Prosím radu kojení!!! Děkkujuuuu

28.04.2009

Prosím o radu. Kolik by mělo vypít 2 měsíční mimi? Teď jsem jí zkusila vážit a z jednoho prsu dala 110 a z druhého 45. Už jí nestačí jen jedno prso přes den ale obě a to mám někdy pocit, že bych potřebovala ještě 3. Malá se začne jakoby odtrhávat od bradavky a knourá. Myslela jsem že už neteče ale když jsem to zkoušela tak mlíko teklo. Ona už ale nechce a musím jí dát druhé.
V noci pak kojím až po 6-8 hodinách a to se mi prsa nalejou a stačí jí jen 1.
Tak buď je líná to vytáhnout a nebo nevím. Nemáte někdo radu?

Děěěkujuuuu

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj Mikesko, tak já tě olně chápu. Procházela jsem si s Kájou úplně to stejné. Pěkně pila a třeba za 4 minuty se začala kroutit, pouštěla se a zase chytala prsa a strašně u toho křičela. Tak jsem ji vzala, dala ji brknout a nakojila ještě z druhého prsa. Jinak 155ml je určitě dost, protože když bylo malé ńěco přes 4 měsíce, tak mi ji při kojení zvážila dr. a malá vypila 110ml a prý je to dost. Jinak ve věku jako je tvoje malá mi Kája taky v noci tak spávala, nakojila jsem ji v půl osmé a pak nejdřív ve 2 ráno, někdy i ve 4 a mlíka je pořád dost. I to řvaní pak přestalo, ale měla jsem už dny, kdy jsem chtěla přestat kojit, ale holky mě tady podpořily a my to zvládly, takže taky držím pěsti a přeji pevné nervy. Hlavně se nerozčiluj, ničemu to nepůže a mimčo to vycítí a bude to ještě horší :a:

mimi chlapeček ahojky čekáme třetí mimčo u prvního sem nekojila a u druhého se to povedlo.Chce to trpělivost a hlavně sem pila čaje na kojení.Teď sem o tom mluvila s dr.A plně mi to zase schválila.Není to zrovna moc dobré jelikož jsou to bylinky,ale dá se to vydržet.Moc ti držim palečky skusto.

:a: Ó jak já Ti rozumím. Je to jako bych psala já. Na kontrolách mi doktorka Terku chválí, jak je spokojený mimi a přibývá normálně. Ale je to vždycky dramaturgie při kojení. Poslední dobou. Spoustu kamarádek mi na to radí nebo spíš "hledá" příčinu podle svého, že kdyby to vše byla pravda, tak je malá chabrus úplně na všechno :s: . To víš že jsem taky na nervy, když se malá odtrhne. Jenže já slyším k tomu jak prdí a kroutí se. Doktorka mi řekla, ať jí uklidním - i když huláká jak pavián chvilku, pochlácholím jí, uklidním a přiložím. A kojím také z obou. Ale jen proto že po té druhé jde, když první ne. Pak zase k té první a měním polohy. Nevadí mi to, jen když chci kojit někde na zahradě, je to obřad. Bojím se ale hlavně toho, že si na to zvykne a bude to tak stále :?
Málo mléka nemám, když občas odstříkávám, je toho opravdu dost...Měla jsem ze zečátku strach, aby nebyla malá vystresovaná, ale asi ne, když se potom celý den řehtá :D
Tak snad je Ti aspoň líp, že v tom nejsi sama. Prožívám totéž, snad se to brzo ustálí.

In reply to by aalis

No přesně, doktorka chválí, že přibejváme dobře. Ale ty scény? Ona prostě když už je prs měkký tak ho nechce pač musí asi víc sát a to se jí nechce. A z kojení na veřejnosti a před lidma mám strach protože si pak musí myslet, že jsem třeba divná matka.

no ján sice nekojím,ale naše mimčo má 3 měsíce a podle návodu nutrilonu by měla vypít 130 ml,takže na 2 měsíční mimčo 150 ml je určo dost,takže se nemusíš bát že by nějak strádala,ale nevím jetsli to není jiné u mamčiného mlíčka...ale asi ne,tělo si tvoří pro mimčo co potřebuje

to je normální...
pro zvýšení laktace stačí, abys před kojením prsa namasírovala teplou sprchou - rychleji se spustí a poteče mlíčko a během kojení (nebo před) popíjej teplý nápoj
a pozor na ta vynechaná noční krmení!!!! dvou měsíční mimi si ještě nemůže dovolit tak dlouho spát, do 3-4. měsíce řídí tvorbu mlíčka hormony a ty se tvoří v noci!!! takže jestli ji nechceš v noci budit, tak ještě přidej jedno odstříkávání (3-4 hod. poté, co se malá naposledy napila) - odstříkávej každé prso 5-10min - podpoříš tím laktaci
hodně štěstí... a ozvi se

Mě se malá odtrhávala, když už měla dost, nikdy jsem ji z obou nedávala.......
Ale na to má každý jiný názor. Kojím pořát pouze z jednoho a to nám táhne šestý měsíc.
Jo a to pouze kojím, příkrmy zatím nedávám a stačí ji to....
Uvidíš. každé mimi je jiné.
Hodně štěstí!!!!!!!!!!!

In reply to by mikeska

některý miminka mají vrtochy. My měli období, že strašně bulela u pití, hlavně večer, když byla unavená................ No a myslíš si, že máš hodně mlíka? Tak ji zkus častěji přikládat, ať se ti hodně dělá i v noci nebo odstříkávej, jak ti radily.
Uvidíš, někdy je to s prďolkama složitý.......

In reply to by griotka

No to jsem si myslela, že nemám mlíko ale to stříká a teče normálně když to pak zkouším. Prostě mi přijde že je lína holčička.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky