Červici 09 - pupecnikova krev

09.05.2009

Ahojte cervici,
chtela bych se vas zeptat, jestli po porodu zvazujete odber pupecnikove krve?????????????????????
My jsme si s manzelem nejdrive rikali, ze nechame pupecnikovou krev "jen" dotepat, ted jsem ale ruzne narazila na clanky, kde se pise, jak dulezitou roli pozdeji kmenove budky ziskane z pupecnikove krve muzou hrat a ze ten odber a uskladneni asi stoji za ty penize.
Jak se na to divate vy?
Dekuji za odpovedi.

u nas byl tchan ten akcni. Vyhledal si o odberu informace a postavil nas pred hotovou vec. Proste rekl, ze premyslel, co dat vnouceti az se narodi a ze nam zaplati odber PK. Trosku jsme na nej s manzelem nevericne koukali, ale souhlasili jsme.
Me osobne se na tom nelibi, ze jde o hrozny buisness se zdravim ditete. Trosku mi prijde, ze ty firmy budouci rodice az zastrasuji, kdyz jsem si cetla jejich stranky, tak jsem si doopravdy na chvilicku myslela, ze kdyz to neudelame, jsme spatni rodice, kteri nedaji svemu diteti to nejlepsi do zivota. Ale to prece neni pravda. Nejsem presvedcena o tom, ze to nasemu prckovi kdy pomuze, ale kdo vi?????? Nejlepsi by bylo, a modlim se za to, aby sve kmenove bunky nikdy nepotreboval.

In reply to by lilian

pravda je, ze s tchanovcema vychazim dobre. Jsou to pohodari, hlavne teda manzelovic maminka. Na vnoucka se oba moc tesi. Nic mene nekdy mam co delat, abych nektere situace vubec ustala. Ke me se tchan chava zdvorile a laskyplne, ale jinak je to jesita, kteremu neni nic dost dobre, vuci vsemu a kazdemu ma nejake namitky a velice rad dava svemu okoli najevo svou dulezitost (nejradeji samozrejme manzelovic mamince).
Ale to je namet na jinou diskuzi. :-)

Ahojky, my o tom debatovali na predporodnim kurzu a sama ta PA rikala, ze to nema moc smysl. Je to strasne moc penez a navic nemas ani tu jistotu, ze by to pak pomohlo... A staci kdyz darujes, pak je sance, ze vyuziji tu tvou darovanou krev, kdyz by bylo potreba. Takze ja urcite daruju! :)

Tak určitě je zdraví věc, kterou si člověk nekoupí, ale opravdu nekrademe :///: a vůbec nevím, jak bysme to teď zvládli, nicméně už jsme se tam přihlásili na darování (jde to potom buď na výzkum nebo pokud to bude vyhovovat někomu jinýmu). Třeba někdo pomůže zase nám, kdyby to bylo potřeba. :a:

Já do toho nejdu jak z finančního hlediska, tak proto, že bych spíš šla do darování pupečníhové krve, a kdybych jednou třeba potřebovala, tak bych doufala, že stejně tak někdo daruje i mě, pro dítě. Ale blíže jsem to nezkoumala.. nejdřív jsem četla, že se to v proodnici, kde budu rodit nedělá a dostala jsem sice letáček, ale tam uvedeno Brno. A dřív toto nebylo a taky se žilo. :) ale kdybych měla jiné okolnosti a ta astronomická suma pro mě nehrála roli, a neohrozila rozpočet, tak bych do toho možná šla ;)

Tak určitě bych do uskladnění šla ,jako každá jiná maminka,kdo by nechtěl mít něco v záruce, kdyby jeho dítě onemocnělo.Ale při bližším zkoumání a zjišťování jsem se dočetla ,že to může pomoci ,ale také nemusí,i když je tam furt ta šance že to pomůže ,tak jsem dále bádala jak postupovat atd..Krev uskladní na 20let za uhrazenou jednorázovou částku 39.400kč :jawdrop: nebo na splátky maximální dálka splácení 24měsíců x 1650kč byla jsem z toho zdrcená :r: :r: nebot si nemohu dovolit nyní dát 80tisíc(hold dvojčátka) ,i když je to zanedbatelná částka pro zdravý našich dětí.Jenže kde vzít a nekrást a myslím si upřimně že nejsem jediná koho tahle částka zaskočí a co teprv maminky samoživitelky?jsem se zas naštvala :spid: nebot pak má člověk špatné svědomí že nedělá dostatek :( .Ale kdyby jsme neměli hypotéku, tak bych si peníze na tu to věc půjčila a určitě bych neváhala ani minutu. Jinak tady dávám odkaz na tu banku vše tam píšou
http://www.cryo-save.cz/casto-kladene-otazky/

Ahojky, ja jsem o tom uvazovala, ale kdyz mi doktorka rekla, ze by to stalo kolem 8.000,- hodne rychle jsem z toho vycouvala. Je to prece jen hodne penez, a pry nikde neni jistota, ze potom ty kmenove bunky na 100% pomuzou. Takze uz o tom neuvazujeme

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka