CERVICI 2009 - co mate zbalene???

22.05.2009

Ahojte :ooo:
tak jsem se pustila do baleni tasky do porodnice... si rikam, ze uz je asi pomalu na case...jsem v pulce 36tt :///:
Tak me tak napadlo, co mate zabalene v tasce kterou budete brat hnedka sebou? Treba premyslim kolik baliku tech vlozek, si rikam, ze jeden staci a kdyztak mi dalsi prinese pritel druhy den, ne? At tam nejedu s taskou jak na hokej :s:
Tak mi pisnete prosim co ukryvaji vase porodnice zavazadla :///:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, zabalene nemam, ale mam to na hromadce jen neco teda. Jinak manzel ma v rohu nachystane veci pro malyho, jako az pro nas pojede, sedacku, deku, oblecky, plinky.
Jinak ja mam na te hromadce 2 baleni samu vlozek . 1 baleni prsnich vl., jednorazove kalhotky,podprdu, kosilku, teply ponozky, homeopatika k porodu, pak tam prihodim papuce, zupan, mekkej zachodak, toaletni potreby, zinku,no a termosku s pitim, co mi manzel udela, at mam neco na osvezeni...........

Ahojky,ja mam vsechno v igelitce, a mam tam rucniky,zupan,prezuvky,por.vlozky,kojici podprsenku,vlozky do podprsenky,porod.kalhotky,Bepanthen a vlhčene ubrousky, veci pro me. Vic pry nebudu potrebovat.
Pak mam druhou igelitku, kde mam zavinovacku pro maleho, oblecky a plinky. To mi pry ma prinest pritel az po porodu a pujdeme domu.
A pry kdyby neco za 2,3 dny pochybelo, neni problem donest z domu. Takze asi tak, je toho fakt minimum, co se potrebuje akutne :a:

Ojinka

Ahojky tak koukám že mám v podstatě to samé jako holky jen jsem si zabalila k porodnickým vložkám ještě i normální protože co kdyby náhodou něco..... Nevím jak jsem koukala na ty porodnické tak se budu bát že budu hned turch tak třeba to nakonec vyřeším kombinací ale to až uvidím jak to krvácení bude vypadat. Jo a přiznám se že mám zabalené i křížovky. Kdoví jak dlouho budu na předporodním :s:

In reply to by Ojinka

Ahoj holky můžu se prosím zeptat jaké jsou to ty vložky co se mají vzít s sebou do porodnice?Nemám vůbec tušení kde je přesně koupit.
Už jsem se dívala po drogeriích, ale nic jsem tam nenašla, mají je tedy jen v lékárně?
Vím, že je to hloupá otázka, ale co aspon budu chytřejší :s:
Pa a děkuji za možné odpovědi Hanka

In reply to by sowonofonka

ahoj hani, prodávají se v lékarně a asi nejvíc holky kupujou zn. Samu (taky je mám připravené) - jsou to takový tlustý čistě buničitý vložky bez lepícího pásku - normální mít nemůžeš kvůli prodyšnosti. Některé porodnice je dávají - třeba u nás na den porodu a den po - tak se nejdřív poptej, ať nekupuješ zbytečně. Když řekneš v lékárně porodnické vložky, tak budou vědět.

Ojinka

In reply to by VeronikaK

No počkej ségra hrála na předporodním karty.... Byla totiž na monitoru jen na kontrole a tam jí řekli že má kontrakce a že asi bude rodit no a nakonec to dopadlo tak že jí začali bolesti až když jí píchli plodovku ale než začali kontrakce pořádně tak hráli s manželem žolíky :s:

In reply to by Ojinka

u brachy na predporodnim :)
: svagrova: bez koupit ctvereckovanej sesit,
bracha: na co,
svagrova v bolestech: jdi a neptej se furt,
bracha: tak jo,
svagrova: kup tuzky,
bracha: jo uz se radeji neptam na co,

pak prisel z nemocnicniho konzumu nebo jak to nazvat. Docela nechapal co s tim chce jeho zena delat, no a hrali lodni bitvu :D :D :D

takze proc ne krizovky :D

Mam to jen z vypraveni, ale mohlo to byt uzasny :D

Ojinka

In reply to by muf20

Tak tomu věřím. A je to docela dobrý nápad ale já strašně nerda prohrávám a můj drahý je na odě prostě machr takže mě vždy porazí.... Ale zase na druhou stranu piškvorky by taky nebyly k zahození....

Ojinka

In reply to by VeronikaK

Ono asi hodně záleží na tom kdy do té porodnice půjdeš. Tím že tam ségra byla aniž by na sobě cokoliv pociťovala tak tam byla dlouho ale když tam pojedeš s už prasklou vodou tak si myslím že by to mělo jít docela rychle a nebo aspoň v bolestech protože po tom co odteče voda tak prý bolesti jsou.... :?

Ojinka

In reply to by VeronikaK

Tak to ti nezávidím. Já to cítím na ten příští týden tak uvidíme. Zrovna ukecávám kamarádku aby mi vyložila karty a jí se do toho moc nechce protože se chudák musí učit na zkoušky...

In reply to by Ojinka

no a nebo porodím až bude Honza na tom cvičení, protože tolik chci, aby se mnou šel k porodu. Tak to máš dobrý, že kamarádka umí vykládat. Taky bych chtěla, aby mi někdo řekl, alespoň jestli porodím před termínem nebo po. Přesně se určitě netrefím.
Ježiš já tu telku snad vypnu - teď byla reklama na ty snídaně v mekáči a já bych si táááák dala jejich vanilkový latté :hu:

Ojinka

In reply to by VeronikaK

Jéé ani mi nemluv. Asi si zajdu pro diska. Třeba je stihnu sníst dřív než Martin přijde z hospody :s: On by mi je totiž jinak určitě sežral. To je věc o kterou se pořád pereme. :s: :s: :s: :s:

Ojinka

In reply to by VeronikaK

Joo to si taky říkám. Navíc mě moc v civilu neznají protože máme stejnokroje a ty jsou naprosto antisexuální takže v tom člověk vypadá jak hrouda kytu ať má postavu jakoukoliv. :s:

In reply to by Ojinka

:s: hrouda kytu :s: ale je to pěkný to poslouchat aspoň takhle, že jako vypadáme dobře, ne? :) já teda doma poslouchám opak. Honza mě zase teď pěkně naštval. Dělá si pořád co chce a já už jsem z toho fakt otrávená. Dneska jsem se zase už stihli pohádat...achjo...dřív takovej nebyl... :\\:

Ojinka

In reply to by VeronikaK

Jo poslouchá se to moc hezky. Já doma poslouchám už 3roky že jsem tlusťátko takže vlastně nic nového ale teď mi říká že když sedím vypadám jak Budha :s:
Pročpak se hádáte? To mě moc mrzí ale třeba si to jen moc bereš já to vidím sama na sobě jak ty hormony se mnou mlátí. Vůbec si nedovedu představit že bych se měla dostat s Martinem do sporu. Asi bych plakala celý den.

In reply to by Ojinka

budha...to jsou teda přirovnání :s:
no ráno vstal a že jde pro primalex (jak jsme byli vytopený, tak bylo potřeba něco zatřít) a já že teda zajedeme rovnou na nákup, protože už dochází i pečivo, jogurty, zelenina, atd... no a on na mě začal štěkat, že nikam nepojede a ať jdu s ním - máme kousek od domu pár těch pidikrámečků pultových, který nesnáším, protože já si prostě chci prohlídnout to co kupuju a navíc je to tam samozřejmě o dost dražší, tak jsme se dohadovali no...naštvalo mě to hlavně proto, že včera jsem jela do města koupit pár věcí, co jsem potřebovala na oběd a Honza se zrovna vracel z Prahy a že si ještě půjde koupit kalhoty a reklamovat telefon a to mě s sebou nechtěl - prý bych ho zdržovala, když chodím tak pomalu a teď mě tady tahal za nohu, abych s ním šla někam, kam jsem zase nechtěla já...no prostě žabomyší války pořád :( jenže mě už to tak štve...nakonec odešel sám, protože jsem se prostě sekla, že nikam nejdu a přinesl mi oblíbený jogurt, takže to jakože zachránil...no už prostě chci, aby bylo všechno jako předtím aspoň trochu...prostě normálně žít a ne pořád takovéhle prkotiny řešit :(

Ojinka

In reply to by VeronikaK

Tak to tě naprosto chápu. Taky chci aby se to vrátilo do normálních kolejí. Já vím že to nebude normální ale těším se na to že už konečně zase budu schopná normálně fungovat a hlavně že nebudu na nikoho štěkat jak teď. Mě asi nejvíc vadí ta psyhika protože to je už šílený bych si fakt dala pěstí..... Vůbec se nedokážu dokopat k tomu abych se usmála natož abych byla na někoho milá. :O

In reply to by Ojinka

když to já zase jako na něj jsem milá...jenže on prostě funguje pořád stejně a mě jakoby vyšoupává, protože s ním nemůžu držet krok...už prostě chci, aby byla Ela venku a já, jak píšeš, mohla zase normálně fungovat. Takhle můžu fungovat sotva napůl. Navíc jsem byla vždycky zvyklá hodně pracovat a vůbec žít takový náročný život a teď...pořád se tu jenom povalovat mě prostě nebaví...pak se mi nechce ani nic dělat doma, protože jsem pořád taková rozmrzelá. No a ke všemu mě Honza fakt točí tím, že mu celý týden každý den (někdy i několikrát denně) opakuju ať se domluví se svým kamarádem, který má velký auto, aby přivezli konečně tu komodu - za týden jede na to cvičení a pak už mám termín, tak nevím jako kdy to chce dělat...zase všechno na poslední chvíli... :spid: no a včera šel na pivo večer, tak jsem mu to ještě opakovala, ať se s tím kamarádem domluví...no co myslíš...zase nic a dneska, že ho nebude budit a kecy kecy kecy....prostě nedokáže zařídit takovou bejkárnu...ale na to co ho baví má času dost...achjo Oji...

Ojinka

In reply to by VeronikaK

Jo tak to chápu taky mě to nebaví se pořád povalovat ale ono nic jiného nejde protože prostě nezvládám. Ne že bych žila nijak moc aktivní život ale chybí mi i jen to si zajít s kamarádama na pivko(nejde o to pivo ale o ten pokec) a je pravda že Martinovi to taky asi už vadí že je mi pořád na nic a jsem furt doma. Včera jsem měla jet s ním ke kamarádům na chatu ale od rána mě bolelo břicho a byla jsem zase příjemná jak osina v zadku tak jsem mu řekla že raději nikam nepjedu a byl i docela zklamaný ale já vím že kdybych jela tak by to nedopadlo dobře. On sám se s nima pohádal takže si nedokážu představit jak by to dopadlo kdybych tam byla i já.
No tak být tebou tak si to zařídím sama. Třeba my máme od kamarádky slíbenou kolíbku. Martin se pořád neměl k tomu aby ji vyzvedl a já jak jsem ty 3týdny ležela tak se mi do ničeho nechtělo. No nakonec to dopadlo tak že jsem mu prostě jen suše oznámila že dneska pro tu kolíbku sjede že s tím počítají. On na mě chudák koukal jako že jak ji odvaze a tak. Já mu jen řekla že mu ji pomůžou naložit a hotovo. Tak doufám že na to kluci nezapomenou protože jsou spolu dnes na rybách.
Já tohle znám. Pokud to není věc kterou oni sami teď hned potřebují tak to má spoustu času. Co myslíš ta naše skříň. Měsíc jsem ho nutila k tomu aby si prohlídnul firmy atd protože mu chci nechat ten pocit že si to zařídil sám. No nakonec to dopadlo tak že když přišel domu na netu jsem mu nechala otevřené ty stránky a řekla jsem mu aby si hned teď vybral a zavolal tam. No aspoň že to stihnul tak brzy a já mám už vše uklizené. Teda vše... Jeho věci jsou pořád v ložnici v bedně protože není schopný si to uklidit a já jsem se chtěla vyvarovat tomu že mě bude ráno budit a ptát se kde má tričko a kalhoty a tak. Stačilo že jsem mu ty bedny posunula o metr a už nic nemohl najít. Prostě na zabití.

In reply to by Ojinka

Tak to já do hospůdky už taky vůbec nechodím a posledně když jsem byla s Honzou na grilovačce, tak jsem docela vydržela dlouho, ale musela jsem se už taky přemáhat, protože mě všechno už bolelo. Nakonec jsme tam byli do 10ti, tak jsem na sebe byla pyšná, protože jsem mu původně řekla, že do 8 chci být doma. No ale s tou komodou...já to sama zařídit nemůžu právě. Je to komoda po jeho strejdovi, která je pořád ještě v jeho bytě. Sice bych mohla poprosit o pomoc tchána a on by mi pomohl - kdybych teda sehnala někoho s velkým autem sama, což ani nikoho takového neznám - ale zase před ním nechci Honzu potopit, že to neudělal. Už tak mi tchán volal a ať Honzu popoženu, že mu tchýně říkala, že to mám všechno na zemi po krabicích a tak (jak mi byla pomáhat s vytíráním po tom vytopení, tak jsem jí ukazovala věcičky). Jenže jak říkáš...když to nepotřebuje ten chlap, tak to má čas. No s těma věcma Tě chápu, že mu to neuklízíš. Já Honzovi žehlím a uklízím věci sama a on pak chodí, že nemá co na sebe - neví totiž kde to má hledat :s: No prostě děs běs :00: Teď šel pro změnu zase na pivo...to mě taky točí...chodí zase pomalu každej den...prej ale přijde za chvíli...tak to jsem teda zvědavá :\/:

Ojinka

In reply to by VeronikaK

Tak v kolik nakonec přišel? Martin ten se teď k mému údivu zklidnil a skoro nikam nechodí. Asi ví že bych pak nadávala a nepustila ho na ryby :s:
Tak to je blbé že nemáš kde sehnat to velké auto. No není to s těma našima chlapama vůbec jednoduché....

In reply to by Ojinka

no oji tak přišel až o půl 12 a já s ním teďka jakože nemluvím a on žehlí...tak jsem teda zvědavá jak to dopadne. Teď jedu za holkama z práce na oběd a koupit ještě noční světýlko do ložnice až budu v noci krmit :one:

Ojinka

In reply to by VeronikaK

Jéé tak ten je na zabití!!! Já si asi přesunu jen tu ztmavovací lampu z obýváku. Vzhledem k tomu že ji vůbec nepoužíváme tak to bude v pohodě. No i když ono je jedno jestli budu svítit velkým nebo ne protože táta stejně nebude spát s náma a já budu vstávat asi jen když prcek bude potřebovat. Nebo ne?

In reply to by Ojinka

ta lampa si myslím, že bude lepší...ono i pro Tebe a pro mrňouska, že to nebude takovej šok z malého světla...já teda ale sháněla všude možně dneska po tescu, v pompu, v hm hračkách a sehnala jsem jenom od chicca to do zásuvky, ale já bych chtěla něco malého na postýlku přímo a to jsem vůbec nikde neviděla :(

Ojinka

In reply to by VeronikaK

Máš pravdu ta lampa bude lepší. Už jsem to říkala tátovi že to budeme muset nějak vykoumat jak ji tam dát no uvidíme.
Asi vím jaké světlo máš na mysli ale vůbec si neuvědomuju kde by se dalo sehnat. Takové ty do zásuvky seženeš všude ale tohle... :?

In reply to by Ojinka

Honza našel něco na netu - já akorát od chicca takovou lampičku jakou bych si představovala, ale za 800 :sick: tak uvidíme co pořídí taťka :) jsem ho pověřila. a dnes přiveze tu komodu konečně :one:

In reply to by Ojinka

no nakonec jí včera nepřivezl, protože ten kámoš na to zapomněl, tak tam jeli teď...doufám, že už se vrátí opravdu s ní :s: ale co mi to dalo námahy - denodenně jsem mu to připomínala a i několikrát než konečně pro ni jel...ale pravda...nakonec to udělal :)

Ahoj, já ještě tašku sbalenou nemám. Jsem skoro u konce 35tt ale ještě čekám. Mám vše koupeno. Mám i seznámek v počítači,takže kdyby se stalo to, že odjedu dříve (s čím moc nepočítám), tak tašku zvládne zabalit druhý den manžel.Jinak si po předešlé zkušenosti z porodnice beru toto:
2x ručník
10x jednorázové kalhotky (taky maj erární ale pokud je hodně mamin tak nedostatkové zboží) http://www.promi.cz/detail.php?9449 - takhle vypadaj-nic krásného ale jsou super a pohodlné
1x toaletní papír
2x pyžamo
2x teplé ponožky
1x přezuvky (neklouzavé) + přezuvky pro doprovod k porodu
1x podprsenku na kojení + tampony do podprsenky
1x neperlivou vodu (sice po porodu dávaj čaj, ale žízen je veliká a z kohoutku mi voda nechutnala) taky je dobré si vzít vodu na porodní sál-to ti může obstarat manžel
1x sprchový gel + šampón, mejdlo na intimní hygienu - to budeš moct používat pokud budeš šitá až druhý den-první den se meješ jen vodou, kartáček, hřeben
1x mast na bradavky bepanthne-my jsme fasovali ale jistota je jistota

PRO MIMI:
2x balíčky vlhčených ubrousku
10x jednorázové plenky (dávaj omezenej počet na den 6ks.)
2x bodýčko s dl. rukávem (dávaj erární košilky, ale nestíhala prádelna prát-mimča často blinkaj)
1x dudlíka (vyvařej ho v porodnici) nebo můžeš používat erární-vše vyvařují tak se nemusíš bát
3x přebalovací podložku- tu velkou plenu
3x bavlněnou plenu pod hlavičku nebo na utírání při kojení a odkrknutí
věci pro mimi až pojedeš z porodnice + věci pro tebe při odjezdu z porodnice (může přivézt ten, kdo vás bude vyzvedávat)
DOKLADY:
oddací list (fotokopii)
občanský průkaz
těhotenskou průkazku
kartičku pojištěnce
doklad o jménu dítěte (až budeš chodit na monitor tak si tento papír vyzvedneš-napíšeš tam křestní jméno pro kluka a pro holčičku

Tak holky s vasi pomoci jsem to nejak zbalila... ale veci pro prcka jako jsou pleny a vlhcene ubrousky si necham dovezt az na druhy den (pry to staci...psala porodnice) a obleceni az nez pujdeme domu...pripravila jsem si varianty a pak jen reknu pritelovi at jednu priveze.
Dudlik je dobry napad, ten vezmu sebou hned, ale musim na nej koupit krabicku :///:
Jinak pro sebe mam:
-vlozky do podprdy 1bal. (30ks)
- porodnicke vlozky 1bal.
- jednorazove kalhotky 5x
- kojeneckou podprdu 2x
- rucnik 2x
- kosile 1x
- bepanthen
- ponozky
- hygienicka tasticka= intim.pena, sprchac, papirove kapesniky, pasta+kartacek, vlhcene ubrousky (byli mi doporucene misto toaletniho papiru...s nim to pry po porodu je slozite :jawdrop: ), krem, jeleni luj, atd. (klasika co kazda pouzivame)
- rodne listy, prohlaseni o priznani otcovstvi

Pokud jsem na neco zapomnela nebo je neco co mam zbytecne, ci uuuplne spatne, tak mi to napiste :)

Jinak na strankach jsem cetla, ze i se ma vzit neco lehkeho k jidlu a nejake piti... to asi az tam pak si koupim, nebo vodu mu snad daji... Ci jak to resite vy?
A je neco co berete pritelovi? prezuvky, jine obleceni.... ?

Tak co myslite holky?

In reply to by mufca

Ono je toho stejně na tašku na hokej :s: . Já beru přezůvky pro přítele, musí je mít, jinak nic a sváču určitě, ale jenom pro sebe. :///: K pití nám říkala na kurzu, že si nosí maminky v termosce buďto ten maliník nebo čaj pro kojící, ale kdy to stihnou uvařit a zabalit netuším :00: a taky colu nebo nějakej energetickej nápoj, nebo hroznový cukr, něco co by ti mělo dodat energy na ten výkon.

In reply to by DancE

No ten hroznovy cukr je docela dobry napad... :one: Tak ten jeste koupim....
Jinak mozna nekde cestou capnu neco k piti a jidlo, zatim resit nebudu...kdyztak vyslu pritele pro nejakou veceri :s:
I kdyz osobne si myslim, ze az to na me prijde, tak budu mit tak stazeny zaludek strachem, ze na nejake jidlo nebudu mit ani pomysleni.... :n:
Nebo ze bych si nasmazila rizky? :s: :s: :s:

In reply to by mufca

tak já určo něco k jídlu s sebou sbalím - měla jsem pořád hlad, když jsme ležela naposledy v nemocnici, protože ty jejich blafy se nedaly jíst :n: :sick: pití je tam dost - čaj, mlíko u nás dávají...
příteli čapnu jenom pantofle :one: nezapomeň prohlášení o křestním jméně.

Já jsem si ještě přibalila ponožky na nožky, co kdyby náhodou byla zima :s: Jinak mám totéž co holky, přítel tam stejně bude skoro pořád, tak když mi bude něco chybět, tak mi to doveze. Já mám akorát zabalené tašky dvě, resp. jednu malou přes rameno na příjem a tu velkou mi pak přítel hodí až na pokoj. V té na příjem mám doklady, vložky, ručník, žínku, ponožky,pantofle a yall. Ostatní mám ve velké tašce. :a:

Ahojky mufčo, tak já mám s sebou zbaleno :
1x balík porodnických vložek (naše porodnice na den porodu a den potom vložky dává, tak bude určo stačit)
10x jednorázové kalhotky - raději jedny M a jedny L, protože jsem nějak se bála tipnout velikost
1x balík Pampersek vel. 1 43ks
1x balík vložek do podrpdy
1x balíček vlhčených ubrousků
1x dudlík s krabičkou na něj
2x noční košili
2x podprdu (místo kojící mám ty sportovní)
2x látkovou plínku
2x ručník
2x toaletní papír
2x papírové kapesníčky
neparfémovaný sprcháč
Bepanthen
pantofle
doklady (rodný listy, potvrzení s matriky, prohlášení o jméně)
Yal místo klas. klistýru
a chrastítko pro Elinku :) - ještě až pojedu, tak vezmu s sebou věci, které používám jako šampón, hřeben, kartáček a pastu na zuby, líčení.
Obleček ve kterém pojedeme domů mám připravený ve zvláštní taštičce, kterou mi pak Honza doveze :)
Psala jsem to z hlavy, tak jsem snad na nic nezapomněla :)

mufco, já mám teda dva ty balíky vložek do podprdy, ale přesně jak říkáš, když tak to někdo donese, že jo?
Jinak já jsem jela podle seznamu, co má naše porodnice na netu.

ahojky tak moje taska skrývá :
2 balíky porodnických vlozek
1 balík vlozky do podprdy
1 podprda
1 kosilka
1 balíček jednorazových kalhotek
1 balení plen pro najmenší
1 vlhcené obrousky
a hygienické potreby pro me
mám tam vlastne vsechno co mi dali na seznámku z porodnice jeste tam pak dobalím veci pro malého v čem pojede domů a bude to asi vsechno :00: :a:

Ahojky, já mám ty vložky taky jen jedny... balila jsem košile, ponožky, kalhotky, ručníky, župan, rychlozavinovačku, pak kosmetickou taštičku, kde mám i takové ty mastičky všelijaké... No a pak mám zvlášť taštičku pro malou, kterou bude moct donést manžel druhý den, ale spíš přemýšlím, že jí dám do auta, aby byla při ruce. Taky si říkám, že jestli něco mít nebudu, tak manža doveze.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka