malej, zato otravnej tehotenskej problemek :-((((

29.04.2009

Ahojte :ooo:
uz delsi dobu resim tento problemek: Zaleha mi v uchu!!!! Zacalo to jako prkotina obcasnym traskanim v uchu a chvilkovym zalehnutim, kdy stacilo polknout a bylo po problemku. Ale ted uz se tim zacinam docela trapit. Zalehne mi totiz vetsinou hned po ranu a nepomuze ani polykani ani predkloneni, proste nic. Kdyz mluvim slysim sama sebe jako by v ozvene, huci mi v hlave a okolni zvuky slysim jako ve spatne naladenem radiu. Proste hruza. :( Byla jsem samozrejme na Nosnim, usnim, krnim, tak mi najaky Dr. rekl, ze je me ucho uplne OK a ze zalahani zpusobuje zdurela nosni sliznice a ze se stim budu muset nejak zzit, protoze s tim v tehotenstvi nemuze nic udelat. :? Coz je docela mozne, protoze od pocatku tehotenstvi mam vecne zacpany nos a spatne se mi dycha. V lekarne mi na zacpanej nos doporucili Vincentku, ta ale nezabira, takze jsem po konzultaci s mou Dr. zacala uzivat klasicke kapky do nosu. V pribalovem letaku sice je, ze se v tehotenstvi kapky nemaji uzivat, ale ma Dr. mi rekla, ze to do letaku farmaceuticke firmy uvadet museji, ale ze se nemam bat, ze to miminku rozhodne ublizit nemuze. Jenomze po kapkach se mi mozna lepe dycha, ale muj problem s uchem to neresi, zalehnuti se stupnuje, nekdy mam v hlave takovy hukot, ze bych si - kdyby to slo- tu svou hlavu nejradeji urvala, nebo ten hukot zaspala. Moooc bych si prala zalest nekam, kde nic neuslisim, je uz to vazne k uzoufani.
Nevite co stim????? Takhe nemuzu fungovat, vubec se mi nechce mezi lidi, ani prochazku, ani nakupovat vybavicku.

Jů, konečně taky někdo, kdo má v těhu problémy s ušima. Mně v nich přes den občas zalehne, ale to by nevadilo, to neni tak výrazné a po chvíli to zmizí.
Ale co je horší už asi od 18 tt (jsem v 30tt) mě v noci ( někdy i ráno) trápí něco mezi pískáním, šuměním, zvoněním v pravém uchu. Je to takový nepopsatelný přerušovaný zvuk. Je to strašnej vopruz a někdy mi to dost znepřijemňuje usínání. Teď se občas přidá i druhé ucho s bzučením. A jednou mi přes den v uchu asi 3h pískalo, ale naštěstí to denní hluk přehlušil, ale nahnalo mi to dost hrůzu.
U ušního jsem nebyla, všude se dočítám, že je to skoro marné. Říkala jsem to jen svojí doktorce, jaké má s tím u těhulek zkušenosti- neměla :-g( , jen mi doporučila magnésko, to ale davaj snad na všechno, tak jsem to ani nezkoušela, ale můžeš to zkusit !
Takže moje těhotenství je ve znamení problémů s ušima. Nikdy předtím mě uši netrápili !
Moc doufám, že to zmizí po porodu ! Tobě přeji to saméé ! :a:

In reply to by zzuzík

nejhorsi je poslouchat vecer to ticho - vydava desne zvuky. Pokousela jsem se ten "kraval" tiha prehlusit hudbou a pustila jsem si parkrat MP3. Moc to ale nepomohlo. Taky jsem nikdy drive s usima problemy nemela. Snad se toho po porodu zbavime. :-)

In reply to by zzuzík

Jo a taky to myslím může být nízkým tlakem. Dnes jsem se zakecala na ulici s kamarádkou a pochvíli na mě začaly jít nějaké mdloby- hukot, pískání a jak píšeš- ty vzdálené a špatně slyšitelné hlasy. Už se mi to nestalo od ňákého 17tt a teď je to tu asi zas. Rychlejší chůze mi nedělá problém, ale delší stání na místě, jak jsem si posl. dobu všimla teda problem je ! Mdloby jsou nejspíš známka nízkého tlaku a je to doprovázeno i těma ušima, tak třeba by to u tebe taky mohlo být tím tlakem. papa

In reply to by miha

Ahoj damy, nevim jake jsou trendy v Cechach, ale v Dansku se tyhle problemy resi tabletkama zeleza. Zrovna pred par dny jsem se o tom bavila s jednou znamou, ktera mela stejny problem s usima (ted uz nema, zato ma krasnou dcerku :-)) a ja si zase radne uzivala mdlob (pritom krevni tlak mam naprosto vzorovy). Obe dve jsme to resily zelezem a nevim, jestli to byla shoda nahod, ale pomohlo. Tak doporucuju vyzkouset, uskodit to nemuze;-)

Neměj strach, nejsi sama, kterou to trápí! ://: Asi od druhýho měsíce mi tak zaléhalo levý ucho (a je divný, že skoro pořád jenom levý), že jsem si řikala, že to neni možný, že asi taky zajdu k ušnímu, ale s ušním nemam z dětských let moc dobré zkušenosti a tak se mu zatím úspěšně vyhýbám jako čert kříži a ucho mi zalehlo už když jsem vstala, po chvíli odlehlo, ale stačilo, abych jenom zívla a nebo polkla a bylo to zpátky.A tak to probíhalo skoro celý den. :O teďko už je to skoro lepší o maličkato, ale teďko mi zase trápí pálení žáhy a na to jsem taky nikdy netrpěla. ://: no a k tomu oušku ještě jsem se někde dočetla, že je to v těhu normální a že po porodu to přestane! :qu: Tak budeme doufat! Je to fkat k zbláznění, co?! :( Paaa a ať už je jen líp! :a:

In reply to by Jaňulík 1

Mihusko mi tady jeste nikdo nerekl. :-) To je moc hezky.
Taky mi zaleha jen leve ochu. U me to probiha tak, ze mi rano zalehne a vecer, az kdyz si lehnu odlehne, ale neni to pravidlem. Do toho mi v hlave huci a vsechno slysim divne jinak - vnitrne. Snad to po porodu prestane.

In reply to by miha

Mě se to oslovení moc líbilo. ;) A jak popisuješ ten problémík, tak to máme úplně stejný! Neni pravidlem, že odlehne až večer, když si lehnu, ale je to tak skoro většinou. ://: Ale teďko, ke konci těhu (jsem 31tt), už se to o malinkato zlepšuje, tak snad to budeme mít pak o.k. :dance:

In reply to by miha

A až potom se jí to zlepšilo. :00: Tak třeba budeš mít zase pohodovej porod, kterej ona docela měla, ale to ucho jí dávalo zabrat a doktorů se musela ptát i dvakrát, co řikali, protože jim moc nerozuměla a všechno jí v hlavě se rozlejhalo. :\\: A u mě je fakt, že když na mě Míša mluví, tak se snažím odezírat ze rtů, co asi povídá, protože už se mi směje, že jsem jak 80ti letá babča, která by prý potřebovala naslouchadlo. :s: A to nemam zapotřebí pořád poslouchat a tak když mu nerozumim, tak to radši přejdu. :///: A jakpak se ozve, když mu třeba neodpovim na něco důležitýho a to mi to pak rád zopakuje ještě jednou. Ale teďko je celý víkend v práci, tak si akorát povídam s načí fenečkou. A to je bez problémů. :qu: :///:

ahoj, a co mořská voda? můj muž míval problémy se záněty středouší a častým zaléháním, ale stačilo opakovaně pár dní u moře a jeho šnorchlování a bylo po problému. Zkusila bych si koupit v lékárně kapky mořské vody, nemohu si nyní vzpomenout, jak se to jmenuje, ale kape se to i do nosu na oplasknutí sliznice, kamarádka to kape synkovi při ucpaném nosíku, když huhňá a celkem to zabírá. zkusila bych.

to je divný, že ti na ORL nic neřekli, měřili tě? To ti do ucha dají takovej měřáček a ono to spustí na různých frekvencích... a pak se z odrazu toho zvuku v uchu vypočte graf a vyjede to na papíře, měří se pravý i levý ucho a porovnává se to..... já ti měla zalehlý ucho asi 14 dní, žádný teploty, bolesti, nic... jen mě bolela hlava, protože jsem měla rýmu a nešlo to moc smrkat... no a tak mě poslali na tohle měření a nakonec mi píchali bubínek, že jsem měla výpotek ve středoušní dutině a bylo potřeba to dostat ven.. samozřejmně antibiotika a 14 dní doma.. ale pořád lepší než aby se to dostalo někam dál a rozjel se ti nějakej hnusnej zánět nosohltanu třeba nebo dutin nebo co já vim! vždyť to měření trvá všehovšudy minutu!!! klidně si tam zajdi ještě jednou, že chceš změřit, že prostě špatně slyšíš a to rozhodně v pořádku není!!

In reply to by Peťule Jankovičová

na ORL mi dr. udelala audiogram a tympanometrii a rekla, ze pry je vse OK a zalehani v mem pripade muze zpusobovat zuzeny nosni pruchod (zdurela sliznice) v tehu. Nemela jsem v usich ani zadny maz, ani zanet, ani vypotek. Takze jsem si tam tak trosku pripadala jak kecalek obecny. :-)

In reply to by Peťule Jankovičová

joooo, taky mi prislo, ze je ta Dr. ochota sama. Tvarila se, jako bych ji okradala o drahoceny cas a davala mi najevo svou nelibost, ze mi delala vysetreni, kdyz mi vlastne nic neni, jen jsem tehotna. :-)
Co mas za vlastni zkusenost?
Mej se.

In reply to by miha

jak bych to jen....... prostě přístup, oni mě vyšetřili a všechno, ale ta ochota??? vyšetření dělali jakoby z donucení a ne z vlastní iniciativy, že jsou to lékaři.. o sestřičkách ani nemluvim..

Tak presne tohle uz me trapi od rijna!!! Taky jsem dlouho nevedela, co se deje. Dlouho to bylo jen v levem. Pak zaclo prave, a pak obe. Pak jsem zjistila, ze jsem tehu, zasla jsem k doktorum, ale taky neshledali zadny problem. Koncem prosince jsem musela kvuli tehu do nemocnice, a doktorce jsem to nekolikrat rikala, ze mi porad huci v usich, hlavne kdyz je ticho, ze je to k nevydrzeni. Taky rekla,ze nic delat nemuze. Jen se vzdycky na vizite zeptala, jestli mi tam jeste porad huci. Pak to samo od sebe na 3 tydny prestalo, a po tech 3 tydnech to zase zacalo. Takze me to trapi vlastne uz pul roku, a zadna zmena. Je to nekdy neprijemne, ale za par mesicu si zvyknes, neboj :///:

In reply to by sachmeta

... ani nevis, jak jsem rada, ze v tom nejsem sama! Hnedle se citim lepe. Jen si nejsem jista tim, ze si na tohle zvyknu. Zvuky jako susteni papiru, fen ci sprcha mi vylozene rvou vlasy a ja mam pocit, ze mi upadne hlava. :-( Asi jsem cita. :-(

In reply to by Raduš.ka

vsak to je taky jedina moje utecha, ze az se prcek narodi, tak zalehnuti zmizi jak mavnutim kouzelneho proutku. :-)
Na druhou stranu to budu muset jeste 10 tydnu nejak vydrzet a ta predstava mi prijde taky hrozna... :-(
Diky za odpoved.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka