Jsem matka na hov....!?

26.04.2009

Ahojte...třeba to máte někter podobně...nám je dneska měsíc...musím říct,že jsem na sobě žádné šestinedělí nepociťovala až poslední dva dny mám jakýsi pocot,že mi nejde se naučit být dobrá máma...ve všech těch věcech ohledně kojení,krmení se ztrácím...ač se snažím a přikládám mlíka mám málo tak přidávám nutrilon,nechci s kojením přestat tak mu dávám vždy před UM,jenže malý začne za hodinu řvát,cpe si ručičky do pusy a je plně běsný...tak ho dám k prsu a je klid...když u toho pak usne a já prso schovám začne za 5min zase řvát....jsem z too už vyřízená a nevím co dělám špatně...pak mám další obavu a to ze spaní...než zabere to už jsem si zvykla,ale netuším jestli má tak malé mimi sny...on se pořád leká,v noci spí se mnou to mu musím držet ručičky pŕotože mu lítaj a pak se s řevem budí,balím mu je,ale on se z toho pokaždé dostane,už na UTZ v břichu něl vždycky ruky před obličejem a to mu zůstalo...říkám si jak to bude fungovat v budoucnu...další věc je že má jakoby živé sny...myslím si že je vzhůru a on přitom spí s oevřenýma očima,koulí s něma a nejde mi vzbudit,mám z toho fakt hrůzu,aby byl normální!prostě mám depku že to nezvládám...měla jste to taky některá?

Kliknutím vložíte smajlíky:

hlavně se dej t do klidu . Uvolni se když to jde relaxuj, ale hlavně se nestresuj. Já mám 4,5 měsíční holčičku a další dvě dítka k tomu .Ani jednoho jsem neměla možnost kojit a nepřipadám si jkao bych je o něco šidila .Všechny jsou zdravé a doufám ,že i dobře vychované . Co Ti poradím , malej má asi hlad potom je nervozní mlíčko odstříkávej a uvidíš kolik máš a dávej k tomu UM . Spinkání s tebou v posteli je sice krásný ,ale za pár měsíců toho budeš litovat. Nechej jej v postýlce a pokud to jde měj postýlku u postele a jak se v noci vzbudí hned k němu nevstávej ,dej mu jen ruku dudlík .A píšeš ,že má teprve měsíc .Tyto miminka mají rády když jsou stažený jako do kozelce uklidňije je to .Pokud máš nějakou zavinovačku nebo stačí dát deku do povlaku od polštáře tak ho zkus zabalit , ručičky k tělíčku . Někdy stačí plínečka ,děti si jí rády dávají ,když spinkají přes obličej. ty sny to bohužel nevím jestli mají děti sny ,ale říká se , že v noci prožívají znovu to co přes den . je nutný aby miminko mělo režim a potom bude spokojený a ty si to užiješ . Vím ,že to není asi jednoduchý ,ale u těch dvou prvních jsem to měla asi jkao ty ,ale teď jsem dala na radu a Eliška je úplně jiná a užívám si to . nesmíš dovolit aby si byla miminka otrok

Ahoj, mam pocit jako by jsi skoro psala o nas. Nam byl mesic ted 24. Zatim kojim, ale je to boj. Zrovna dnes od 5h az do 8 jsme nedelali nic jineho nez kojili (a usinali, aby se mi zase po ctvrt hodine probudila a rvala hlady) jsem z toho uz dost na nervy. Ja pak mlicko jeste odstrikavam a davam ji ho z lahvicky - pije to rychleji a tolik u toho neusina jako u prsa. A jestli jde opravdu u nas taky o ten rustovy spurt, tak uz trva 11 dni a to mi prijde na to uz asi moc dlouho...uz nevim jak dlouho to jeste takhle vydrzim, hodne casto uvazuju o tom, ze prejdu na UM...A tim jestli jsem dobra mama si taky uplne jista nejsem...

In reply to by Ajinka83

Kojení nedělá dobrou mámu. Je to volba. Děláš co můžeš.
Jinak kojení vysiluje. Mě to tak vysílilo, že mám latentní tetánii.
Nedostatek hořčíku.
Při kojení se musí hodně odpočívat. Já jsem celý šestinedělí prospala a prokojila.
Pokud ti UM dá více možností a času vychutnat si mateřství tak bych se kojením netrápila.
A nedala bych na to co si myslí ostatní.
Žana a Amálka

In reply to by zaneta.111

Prave ze to neni volba. Ja bych chtela kojit co mozna nejdele (me moje mamka kojila strasne kratce, mela malo mlicka a ja byla v detstvi dost nemocna, nevim jestli to souvisi, ale rika se to...)
Ono to neni tak hrozny pokazdy (kdyby bylo, uz jsme urcite davno na UM), treba vecer po koupani, je moc hodna, hezky papa a usne a spi treba i 5 hodin. Ale tak 2-3x denne je jak vymenená - ma hlad a pritom nepije, nebo spis se vzdycky napije, prso pusti, zase breci, zase se napije atd...tak vymením polohu, nebo prso, tak to pak zase treba chvilku jde a pak zase zacne plakat. A nakonec to skonci tim, ze ji dam lahvicku s odstrikanym mlickem. Takze pak vetsinou kojim hodinu a pul az dve. Porad doufam, ze se to jeste nejak srovna a zlepsi...

In reply to by Ajinka83

umělá strava je steně hodnotná jako mateřské mléko a pokud někdo bohužel to mlíčko nemá tak přece nebude trápis seba nebo miminko. jak jsem psala moje děti jsou na umělé od narození a dceři je 14 a za celou dobu měla nejhorší nemoc uštknutí hadem , nemocná je tak 2x do roka

Ty začátky nejsou nejjednodušší. Já zažívala něco obdobného, ale malýho jsem musela dokrmovat kvůli vysokým hodnotám u žloutenky a už jsme se pak z dokrmů nedostali. Na druhou stranu děláš proto všechno, co můžeš a to je to nejdůležitější. Může to být růstový spurt, jak se psalo pode mnou, nebo třeba prostě jen potřebuje mámu, to je těžkoříct. S tím spaním jsme to měli taky, to jsou nekoordinované pohyby, neví, že jsou to jeho ruce a děsí se jich. Proto se tak škubá. Zavinuj ho, mě se osvědčila Magická zavinovačka, ze všeho ostatního se mi taky dostal. Po třech měsících najednou přestal mít potřebu zavinování a spinká v pohodě sám.
Hlavně se drž, je to náročné období.
:) :a:

Trápiš se obyčejnýma věcma. O kojení ti doporučují přečíst něco z odborné literatury. Jinak já jsem zavedla dudlík a byl klid.
A to s tím lekání je normální. Na to zabere zavinovačka. A pokud chce mít obličej k něčemu přitulený tak používám plyšového medvídka (nedoporučuji je to lapač prachu), ale nějaký pratelný polštářek nebo plinečka je super.
A to spinkání j enormální. Je to ještě malinký mimi, hodně bdí a tobě to může připadat jako,že je vzhůru.
Jinak všechno je v normálu a protože máš hodně času na prcka tak řešíš maličkosti.
To tě za chvilku přejde,hned jak naberete nějaké návyky a zkušenosti.
Tak se mějte hezky a užívej si mrňouskaŽana a Amálka

Ahoj, nám se tohle obodobí s papáním nevyhnulo. malý takhle vyžadoval papat zhruba od 4. do 6. týdne, byl to asi růstový spurtík. Všude píšoum, že by to mělo do 3 dnů odeznít, ale nás se to drželo fakt skoro 2 týdny. malý byl nakrmený, a do 10 minut začal zase plakat. Nic nezabíralo, jen ho přiložit k prsu a on zase mohl papat. Pak jsme to měli ještě kolem 8 týdne. Taky jsem chtěla začít dokrmovat, ale ono se to potom upravilo samo. Chce to hlavně vydržet!!!

ahoj, nekdy je to s kojenm PRY tezke. Pisu pry, protoze malej je odmalicka na UM a co se tyka jeho vyzivy, tak je to naprosto v pohode. kazde tri hodky si rekne o lahvicku, kdyz hlad zaspí, tak vydrzi dele ale papa statecne a i dobre roste.
Samozrejme, ze vsude pisou, jak je dulezite kojeni, ale reknu ti, ze v nasem pripade je to lepsi takto. Nerada to sem pisu, protoze uz jsem zazila tolik nepreknych komentaru, ale co, to vydejcham.
Malej je zdravej, prospiva a ma se uz od porodu cile k svetu.

Drzim palce, at se ti to srovna. :a:

In reply to by roselini

musim te podporit kdyby nahodou nejaky dalsi nepekny komentar. Prvni holku jsem kojila 3 mesice a byly ty nejhorsi mesice co jsem s ni zazila, pak jsme presly na UM a byla pohoda, do te doby rvala a rvala... :§) :§) :§) Ted s druhou dcerou jsme uz z porodnice odchazely z prikrmem a behem mesice presly na UM uplne, obe jsme uplne v pohode a uzivame si jedna druhe, mam to nejhodnejsi miminko pod sluncem ;) Taky uz jsem si parkrat vyslechla prednasku ale kaslu na to, proste komu neni z hury dano... Samozrejme nechci nikoho nabadat k tomu aby prestal kojit, pokud to jde tak je to urcite to nejlepsi co muzes miminku dat ale nema cenu se s tim trapit za kazdou cenu. :a:

In reply to by JituleVo

nas Adamek je taky podezrele hodnej. Obcas ma sopatnou naladu, ale malokdy.
Tak nevim, jestli je to tou souhrou v krmeni nebo jestli proste takovej je.
Jak moc jsi sterilizovala lahvicky. Byla jsi v tomto ohledu hodne prisna na sebe.

In reply to by roselini

a od stejne firmy i sterilizator, mam 5 lahvicek abych nemusela porad jen sterilizovat ale zatim to delam poctive, vzdycky flasku a dudlik umeju jarem ve drezu a pak vsechny najednou hodim do sterilizatoru, nepripada mi to jako moc velka namaha... Myslim ze tak do 6 mesicu to vydrzim pak uz to asi nebudu tolik hrotit ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky