za dr. no myslím si že se k porodu už ani mimisek neotočí, a že to buhužel bude asi císař, nechceš si radši rovnou dojít do porodnice aby na tebe jukli? pro svůj klid bych to radši udělala

In reply to by Zuzka Plachá

no nejradši bych to udělala, ale co jim tam mám říct? Budou si říkat bláznivá hysterka, prvorodička. Moje doktorka mi na to řekala, že zažila i to, že se mimčo otočilo až na porodním sále. No a sestřenici se otočila malá tři dny před porodem. Tak nevím co mám dělat. Je pravda, že mi je dneska od rána strašný horko a bolí a motá se mi hlava. Malá je pořád narvaná nahoře to je hrůza

In reply to by andulicek

Ahojka, no já nevím, už bych s tím otočením moc nepočítala a rači se opravdu připravila na tu variantu, že se malá prostě už neotočí. Po pravdě jsem už hoooodně dlouho nečetla o tom, že by někdo rodil spontánně KP. A proč nedocházíš už do poradny v nemocnici? Vždyť už jsi v 39.tt, to už se chodí na ozvičky ne?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka