Těhotenská hydronefroza

27.04.2009

Ahoj holčiny, tak v pátek mě začala bolet odpoledne ledvina nebo na pravé straně zad. Myslela jsem si, že to mám z toho, jak sedím v práci blbě na židli celej den u PC. Přijela jsem domů, dala si kafčo, pak jsem šla na záchod a že půjdu se psem ven. V tu chvíli mě popadla taková bolest, že jsem nemohla pořádně ani chodit. Před 7 lety měl manžel ledvinové kameny a měl koliku, tak mě napadlo, že mám to samí. No byla to bolest k nevidržení, vzala jsem si brufen. Než jsme šli spát začalo se to znovu ozívat a tak jsem radši zalehla. Ráno bylo vše v pořádku. Jela jsem k mamce a že půjdeme do města nakupovat něco na mimčo. Před tím jsem si došla na záchod a myslela jsem, že do města ani nedojdu jaký jsem měla bolesti. No koupila jsem dvě bodýčka a šla s mamkou na pohotovost. Už jsem se smířila s tím, že pojedu do nemocnice a tak. Manžel tam tenkrát ležel 3 dny.
Díky tomu, že šlo opravdu o ledvinové kameny (což prý bývá v těhotenství běžný) a ne o koliku, tak mi naordinovali pouze paralen na bolest max. dva denně a hodně pít. Napsali mi doporučení do nemocnice pokud to do 3 dnů nepřestane na urologii na ultrazvuk ledvin. Sem tam se i to ještě občas ozve, ale vypadá to, že se kamínek nebo písek vyplavil. Paralen jsem si vzala jenom jeden, když byla bolest k nevydržení, pak jsem tu bolest radši přetrpěla než abych cpala mímo chemií. Ptala jsem se na ten brufen a prý ještě v 6m si ho vzít můžu, ale prý příště raději paralen.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak ve středu večer nebo v noci jsem nemohla spát, bolestí jsem se pořád budila, prášky co mi dali na urologii mi nepomáhaly, takže jsem ve čtvrtek jela do nemocnei Pardubice opět na urologii. Udělali mi ultrazvuk ledvin a zjistili, že už mě mimčo neškrtí ledvinu, ale že se mě nacpalo do páteře a proto mě nepomáhají prášky ani pití. Poslali mě na gynekologii na rizikovku s doporučením ať si mě tam nechají na pozorování. Když jsem se dostala k doktorovi, tak mě vysvětlil, že když jsou to "pitomí záda", tak si nemyslí, že je hospitalizace nutná, ale když to napsala do zprávy urologie, tak mě s tím musí seznámit a já podepíšu papír a můžu jí odmítnout. Takže na jednu stranu mě řeknou, že tam nemusím ležet, ale takovejhle pitomej canc si nechají podepsat. :? Prohlídl mě s tím, že se nic k porodu nemá (břicho mě nebolí, nekrvácím, nešpiním), jestli se prý dá mluvit o porodu, že by to bylo stejně na Pardubice malý a že by to bylo na Hradec. Pak se divil, že jsem nešla do Chrudimi, že ono je jedno jestli potratím v Chrudimi, Pardubicíh nebo doma..............stále se bavíme o pitomích zádech. No prášky mi žádný nedal, do zprávy napsal vysoko rizikové těhotenství a poslal mě ještě na ultrazvuk. Aspoň jsem viděla toho našeho drobečka. Už je o 8 dní větší než má podle tabulek být, takže se stále má k světu. Z nemocnice jsem odcházela od 9 hod v 15 hod s výsledkem, že to přejde a s posudkem, jak kdyby mě bolelo břicho a ještě bych krvácela :|:
No stav je takový, že odpoledne ve čtvrtek mě boleti zad přecházeli a v sobotu už mě nic nebolelo.

ahojky, tak já měla v pátém měsíci taky hrozné bolesti pravé ledviny...kolikrát jsem nevěděla jak se jí zbavit...gynekolog mi napsal žádanku na urologii a tam mi zjistili, že je to tím, jak se mi tlačí miminko do zad, měla jsem tu ledvinu malinko přiškrcenou, jmenuje se to těhotenská hydronefroza...tak aby mě zbavili bolesti, zavedli mi hadičku mezi moč. měchýř a ledvinu, která mi ale za tři dny vypadla a už jsme ji nechtěla, je to dost nepříjemné...tak jsem si zašla do bylinkářství, kde mi dali čajík na ledviny a bolesti během dvou týdnů přešli...ono je to ale dost nebezpečné, ta těhotenská hydronefroza, protože kdybych měla bolesti a k tomu horečky, musela bych jet ihned do nemocnice, jinak by to mohlo skončit hodně špatně...jinak jsem měla hrozně malé bříško i v devátém měsíci a malý měl 4,10 kg..takže se mi do těch zad musel hodně tlačit :s:

In reply to by jarynka

Tak dneska sedím v práci, mám na sobě ledvinový pás a pod ním na ledvině termoflašku s teplou vodou. To teplo mi fakt pomáhá. Včera jsem ležela a spala a nahřejvala si ledvinu. Pak jsem si vzala prášek co mi dali na urologii a na 2 hoďky to jakž takž pomohlo, no neměla jsem bolesti k nevydržení. Pak jsem se šla večer umejt a to jsem asi neměla dělat nebo dneska mě prostě musí umejt manžel ve vaně :( Myla jsem se ve sprchovym koutě a jak mě bolela ta ledvina, tak ono ohýbání se a zvedání nohou nebylo to pravé ořechové a bolesti mi to 10x zvětšilo. Ze sprchy jsem šla už s brekem, jak to ukrutně bolelo. Vzala jsem si na noc prášek, natočila jsem teplou vodu do termoflašky a šla spát, můžu spát jen na jednom boku, aby mě netlačilo mimčo nebo ta ledvina. Ráno jsem se probudila bolestí. Než jsem vstala, tak jsem se opět nahřála a docela to jde, nebo tyhle bolesti vydržim.
Dneska si jdu koupit v osm ty čaje až otevřou lékárnu. Doufám, že to povolí aspoň trochu, protože tohle se fakt nedá vydržet, je to bolest, jako by mě někdo dospělí nakopal do ledviny...........au au.

In reply to by jarynka

Ahojky, tak mi dneska přijde, že je to kapánek lepší. Tyhle bolesti vydržet jdou, tak snad se to tam porovná a bude dobře, už aby to bylo :) Mimču se moc líbí, když se nahřejvám, to se pak začne v břiše vrtět a kopat. Včera jsem se nahřejvala ve vaně a vždycky jsem si polila břicho, tak mi začalo dělat boule :) Jinak čaje piju dál a prášky beru v práci, doma to rozehřeju a leženim to po půl hodině přejde (ty největší bolesti mám na mysli).

In reply to by superhrn

tak to je super, já si myslím, že by tě to mohlo do týdne přejít...u mě to trvalo asi dva, tři týdny...jinak já jsem dneska s malým cestovala, byli jsme u babičky...takže docela pohodový den...tak se zatím měj papa

In reply to by jarynka

Teda tak to si mě malinko vystrašila. Já mám ty bolesti od pátka a mám stavy, že to vůbec necejtim a chvílema jsou to ukrutné bolesti. Horečky nemám. Dneska mě ledvina opět bolí, tak nevim, zda zajet do nemocnice na urologii, ale jdo jdu na záchod a jedu,pak dám vědět co a jak.

In reply to by jarynka

Tak jsem se vrátila z nemocnice z urologie. Nejdřív jsem čekala dobu na recepci, pak jsem čekala dobu na cévkování, pak jsem čekala dobu na ultrazvuk a pak jsem čekala dobu na doktora. Výsledek je ten, že si měla pravdu. Mimčo se roztahuje a tlačí mě na ledvinu a zadržuje moč. Ledvina se nafoukne a bolí. Píchli mě nějakej driák, jsem po něm ca 2 hodiny a stejně mě to bolí, asi to nějak nezabralo a pak jsem vyfasovala nějaký prášky. Za 14 dní mám jít na kontrolu. Kdyby se to horšilo nebo bych zvracela nebo měla teploty, tak by si mě tam nechali na rizikovym, ale to doufám tenhle katastrofální scénář nedopadne. Jestli mi nebudou pomáhat ty prášky, tak zajdu koupit ty bylinky na ledviny.

In reply to by superhrn

ono právě musíš hodně pít, protože nevyčůráš všechno a něco v tobě zůstane...a ty čaje jsou nejlepší, musíš se pročisťovat...ale neboj, od šestého měsíce jsem už měla klid a žádné bolesti...hlavně buď na sebe opatrná..papa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky