Materska

27.04.2009

Tak mi holky v patek prisla prvni materska..teda jen cast...protoze jsme nastupovala v pulce mesice....takze ji mam vyplacenou od 16.3-31.3 ...a kdyz jsem tam volala tak mi ten chytrous nebyl schopen odpovedet na otazku kdy mam teda cekat dalsi vyplatu za duben...jestlůi uz to bude normalka a nebo jestli mamcekat spozdeni....bydlim sice v Mlade Boleslavi ale spadam prej pod Prahu :00: :00: :00: nevite jak to teda bude???

Kliknutím vložíte smajlíky:

děkuji vam za odpovědi.před prvnim mimčem jsem ještě chodila do školy a potom až ted v roce 2007-2008 jsem pracovala v zahraniči jinak nikde takže to bude určitě ten přispěvek a kolik ted je?

Ahoj, já jsem na mateřské od 19.3. a ještě mi nic nepřišlo, tak já nevím.Dnes jsem volala na ossz a paní mi řekla, at si zavolám zítra..

ahojky mam na vas takovou prosbu když nastoupim na mateřskou v červnu a termin mam v červenci tak už bych v červenci měla dostat za červen?nebo vlastně rodič.přispěvek protože nejsem zaměstnana a ještě jedna otazka když by manžel pracoval v zahraniči a ja bych byla tady mam tu i trvale bydliště tak dostanu tu ten přispěvěk?děkuji

In reply to by milisek

Ahoj, pokud nejsi zaměstnána a ani jsi nebyla před prvním mimčem tak nastoupíš na rodičovskou dovolenou dnem porodu. Kolik je prvnímu dítku? koukám na fotku. Byla jsi zaměsnána před prvním těhu? pokud ano, tak nárok na mateřskou máš. Pokud ne, tak ti rodičovská dovolená přijde nejdříve v srpnu.
To že manžel nepracuje v ČR vůbec nevadí. Mateřská a rodičovská jsou dávky pro matku a ne pro otce.

nechci Ti kazit Tvou radost, ale já jsem na mateřské od 19.2., 20. března mi přišla mateřská za část února, ale do dnes mi nepřišla mateřská za březen. spadám díky zaměstnání taky pod prahu, tak jsem tam dnes volala a paní mi oznámila, že mam vše o.k. zpracované, ale kvůli problémům v systému mi nedokáže říct, kdy mi ta mateřská dorazí. Takže na ní budu čekat asi hodně dlouho

In reply to by nikkkyyy

hm....ja tam prave volala pred tydnem a bylo mi receno ze nejdriv tak kolem 6.5 a tedka koukam na ucet a je to tam....no je to divne....tak ja mela zato ze uz "MAM VYHRANO" a nemusim se stresovat s prkazama a platbama az budu v porodnici a pak doma s mimcem...a ono me to asi stejne ceka... :00: :00: :00: :00: :00:
Michalka

Ahoj, já spadám pod Prahu 5 a mateřská mi chodí 12., ještě se mi nestalo, že by měla zpoždění..

Ahoj, dle mého už ti dorazí další mateřská včas. Spadáš pod prahu pokud sídlo fimry ve které jsi zaměstnána je v Praze...Mateřská se vyplácí dle sídla zaměstnavatele a rodičák dle trvalého bydliště matky.

In reply to by JaMiOn

jo tak to je super...se docela divim...ja skladala katastroficky scenar....a ono je to v pohode....a nahodou nevis kdy teda vyplacej materskou v praze???u nas tady v Bolce ji maji hoplky 8meho na ucte...

Michalka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky