Tak co z toho vyleze ?

01.05.2009

- neproběhla ovulka
- ms dorazí dřív
- druhá estrogenová vlna - po dnešním poklesu by to mělo zas stoupnout - to tipuju :)

In reply to by Kašíkus

Já bych na to skoro vsadila :n: Každopádně mi ale určitě můžeš říct ještě, co je to ta druhá estrogenová vlna , trochu podrobněji. Myslím,že pokud budu ještě dlouho snažilka , tak pak se můžu rovnou přihlásit na zkoušky z doktorátu :qu: Děkuji za odpověd a každopádně dám vědět , jak to dopadlo. Která ta možnost byla správná. :s: ( to je jak v nějakém kvízu :w: )

In reply to by Tinkapletinka

Estrogen snižuje teplotu, první největší vlnu m před ovu - nejhlubší pokles teploty a po vulce za pár dní je další menší vlna - další ale menší pokles teploty. Nemusí se vždy projevit - to záleží kolik tam je ještě progesteronu, pokud hodně, tak přebije estrogen - je termogenní, progesteron zvyšuje teplotu (estro-prog účinky se vyrovnají). Když prog. není až tolik moc, tak ten účinek estrogenu je patrnější - pokles BT těch pár dní po ovu. Takže jak dnes? ;)

In reply to by Tinkapletinka

No kočko, aby to nebyl spíš implantační zářez, když pak ta teplota je ještě vyšší než dosud... ;) držím moc palec! Bylo snaženíčko ve správnou dobu, nebo to bylo to jak jste měli návštěvu a moc to nešlo?

In reply to by Kašíkus

ješte jsi mi neodpovedela , co je to ta druha vlna a ted zas nejaky zarez ??? Co to proboha jeeeeeeeeeeeeeeeeeee ??? :s:
Me už se o tom mereni i zda !!! Dneska se mi zdalo,že mi teplota skočila na 38 a že jsem se radovala , že jsem teda tehotna.Pak se vzbudim a zjistim,že to byl sen :§) Takže jak se rika,že to co se ti zda , je v realite pravy opak ...... takže nic :\/:
Jinak mi to zas teda ješte stouplo na 37,0

In reply to by Tinkapletinka

Estrogen nemá stejnou hladinu celý cyklus, má dva vrcholy, jeden před ovu (nejníž teplota) a pak menší vrhol pár dní po ovu (mírný pokles teploty), estrogen prostě snižuje teplotu a vyskytuje se takto ve dvou vlnách-vrcholcích v cyklu.
Implantační zářez je projev v grafu při zavrtávání zárodku - pokles teploty, pak ale nastává teplota vyšší než kdy dosud - už těhu teploty.
Dokud to nedostaneš, není nic vyloučeno :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky