Kojení přes prsní chrániče- kloboučky

16.05.2009

Ahoj holky :a:
je tady někdo kdo musí /musel/ kojit přes prsní chrániče?
Malej se mi v porodnici nechtěl přisát protože mám malé /vpáčené/ bradavky.. předtím sem to teda vůbec nevěděla nebo mi to nepřišlo..
No tak musím od začátku kojit přes ty chrániče, je to teda horor.. Prcek mi to furt ručičkou sundává, nebo mi pod tím podtýká mlíčko.. no je to trošku boj, ale aspoň, něco..
Máte s tím někdo zkušenost, popř. nevylezly Vám pak ty bradavky, že se přisálo dítko už normálně?..
A nevíte jak často ty chrániče měnit a ošetřovat? (vyvařovat? v porodnici mi řekli, že stačí omýt jarovou vodou občas jinak propláchnout v horké vodě po kojení)
Jinak kojím asi 35 min .. což sem v jedné diskuzi tady četla, že je moc dlouho.. nemůže to být i tím kloboučkem, že to trvá déle??? jinak mlíčko mi teče dost, takže problém, že by malej nic nevysál to nebude...
Díky a pa V. :cat:

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky, tak moc mě mrzí, že máš takové problémy, ale určitě bych ti doporučila, si bradavky, před kojením promasírovat a pak zkoušet, aby se mimi chytlo, chce to trpělivost, neb pár známých co kojilo přes kloboučky, tak brzo ztratily mléko, neb proto, protože dítě přes klobouček jen saje, ale nemasiruje spouštěcí reflex v prsu ,.... takže takhle se stává, že většinou ty co kojí pomocí kloboučku ukončí kojení nejpozději do 6tého měsíce. protože už nebudou mít mléčko, zkoušej to bez nich a pokud to jen trošku půjde tak je někam dej a koje bez nich. opravdu ti dobře radím.. i porodní asistentka mě to říkala

Já taky kojila s kloboučkama, měla jsem ty od Canpol, mlíčko teklo akorát malýmu z pusinky, přes ty kloboučky mu to teklo asi hodně dobře. Musela jsem pod něj dávat plínku a byla vždycky úplně mokrá. Vždycky jsem je jen opláchla v horké vodě, jednou za čas vyvařila, nebo hodila do Miltonu. Ale asi kolem třetího měsíce jsem je úspěšně odbourala. :)

Všem moc děkuji za rady a typy, vyzkouším a uvidíme. Nějak to zmákneme, kojení se vzdát nechci :one:
papa V a K. :e):

taky jsem začínali s kloboučky, ale pak jsem se dočetla, že není dobré u nich zůstávat a zhruba po měsíci jsme přestali. ale u nás nebyl problém s bradavkami, ale že malý neuměl sát. ale jsou i maminky co kojí celou dobu přes ně a problém nemají. já jsem je pokaždé omyla jarem a horkou vodou a tak jednou za 3 dny jsem je šoupla vyvařit.
jinak ke kojení - zezačátku je to normální, to se ustálí neboj, já kojila i 50 min a myslím kolem druhého měsíce se to začalo zlepšovat a ve 3. měsíci jsme se dostali na 15 min.

Taky kojím s kloboučkem a máme s tím problém. Malá se mi většinou nechce přisát, i když klobouček nejdřív opatlám mlíčkem, aby jí voněl.
Jinak k ošetřování mi v porodnici poradili, že stačí omýt horkou vodou a jednou za den kloboučky vysterilizovat.

Ahoj, já jsem přes klobouček začala koji v porodnici, protože malá taky moje bradavky nechtěla (mám je malé) a když jsem přišla z porodnice, doktorka mi řekla ať to zkouším bez kloboučků, že bych mohla ztratit mlíko, jak je to přes ten silikon. Tak jsme to začali zkoušet, i ta bradavka se mi už zvětšila a teď už kojíme normálně:-) Přes ten klobouček je to pro mimi větší námaha sát. Tak to zkoušej bez toho, hodně štěstí:-)

Ahojky, tak já chrániče používám taky a nemůžu si stěžovat. Jinak to, že kojíš 35min. je ze začátku uplně normální. Já kojila i dýl a dnes je malýmu 5.5 měsíce a kojim nanejvíš 10 min.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka