co budete vařit? INSPIRACE

23.04.2009

Ahoj holky..ať už těhulky,maminky nebo snažilky teď zase z jiného soudku ;) .... taky pořád do nekonečna řešíte co budete vařit? Aby to bylo snadné,chutné,třeba i levné :one: ...tak se pojďme navzájem inspirovat...já už sem totiž z toho uplně na palici :O pořád něco vymýšlet.... dneska např. dělám brambory a obalovaný sýr,ale už teď přemýšlím co zítra a co na víkend....pokud máte nějakou svou osvědčenou mňamku,připojte i receptík :a\|: ...pá a dík

Kliknutím vložíte smajlíky:

máme tu totiž hody a na nějaký dlohý stání u plotny nebude čas,ale navíc nesmí to být něco moc obyč.Takže do alobalu dám brambory na kolečka posypané strouhaným tvrdým sýrem a mírně posolené,přidám kuř.maso,na to plátek hermelínu,rajčata,paprika,slanina,klobáska trochu zaliju smetano,pořádně zabalím, ať mi nevyteče potom šťava a peču.Mňam :hu: :a\|: Většinou tam každému naplácám na co má chuť.

inspiračku pro kojící matky by jste neměly???? :)
Všechno co tu píšete buď nesmím, nebo jsme měli tento týden :qu: - namátkou - sekaná, zapečené těstoviny, čína,...
Ale docela mám chuť na koprovku, nevíte holky jestli kopr nadýmá?
jinak já dělám takový nakládaný maso - naklepu a do misky smíchám vejce, hořčice, kečup, kmín, pepř, česnek, sůl, maggi.
Nebo moje oblíbené řízky naruby : maso na řízky obalím ve strouhance a pak ve vajíčku, osmažím, dám do kastrůlku a proložím anglickou a cibulí a zapeču v troubě. Nejlepší dělat den dopředu, druhý den se řízečky úplně rozpadají.

In reply to by Barče

zkus řízky obalit v corn flakes, nebo v chipsech (ale v tom případě míň soli) - obojí teda nejdřív rozbít na kousky
a když maso naložíš přes noc do jogurtu, tak bude skutečně mňamozní

jsem z vas dostala akorat na neco chut :( ;)
jak tak ctu ty cesky basty... mnam mnam uz ani cesky varit neumim

ale za to vam muzu sem tam napsat neco rychliho italskyho...
neco z tech receptu ,co jsem delala znamym v cechach a moc chutnalo a brali si recept

takze komu chutna hrasek......
cibulku na olivovem oleji zpenit,trochu uzenyho na kousky(i bez),pridat 1 sklenicku (plechovku) hrasku ,sul,masox a na konci se muze dat i slehacka no a vse se chvili necha varit za obcesneho michani a pak se to smicha s testovinama

Ahojda :a:
tak to mám stejný problém.. hlavně se mi teď už nic nechce, ale něco holt jíst musíme.. Navíc se musím přiznat, že moc vařit neumím :00: :00: :00: Dneska sme měli vepřové řízečky a brambor.
Jinak co máme rádi (teď v těhu sem na to ale neměla chuť) jsou tyrolské nudle- je to rychlé a levné.
Recept tady:
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
babiččiny nudle široké, 30dkg anglické krájené, zelí v pytlíku, sůl, česnek
POSTUP PŘÍPRAVY
Anglickou nakrájíme na nudličky a dáme na hlubší pánev smažit, mezitím dáme vařit nudle dle návodu, když je anglická osmahlá přídáme zelí (v pytlíku vycedíme vodu a přidáme suché zelíčko- můžeme natrhat), podle chuti prolisujeme stroužky česneku a smažíme na pánvičce než se nám uvaří nudle.
Nudle po uvaření scedíme, propláchneme a vrátíme zpět do hrnce. Připravenou směs šoupneme k nudlím a pořádně zamícháme, dochutíme solí popř. ještě česnekem a podáváme
( výborné zapíjet bílým vínkem :-)

Jinak děláme třeba bramborový guláš, langoše, různé pomazánky... to spíš, ale k večeřím. Jinak mám pěkně zmlsaného manžela, který nejí žádnou zeleninu.. takže květák atd je u nás tabu- to si můžu udělat leda pro sebe...
tak papapa a těším se taky na nějakou inspiračku (prosím něco lehkého :qu: :qu: :qu: )
V. :cat:

včera jsme měli sekanou s bramborem a kousek tý sekaný nám zbyl, tak jsem k tomu vyrobila rajskou omáčku, myslela jsem si na těstoviny, ale chlap si vyžádal houskový knedlík :O

veprový gulášek a dneska byly testoviny se sýrovou omáckou

Recept: dva tavene syry rozpustime ve smetane 12%tni,pridame masox spis zeleninový.Pak tam pridam salam sunkouvy nakranejeny na kosticky.pokud je to ridke pridam pak sýr nastrouhany necham rozpustit a je to.

halušky, rizoto, sekaná s br salátkem, vepřo knedlo zelo, gulášek, smažák, smažené žampiony, mozeček, maso ve vajíčku, segedin....
no a teď se chystám na palačičinky, mám slíbenou svíčkovou z králíka (ale králík zatím není, snad to kočka přežije), v mrazáku je roštěná a jelení maso na guláš... plus je tam starší chleba, takže to vidím na topinky s ďábelskou paštikou (proč ji nedělají aspoň trošku ostrou???), a taky mám delší dobu chuť na polívku s domácíma nudlema a játrovýma knedlíčkama - ale domácíma!

a pak ožralé kuře (pečené na plechovce piva) a ze zbytku masa udělám salát - kuřecí masíčko, nakrájené jablko a okurka, a k tomu francouzský dresing

Ahojky já jsem dnes dělala bramb.guláš dostala jsem na něj děsnou chut a zítra jdeme na svatbu kámošce,tak tam bude žranica,ale já to radši nebudu přehánět jinak mě odvezou mám 11dní do termínu :s: Ale máš pravdu,že je to na palici pořád vymýšlet co vařit,mě muž přijíždí až večer,tak musí mít teplé jídlo malej mi doma nejí ten chodí ve škole na obědy a občas jsem fakt zoufalá co vařit!!No zrovna včera mi muž slíbil,že napíše co vařit a vytáhl mi jen maso kuřecí anic víc,no tak jsem udělala čínu s rýží,pak mě pochválil,že věděl,že na něco přijdu no na zabití :s:

In reply to by lulucrue

No popravdě se mi tam moc nechce všichni budou trsat a bumbat a já sedět a baštit :s:a tet už mívám silné poslíčky,tak pro mě o ničem :s: nevěsta si dělá srandu,že mě prý odvezou a další duvod k oslavě,ale mají smolu,prý na prod zatím nevypadám i když mám silné poslíčky,no uvidíme jestli to zvládnem :///:

ahoj, tak dneska dělám čínu (mraž. zelenina, krůtí maso, čínské nudle), rychlovka, za 20 min. hotovo :-)

dnes mám párek s kaší :s: Včera jsem měla rizoto s kuřecím masem a zeleninou. Na zítra plánuju palačinky nebo těstoviny s rajč. omáčkou a sýrem, podle toho, na co budu mít chuť. A o víkendu játra na štávě s rýží nebo řízek s bramborem nebo přírodní rybička s bramborem, zase podle toho, na co budeme mít chuť ;)

Ahoj,
dnes jsem zrovna dělala snadný, levný a pro mě i moc chutný brokolicový mozeček s bramborem.
Taky ale kolikrát mívám problém, že nevím co uvařit, aby mi to nezabralo moc času, když Honzík vyžaduje pozornost a aby to bylo dobré.
Pa :a:

In reply to by alenkas

Alenko..no právě jsem ve 38týdnu,takže se sotva plazim...do toho 4letý Ondrášek a věčně hladový manžel..takže se snažim vymýšlet co nejrychlejší a nejjednodušší jídla...někdy fakt nevíím :n: :n:

Ahoj, přes týden se snažím vařit rychlá jídla. Máme rádi např.

Boloňské špagety s mletým vepřovým masem, maso osmahnu na oleji s cibulkou, podleju a dusím. Pak přidám asi 2 nakrájené papriky a ke konci 2 nakrájená rajčata. Dochutím vegetou, kečupem nebo protlakem. Na talíři ještě posypu strouhaným sýrem.

Zapékané těstoviny se šunkou, žampiony, brokolicí a smetanou, uvařené těstoviny nasypu do varné misky, ve které jsem předem 3 min povařila smetanu (ke šlehání), osolím opepřím, přidám nakrájenou šunku asi 20 dkg, zmraženou brokolici (nebo čerstvou už povařenou) a zmražené žampióny. Smíchám vše dohromady a navrch posypu strouhaným sýrem. Zapékám v troubě asi 20 min.

:hu:

TAK MY DNESKA MAME ZAPECENY SMETANOVY BRAMBORY, ZITRA LASAGNE,V SOBOTU VEPR.PANENKU PLNENOU LISTOVYM SPENATEM A SYREM S OPEC.BRAMBOROVYMA PLATKAMA,V NEDELI OHREJU PIZZU.VECERE NEDELAM,MANZA VECER TED JIST NECHCE A JA SI VEZMU NECO STUDENEHO :a:

In reply to by lulucrue

TAK OPECU SI CIBLUKU NA JEMNO OPEKAM NA OLIV.OLEJ,PRIDAM MLETE MASO -VEPR.I HOVEZI, DOBRE PROVARIM,TROCHU SLEJU TU VODU, PRIDAM BOLONSKOU OMACKU-KUPOVANOU,OPEPRIM A OSOLIM-PROSTE DOCHUTIM.UDELAM SI BESAMEL-MLEKO,SMETANA, HL.MOUKA,MUS.KVET,MASLO-POSTUP NAJDES VSUDE NA NETU-A UVARIM PLACKY,PAK VZDYCKY,DAM PLACKU,NATO TU SMES S MASEM A JESTE BESAMEL,ZASE PLACKA, A TAKHLE DOKOLA,ZAKONCIM PLACKOU,DAM PECT -DOBROU CHUT

In reply to by krevetka

Děkuji...jůůů aspoň zas něco nového...píšu si..příští týden vyzkouším ;) snad to bude manžílkovi chutnat...jednou jsem koupila už udělaný lasange,jak se dají jen ohřát do trouby a to mu moc nejelo ://: ..tohle bude jistě lepší...páá :hu: :a: :a: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka