Nemocnice Písek, Porodnické odd.

Popis oddělení:
Písecká porodnice je moderní zařízení svého druhu po celkové rekonstrukci v r.1995. Rodí se zde více jak 900 dětí ročně nejenom ze spádové oblasti, ale i ze širokého okolí. Porodnice patří mezi intermediární perinatologická centra, která soustřeďují riziková, či patologická těhotenství a předčasné porody od 32. týdne gravidity. Novorozenci jsou pak ošetřováni zkušenými pediatry, nebo jsou léčeni na nedonošenecké JIP pod vedením kvalifikovaných neonatologů. Na porodnickém odd.-části pro riziková těhotenství jsou hospitalizovány především těhotné ohrožené předčasným porodem, těhotné s hypertenzí, diabetem apod. Mají k dispozici 6 moderních dvoulůžkových pokojů se sprchou. V části tzv. šestinedělí jsou lůžka pro ženy po porodu, nebo těsně před ním. Je zde 5 třílůžkových prostorných pokojů se sprchou, samozřejmostí je rooming-in.

Město:
Písek
Kraj:
Jihočeský
Telefon:
382772457
Adresa:
Karla Čapka 589, 397 23 Písek
Web:
http://www.nemopisek.cz/index.php/oddeleni/porodnice

Maminky, které u nás porodily, mají možnost výběru obědů a to hned z pěti jídel. Porodnice tím zlepšuje již tak kvalitní služby a vychází vstříc maminkám, které jsou například vegetariánky. Skladba jídel je samozřejmě volena s ohledem na poporodní stav, přispívá k rychlé rekonvalascenci a ke správnému začátku kojení.

K dispozici jsou 2 nadstandardní jednolůžkové pokoje s WC, sprchou, TV, lednicí a telefonem za poplatek 500 Kč/den.

Popis výkonů:
Porodní sál se nachází v těsné blízkosti porodnického oddělení. Základem jsou dva samostatné klimatizované porodní boxy vybavené elektrickým polohovatelným lůžkem, současnou technikou ke sledování matky a plodu a vyhřívaným lůžkem pro novorozence. Během první doby porodní je dovoleno rodičce zaujímat různé polohy, může využívat míč, sprchu, vanu, relaxační masážní prostředky a aromaterapii. Na porodních boxech je možný poslech hudby a to i z vlastních nosičů /CD, MP3/.

Při vhodném porodním nálezu a dostupnosti anesteziologa je možno provést epidurální analgesii. Porody vedou lékaři nebo porodní asistentky za účasti lékaře, v případě komplikovaných, předčasných nebo operativních porodů vždy lékař. V komplexu porodního sálu je k dispozici operační sál pro ukončení těhotenství císařským řezem.

K porodu jsou vítáni otcové nebo jiní rodinní příslušníci. Pro ně je k dispozici samostatný pokoj.

Každé první úterý v měsíci jsou od 15 hodin zdarma organizována školení otců k porodu v zasedací místnosti nemocnice. Školení není povinné a účast otce u porodu plodu a ošetření novorozence není zpoplatněna.

Pro těhotné jsou organizovány každý čtvrtek předporodní kurzy (8 lekcí zahrnujících teorii a speciální cvičení pro těhotné - 400Kč). Bližší informace na tel. čísle 382 772 466 nebo e-mailové adrese: tehotenstvi@nemopisek.cz

 Nemocnice Písek, Porodnické odd.
 Nemocnice Písek, Porodnické odd.
 Nemocnice Písek, Porodnické odd.
 Nemocnice Písek, Porodnické odd.

chci se poptat na porodnici v Písku. Chtěla bych rodit tam. TP mám 23. 8 2011, ale poslední příspěvky jsou boužel poněkud starší. Předem děkuji :D

Holky chtěla jsem se zeptat chci taky rodit v Písku a musím se tam nějak přihlásit díky za odpověď

In reply to by Miras

já jsem tam chodila na monitor, takže jsem vyplňovala papíry při tom. Jinak mi tam ale jedna sestřička říkala, že se dopředu hlásit nemusí, tak snad to je pravda

Já jsem v písecké porodnici rodila 5.4.2009 a byla jsem moc spokojená. U porodu jsem měla dvě super porodní asistentky a snad ještě lepší doktorku - bohužel netuším, jak se ani jedna jmenovala (člověka v tu chvíli moc jména nezajímají :s: ). Dětské sestřičky byly snad všechny super - nesetkala jsem se s žádnou nepříjemnou. Nemůžu si je vynachválit. Se sestřičkami na ženském oddělení to bylo trošičku horší, ale asi jsem měla jen smůlu, nebo zrovna neměly den - taky když si vymyslím je tam otravovat v neděli, že? :!k: Jinak celkově můžu Písek jen chválit, chválit a zase chválit.

V Písecké porodnici jsem rodila 9.4.2009 plánovaným císařským řezem. Všichni byli milí jak na mne, tak na budoucího taťku, který čekal v předsálí a hned po narození si mohl naší dcerku pochovat. I když se v té době na porodnici stěhovala gynekologie (kvůli rekonstrukci) a všude vládl tak trochu chaoz a "bojové podmínky", sestry vše v rámci možností zvládaly a nemohu si na nic stěžovat. Všichni lékaři i sestry se mi věnovali při sebemenším problému a vždy ochotně pomohli. Zvláště bych chtěla vyzdvihnout péči dr. Kozlíkové, dr. Votýpky a dr. Čabrádkové. Taktéž dětské sestřičky byly velice milé a ochotné. Z porodnice jsem odcházela 6.den po porodu. Tuto porodnici všem doporučuji.

Ahoj holky,
rikala jsem si, urcite sem prispeju svym zazitkem z porodu a jsem rada, ze to delam az s odstupem casu. Dodnes se mi po pobytu v pisecke porodnici styska a tim je asi receno vse, ale popisu vam to ve zkratce.

Adamek se narodil 12. 2. 2009 a do porodnice jsem nastoupila 11. 2. k veceru. Personal me prijal perfektne, konkretne PA Gallasova se mnou jiz v kontrakcich sepisovala porodopis a je moc vstricna. Pak nastala noc kontrakci na pokoji a rano jsem sla na sal. Tam byly jine dve PA, bohuzel jmena nevim, mela jsem jine starosti :O . Za pomoci epiduralu (od anesteziologa Tomase Piksy) a za pomoci vyborneho doktora Tylla mladsiho se mi narodil chlapecek po 1,5 hodine na sale. Velikou a hlavne nepostradatelnou pomoci byl muj manzel, ktery me celou dobu drzel za hlavu (ano, za hlavu ne za ruku), presne tak, jak jsem to vyzadovala.

I po epiduralu mate samozrejme kontrakce, jinak byste neporodily a s nimi spojene bolesti. Vse je pry mirnejsi a rychlejsi.
Dr. Tyll je v tomto ohledu velmi setrny, takze nastrih byl kratky, ale bohuzel mi miminko potrhalo cipek, takze jsem sita hodne a i vevnitr a siti bylo take perfektni, jen hojeni bolelo. Opet nastoupil anesteziolog, ktery mi i to siti umrtvil, takze jsem ho citila z poloviny a doporucuju, mit oci zavrene a myslet na narozene miminko, ktere uz vedle v mistnosti kontroluji a zaopatruji a hlavne tam muze byt vas partner.

Pak jsem byla s manzou a Adamkem asi dve hodiny na sale a uzivali jsme si toho pocitu, ze mame klucinu a ja vedela, ze chci klidne dalsi mimino. :00: Ano ten pocit jsem ja ve svych 30ti letech hned mela.

A je to take vsechno o predporodni peci, kterou mi VYBORNE poskytla Dr. Bambasova. Nic nepodceni a radeji vysetri nez by mavla rukou a za to jsem rada. Kdyz jsem zacala chodit na monitory, ktere jeste v te dobe moje Dr. nemela, tak me velice podporil Dr. Martin Votypka, ktery monitoring kontroloval a vzdycky komentoval a hlavne s vami mluvi a to je dulezite. Rekne vam, jak jste na tom a to dnes neni bezne. Dr. Votypka me velmi prekvapil svou profesionalitou, ale jeste vice svym vztahem k pacientce, kdy jsem mela pocit, ze chce, aby mel clovek dobrou peci a citil se v porodnici dobre. Nebojte se ho na cokoli zeptat, je sice jeste mladej, ale erudovene odpovi a je fajn. Podpori i bazlive maminky. Ale dost chvaly na Votypku, ta je tu snad vsude.

Z porodnice jsem odchazela dle planu, tedy 5 dni po porodu. Sestricky se tam hodne stridaji a se vsemi jsme my na pokoji vysly v pohode a nejvice se sestrickou, ktera jiz byla zminovana v predchozim prispevku od Lenticky, ale ani jedna nezname jeji jmeno, proste mlada prijemna cernovlaska, ktera na me byla prisna a byla vyborna. Vsechno prvomamince vysvetlila a povidala si s nama i neoficko, ale jmeno nevim.

A znovu rikam, kdyby slo jen o to porodit, tak bych sla rozhodne rodit do Pisku. Cele tehotenstvi mi prislo tezsi.
Pokud se bude nejaka maminka chtit zeptat na porod v Pisku, tak at me kontaktuje. Rada pomuzu.

Adamkovi je uz 9 tydnu, mel porodni vahu 3 320 g (nevim, kde to vzal) a delku 51 cm. Vse je do ted v poradku, tak jsme s tatkou radi a jednoduse se radujeme z naseho prvniho potomka. :|-|:

In reply to by roselini

Ahoj Roselini, já jsem 29+2 a ještě jsem se nikde nepídila po předporodních kurzech pro nastávající mamči a taťky, ale taky bych chtěla rodit v Písku. Poprosím o radu kdy se mám v poro na obojí hlásit? Díky Eleonora

In reply to by Eleonora

ahoj,
ja jsem na kurzy nechodila a porodila jsem poprve v pohode. Informace jsem si shanela jinde. Zëptej se sveho gynekologa nebo rovnou zavolej do porodnice, oni ti reknou co a jak. Ale jak rikam, s tatkou jsme se o miminku a porodu bavili doma a ten byl pripravenej perfektne a ja jsem to taky zvladla.
Ale je fakt, ze hoodne informaci jsem mela z netu. Vlastne jen z netu. Kdybys chtela vedet neco konkretniho, treb a o Pisku, pisni mi do mych zprav.

Já jsem zde rodila poprvé teď , koncem března 2009. Péče sester a lékařů na porodním sále byla naprosto perfektní-skvělý, přívětivý přístup, profesionální jednání a obrovská empatie(rodil mě DR. R.Tyll mladší, který je naprostá jednička, pečlivý a je to prostě šikula , a ráda bych také zmínila i PA Jitku Kaiferovou, která byla se mnou po celou dobu na sále a masírovala mi záda při každé kontrakci)!!!! Porod jsem díky nim měla opravdu moc hezký.... Co se týče péče porodnických sestřiček - na režim, profesionalitu a přístupnost k informacím si nemohu stěžovat. Samozřejmě- některé sestřičky by se mohly k novopečeným maminkám chovat trošičku přívětivěji a víc citlivě(občas jsem měla pocit, že je obtěžuji), ale samozřejmě chápu, že nemusely mít zrovna svůj den....S péčí dětských sestřiček jsem byla spokojená... Obzvláště zde již jmenované- Z. Vokatou, Z. Špeldovou, p. Sybalovou a také jednu mlaďounkou černovlásku, u které si teď bohužel nevzpomenu na nic jiného, než že to byla Bc. a velmi příjemná, ochotná a vstřícná k nám maminkám... Péče lékařů, jak ženských, tak dětských (DR. Votýpka a DR. Švingerová) byla skvělá, vše vysvětlili, poradili a to ochotně a příjemným tónem i výrazem ve tváři(což se u lékařů vidí málokdy)...
Jen bych doporučila prvorodičkám, aby si nechaly opravdu podrobně a trpělivě vysvětlit možnosti kojení a všechno si vyzkoušely- ušetří si tim spoustu starostí doma....

In reply to by lentilcka

Ahojík!!! :a: :a: :a: :a: :a:

Psala sem už dole....ale ještě drobnost! :||):
Popsala jsi to skvěle :one: a já taky ze sálu nejvíc vzpomínám na Jitku Kaiferovou, :dance:
která byla úžasná! :one: Pomáhala,držela,masírovala,otírala....prostě vše i za
tatínka,který uháněl z práce a prostě to nestíhal!! :s: :s: :s:
Takže pod vše co psala " lentilcka " se i já můžu podepsat! :one:
PA PA!!!!!!!! :a: :a:

:\x: rodila jsem v pisku 18.11.2003 no byl to muj nejhorsi den v zivote.sestry na sale byli protivny doktor rozespalej potrapili me tam 16 hod.vystridali se na me vsichni nakonec byl cisar.miminko vyndali za minutu 12 museli ji ozivovat apgar 3.druhy porod10.6.2008 uz sem v pisku nechtela ale nakonec byl domluven planovany cisar a to uz bylo v pohode.sestry a poporodni pece vyborna za tech 5 let se vymenili lekari a je to o nicem jinem :a:

I já mohu píseckou porodnici doporučit.Rodila jsem 12.6.2008.Na přístup personálu si nemohu stěžovat.Ale vadilo mi,že za celých pět dní co jsem tam byla nikdo neumyl sprchový kout.Uklízečky jenom vytřely.

rodila jsem zde 3.9.2008 a vše bylo perfektní. Písecká porodnice je fakt na úrovni.
Měla jsem sice nadstandard ale přístup lidí a sester byl fakt super. Pěju samou chválu. Sice se na každém oddělení najde sestra kterou člověk nemusí tady byla taky ale neměla jsem s ní žádné konflikty a to že pořád koikala jako když jí nadloube zato já nemůžu. Takže budoucí rodičky nebojte Písek je fakt dobrej. :one: :one: :one: :one: :one: :one: :one: :a:

Ahoj, rodila jsem v Písku 9.7.2003 a teď 28.5.2008, pokaždé jsem byla max. spokojená, nemám srovnání ohledně vybavení, mě nic nechybělo. Co mi ale připadá nejdůležitější je přístup personálu, nemám si absolutně na co stěžovat, ochotné a milé sestřičky, během porodu i po něm mi všichni moc pomáhali, cítila jsem se opravdu dobře. K čemu nejnovější vybavení a třeba protivný personál... Domácí prostředí vytváří lidé, ne postel... tolik můj názor. Každopádně porodnici v Písku můžu vřele doporučit.

Ahojky!!! :D
Tak já sem tu rodila 25.2.2005 a nebyla sem spokojená vůbec. :n:
Ted 26.6.2008 sem se nestačila divit. :c: Skvělý přátelský personál
jak dětských,gynekologických tak sálových sester!!!! :one: Byla sem
nadšená... :h: ..takže i já sem ráda,že se můžu připojit s chválou!!!! :qu:
Jmenovitě bych vyzdvihla dětskou sestru Zuzanu Vokatou :w: a Zdenu
Špeldovou :w: ,které sme my maminky a snad i miminka podvědomě
milovaly!!!! :h:

já jsem tady rodila 12.5.2005, a protože jsem měla bílkovinu v moči a vysoký tlak, byla jsem tam 3x předtím vždy na 2 dny na pozorování, nakonec mi porod vyvolávali, praskla mi voda a malej se narodil císařem. Všem tuto porodnici vřele doporučuju, teď jsem 31.týden a chtěla bych rodit zase tady. Neskutečně milé sestřičky, perfektní před i poporodní péče, sprchy na pokojích, útulné prostředí, maminky jí na pokojích u dětí a nemusí chodit na chodbu nebo jinam, jako je tomu v některých jiných porodnicích. Byla jsem tady moc spokojená, byl tam skvělý kolektiv, připadala jsem si tam jako na intru :-), vážně. Zdraví Myšička

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky