KLMM

04.05.2009

AHojky ledňáčkové,
teď ve čtvrtek nás čeká poradna ve 4 měsících, jdeme na druhé očkování Prevenarem. Zajímalo by mě, kolik vážíte a měříte. Naše malá se mi zdála táááák velká, ale v poradně ve 3m mě vyvedla Dr. z omylu. Jsme na 25 percentilu :-( Vážila 4920g. Teď, skoro ve 4 měsících vážíme 5600g. PV byla 2850g a 48cm. Prosím prosím, napište mi, kolik vážíte vy. Díky moc!
Pa

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky Evulo.Tak nas Misanek mel na trimesicni poradne 6600g/65cm...PV 4120g/53cm....kazde mimco roste a pribira uplne jinak a take je to podle PV.....ze zacatku jsem kojila a dokrmovala k tomu a to petkrat denne a ted uz dokrmuji jen dvakrat denne,zacalo se mi po trech mesicich delat vice mlicka... :a:

Tak jsme se vrátili z poradny.No nejsem zrovna v dobrý náladě.Dnes jsou Debi 4 měsíce.Ale musím prej počítat jako by jí byly 3 m.Je to vždy fofr,tak nevím co si mám myslet.Řechtačkou hned zarachtá potom co ji vyslíknu.Malá kouká kde je. Pak se teda rychle mrkne.Jediný co nechtěla udělat bylo,když si ji dal bříškem na ruku,tak ručičky nedala před sebe.Hlavu držela nádherně.Furt mi připomíná,že se musí víc sledovat,když je teda dřív,ale mě přijde čiloučká.Vážíme 4199g a 59cm.Po příchodu do ordinace chtěl očkovat,ale po zvážení to nechal na další měsíc.A uvidí co bude příště dělat,jinak nás pošle na neurologii.Mě se teda opožděná nezdá.Doma dělá tolik věcí,ale u dr.,za tu chvilku nic nestihne.

In reply to by Bobes

se ti tedy nedivím,že tě tím rozhodil.Tak hlavně by měl spolupracovat s tebou a když už chce mít prohlídku hotovou honem honem,tak zjistit od tebe,jak to doma zvládá...To u nás teda takový fofry nejsou.Ale je pravda,že ona tam má docela klid a narvaná čekárna nehrozí....

In reply to by Veerdi

Přesně,taky se diví,že se mě nezeptá co doma vše umí.A čekárna byla prázdná.jinak jsou tam hrozně hodný,tak nevím,že si chvili nepohraje a nenechá ji vykoukat.

In reply to by Bobes

jo,tak to mu musí být jasný,že to není cvičená opička a neudělá vše na povel...My takhle v pondělí čekali u dr. jen 10 minut aby slyšela Kubu zakašlat a věděla jaký kapky pro něj budou nejlepší...Tak ty víš nejlíp,jak jí do jde nebo ne,takže bych se z něj vůbec nestresovala.Ségře taky takhle doktorka řekla,že má podezření na obrnu,protože zrovna na tý kontrole byla Deniska línější na jednu ručičku.A přitom ségra věděla,že doma je to úplně v pohodě a taky,že bylo.

Náš Honzík měl ve 3měsících 4450g a 59,5cm - porodní 3050g, 48cm. Na další kontrolu jdeme v pondělí a teď když se vážíme, tak jsem ráda, že je na váze alespoň 4,8kg. Snad tam do pondělí dostaneme 4,9 ať máme těch 400g za měsíc. Plně kojíme. Takže oproti nám máte náskok:-). Hlavně že jsou mimča spokojená. papa

ahoj, naše por. váha 2950g (spadla až na 2650g), 49 cm.
Ve 4 měs. teď měla 6100g, 60cm. Kojím.
Vůbec to nesrovnávej, hlavně klídek a pohodu, pokud je veselá, tak je vše O.K.
Jak to tady tak pročítám, tak opravdu jsou miminka každé jiné.
Já první dítě srovnávala a pak nechtěl vůbec jíst, protože jsem ho ládovala...
Některé děti pak přestanou přibírat a Tvoje kočička může přibírat zase víc než ostatní. Neboj se, všechno doženou. Jsou dětičky i menší.papa

Holky moje zlatý, děkuju moc všem za povzbuzení. Je strašně fajn, že se má komu člověk svěřit a s kým se poradit. Dr. mě úplně vybláznila. Už jsem začínala přemýšlet o tom, jestli jí něco není, že jí tak málo a málo přibírá. Ale pokud je 700g za měsíc dost, máme přesně tolik, tak je to určitě OK. VŠEM MIMINKŮM I MAMINKÁM PŘEJU MOC A MOC LÁSKY A ZDRAVÍČKA. :h:

Kubík měl ve 3měsících 6650g a 65cm (pordodní míry 3100g a 51cm).Ale myslím,že se to nemůže takhle srovnávat,protože každý miminko přibírá a roste jinak.Aa kort holčičky nabývají pomalejš.A četla jsem že do půl roka je ideální měsíční přírustek váhy 700g,což by krásně splňujete.

Ahojky!Vůbec se netrap,tabulky jsou na prd,doslova.Kámoška má 3měsíční holčičku a ta váží 4,80 a porodní váhu měla 3,5 kila a podle doktorky je vše v pořádku. Můj Kubík měl porodní váhu 3,250 a ve 3 měsících 6,560.

Ahojky Evulko, my jdeme na 4měsíčku až zítra, ale podle měření doma má 62 cm a 6,2 kg, takže taky žádná obryně:) PV byla 3.45 a 49 cm. Přesně jak píše rumiska. aspoň se s ní nemusíš tolik tahat, pro mě je teďka kojení utrpení, když náhodou nejsem doma a nemám kojící polštář....

Ahojky Evi, buď ráda, aspoň se ti tolik nepronese ;) Viky sice měla včera na čtyřměsíční prohlídce 6,5 kg a 63cm, ale porodní váhu 3,450kg, takže měla už od narození náskok. Nic si z toho nedělej, každé mimi je jiné a ona to malá dožene. Mám kamarádku a její malá se narodila a neměla ani kilo a teď už ve třech letech bys to na ní nepoznala.

ja bych si z toho hlavu vubec nedelala. Vzdyt jste meli relativne nizkou porodni vahu. Anicka mela pri narozeni 3410, odchazeli jsme z porodnice s 3250g. No a ve 3 mesicich mela 5550g. Takze proporcionalne myslim jste na tom dost obdobne. Hlavne, ze rostete a postupne pribyvate!!! Hlavu vzhuru, mas krasnou holcicku! :a:

ja myslim,ze jste v pohode,pokud DR.nic nerika,tak bud v klidu,co je maly to je hezky a vsichni nemusime mit doma michelinky :s: .My jdeme na 4.mesicni az za 3.tydny,v 13.tydnech jsme meli 5440g a 58cm,porodni vaha 2830(2500g),jsme plne na UM od narozeni,papame 5xdenne za cely den mi vypije cca 650ml nutrilonu a 100ml caje,oproti holkam taky pijeme mene,ale mala pribira dost,tak nevim.Ja myslim,ze mate vahu OK :a:

tak mi máme ve 4 měsících 7130g 65cm porodní byla 3680g 49cm.Krásně ti přibejvá.Holy tak at zvládnete očkování bez teploty

Ahojky tak my budeme mýt čtyři měsíce až 23.5 ale ve třech měsících měl 6030 a měřil 64cm.Porodní váha 4550 a měřil 53cm.Přibral mi tetkon pul kila. :cc):

Ahojky Evulko! My sice 4m budeme mít až za 3týdny, ale alespoň ti napíšu...malý ve 3m měl 6280g a 65cm (poro 3650g a 51cm)...jsme od začátku na UM, malý mi toho za den moc nevypije, ale jelikož přibírá, tak mu to asi stačí a neřeším to....si myslím, že každé mimi si řekne o to, kolik potřebuje...u kojených dětí zas tak přehled o tom, kolik vybumbají, asi není...ale neva....Ale myslím si, že malá je tak akorát vzhledem k poro váze...tak zatím pa, pa, opatrujte se!!!

Zdravím,My jdeme ve středu (4 měsíce)a docela mám strach.Rodily jsme teda na 37tt.PV 2040g 44cm.Na 3 měsících měla 3860g a předevčírem jsem ji vážila a má jen 4100g.

In reply to by Bobes

Holky moc děkuju!!!!
Bobes, taky máš teda prďolku malou, co? Ale víš co se říká? Do půli roku se má porodní váha zdvojnásobit, a do roka strojnásobit. Takže jsou vám 4 měsíce a PV máte dvojnásob už teď, to je dobrý, ne? Se z té mojí princezny asi picnu. Kojím jí, jen večer dávám Nutrilon1 HA. Někdy i vpoledne. Podle toho, kolik vypije ode mě. Jenže, někdy vypije NUtrilonu celou 120ml, co jí udělám, někdy jen 40ml a zbytek vylívám. Tak babo raď, podle čeho se mám řídit. No nevím. Hlady mi nebrečí, ale moc nejí, tak bodejť by pořádně přibývala. Ně že bych chtěla mít z holčičky otesánka, ale taky mám strach. Nepřijde mi, že by byla hubená, má docela faldíky. Schválně ti hodím fo galerky do ledňáčků fotku ze včerejška z výletu.

In reply to by Evula

No já taky nechci otesánka.Já kojím po třech hodinách.V noci ne.To mi od osmy do rána do pěti spí.Tak kdybych měla slabí mléko,těžko by vydržela takhle spát.A to ji kojím jen z jednoho prsu.Když je venku vedro dám ji cucnout jen čaje a ta by byla schopná mi vyzunknout celou flašku.Dám vědět jak jsme u Dr. dopadly.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky