Pupečníková krev.

27.04.2009

Ahojki holky máte některá zkušenosti z uložením pupečníkové krve.Dnes jsem byla na předporodním kurzu a byla tam o tom zmínka a já jsem se tím začala zajímat.U nás se to dělá,ale rozhodnout se správně.Je to na 20let a platí se za to cca20000.,Nemáte s tím některá zkušenost.

Ahojky, s manželem jsme o tom taky přemýšleli. A rozhodli jsme se, že si jí necháme uchovat. Sice je to finančně náročný, ale zase na druhou stranu si říkám, že pokud by to, alespoň trošku mohlo pomoc našemu dítěti, tak do toho jdu. Možná, že bych toho jednou pak i litovala. Sestřička mi řekla, že už to zařizuje pouze jedna společnost a to je právě cordblood center. Kde to stojí okolo 23.400,- a pak roční úschova 780,-. No, ale minulý týden mi volali ze společnosti, že je nějaká nová legislativa a čeká se, až se vše vyřeší:-(. Prý by se to mělo vyřešit tento týden. Tak jsem zvědavá, protože mám termín za 14 dní a malého přemlouvám, aby tam ještě chvilku zůstal:-).

Ahojka, já určitě pupečníkovou krev daruji, už z principu solidárnosti dárcovství, sama jsem dárce krve a po porodu se chci zaregistrovat i jako dárce kostní dřeně. Navíc nevidím jediný důvod, proč, když je vlastně něco "odpad", tak to nevyužít pro dobrou věc, byť by to bylo třeba jen na výzkum. Uložit pro sebe a své mimi štěp nechci, také si myslím, že nemoci, které by případné buňky pupečníkové krve mohly léčit u mého miminka již má zakódovány v genech a tudíž i v tomto krevním vzorku a navíc nehodlám podporovat tento dost předražený "byznys". Budu se prostě modlit, aby mé miminko bylo zdravé a nikdy to nepotřebovalo a když už by bylo zle, aby se našel někdo s předvědčením, jako mám já a mému dítěti se dostalo náležité pomoci od jiného dárce.

ahoj, tak na www.bpk.cz se dočteš důvody proč je dobré ji darovat, pro to jsem se rozhodla, ještě jsme ale uvažovali o tom, že bychom si ji nechali uskladnit pro sebe, v tomto směru zde fungují dvě firmy..... u jedné se to platí na dvacet let - skoro čtyřicet tisíc, u druhé se platí základ a pak každý rok za uskladnění, výjde to plus mínus podobně.
Ale díky převratům vrámci EU jsou pozastaveny odběry pro vlastní "použití", dokud nebudou jasné směrnice .......... přečti si to tady .........http://www.cryo-save.cz/
navíc, v současné době zatím není potvrzeno, že by se vlastní štěp dal zpět pro dítko použít, navíc pro spoustu nemocí hlavně hodně mladého dětského věku jsou vlastní štěpy naprosto nevhodné, protože základ choroby, která se vyskytne mívají právě už informaci i v tomto štěpu pupečníkové krve. To spíše se dá použít pro někoho naprosto cizího.
ptala jsem se na to několika odborníků - jsem pro darování, vlastní dítě o nic neobereš, je to až po porodu, nebolí to a s pupečníkem po porodu nakládají jako s odpadem, takže pokud to má skončit "v odpadcích" , tak proč to nenechat odebrat, co vím, komu by to mohlo pomoct. :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

dík moc určitě se na ty stránky podívám docela mě to zajímá.Věděla jsem to už dávno,ale až ted jak jsem těhu tak mě to docela chxýtlo.Moc dík Mája

No a můžu se zeptat, na co to je??Potom??Čím je ta pupečníková krev tak jiná??Já to fakt nevím.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

To se odebírá až po porodu po odstřížení pupečníku.Takže to nikoho nebolí.Jsem se na to dneska ptala.No taky bych to asi jen tak nedarovala a právě přemýšlím nad variantou uložení.Ale dík za názor.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No právě že to není ještě tak rozšířěné tady u nás a nebo protože je to dost drahé a nedělají to v každé nemocnici.Ještě se tady o tom nikdo nebavil tak jsem se chtěla jen tak poptat.

tak s uložením pupečníkové krve zkušenost nemám....ani jsem nevěděla že něco takového existuje.........
my jsme pupečníkovou krev darovaly, třebas někomu zachrání život
papa Lisa a Angelička

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky