pro snazilky

22.04.2009

ahojky holky,obcas vas sleduju jak se mate a tak a obvlast problemy snazilek me nenechavaji chladnou.Pokud muzu,dovolim si vlozit svou radu.I ja byla snazilka,nemohla jsem otehotnet pul roku.Pamatuju si na to jako by to bylo vcera a to uz mam skoro pul rocni holcicku :h: V cervenci jsem vysadila antikoncepci a nase snazeni zaclo.Brala jsem to ale spis s rezervou.Nikdy jsem nemerila BT ani nedelala ovu testy(ani nevim jak se to vlastne dela)proste jsme se snazili,ale nechavali jsme to na prirode.Jak ubihali mesice a MS se porad dostavovala,tak muj klid pomalu mizel a ja se zacla bat,ze budeme jeden z neplodnych paru a budeme muset na umele oplodneni.S gynekologem jsme meli domluveno,ze pockame do jara a pak mi nasadi nejake leky a posle nas na nejake vysetreni.k tomu uz nastesti nedoslo :\x: v prosinci jsem uplnou nahodou zjistila,ze mam silne rozhozenou stitnou zlazu,pozdeji mi endokrinolog rekl,ze s takovymi vysledky bych neotehotnela nikdy.zacla jsem se lecit od prosince(brala jsem 9tablet denne :00: )ale po mesici a pul byla zlaza stabilizovana.Otehotnela jsem prakticky okamzite po zaleceni zlazy.A to jsme ten mesic meli pouze jeden nechraneny styk.Holky zkuste si nechat zkontrolovat stitnou zlazu.Ja kvuli ni nemohla otehotnet a kamaradka kvuli ni dvakrat potratila okolo 9tydne.ja uspesne otehotnela,cele tehu jsem byla sledovana a lecena(dulezite pro udrzeni a donoseni tehu)a v listopadu jsem porodila krasnou zdravou a dokonce jeste prenosenou holcicku ;) divim se,ze v dnesni tolik vyspele dobe to neni automaticke vysetreni pri neplodnosti :jawdrop: tak hodne uspechu holky :a:

Tak to já to měla taky tak, po 3.měsíšním snaženíčku mi zjistili sníženou funkci šž, ta mi rozhodila snad všechno co se dalo od prolaktinu po ruzné jiné hormony, ted už je to o.k. chodím pravidelně na kontroli na endokrinologii, moje štítná žláza mi vůbec nefunguje takže tablety musím brát celý život. A co se týče toho snaženíčka tak se nám to povedlo až po dvouletech a to už jsme ani nedoufali. Ted jsem v 17 týdnu.

je to zajímavé co píšeš že jsi měla marod štít.žlázku, ale to jak píšeš že sis myslela neplodný pár a že byste museli jít na uměl.oplod.
Myslím si že po půl roce snažení nikdo není hned neplodný pár, mi sme na uměl.oplod. byli a nestydím se za to by naopak všemto říkám a popisuji jaký to je, protože ten kdo to nezažije neví, mi to zkoušeli s manželem 3roky a to je dosti dlouhá doba a nééé jenom půl roku, po roce snažení se teprve chodí na léčbu neboli kouknout se proč to nejde, jinak gratuluji ke krásné dceři je moc krásná, bud ráda že ti to takhle vyšlo

To je velká pravda. Mě taky na štítnou žlázu, resp. na její sníženou funkci přišli po potratu. A taky na celiakii. Takže si štítnou žlázu hlídam, prášky beru, hlídam se, jim správně dietně a stejně pořád nic :(, už rok a něco. Tak hledáme dál :)
K holčičce gratuluju, je nádherná :) Doufám, že se taky jednou dočkam takový krásný princezny :girl:

Ahojky.to zni zajimave.pockam jeste chvili jak rekla doktorka a kdyz se nebude darit necham si ji zkontrolovat.dekuji moc za radu:-),hezky den,pa

Ahoj Žanetko,
musím říct, že o problémech se štítnou žlázou a následným otěhotněním vím, ale nikdy jsem si nepřipouštěla, že by se mě to mohlo týkat. Ale člověk si nepřipouští spoustu věcí a taky můžou nakonec přijít (nikdy jsem si nepřipustila, že mi nepůjde otěhotnět...). V pondělí jdu k obvodní doktorce, tak se jí na to můžu zeptat. Ale zajímalo by mě, jestli už by to gynekolog nezjistil, když mi dělal po roce snažení rozbor krve. Nebo myslíš, že musím přímo k nějakému specialistovi, protože to gynekolog nemá šanci zjistit?
Jinak mám zase zkušenosti s tím, že je dobré zajít třeba i na imunologii, jestli tělo nevytváří protilátky proti spermiím, laparoskopii a taky hodně pomáhá cvičení Ludmily Mojžíšové. Prostě to chce si všechno oběhat a nečekat na zázraky přírody tam, kde je to zbytečné.
Moc děkujeme za rady. Máš krásné miminko, tak ať roste dál do krásy :a:

In reply to by Naděnka

zalezi na tom co za odbery ti gynekolog dela.Ja na to prisla nahodu,proste mi vic padali vlasy a obcas jsem mela buseni srdce,coz jsem prikladala unave z prace a ejhle,zjistili mi prodelani rozsahleho zanetu zlazy,ktery mi tak strasne rozhodil hormony.pak jsem zacla chodit na endokrinologii,k vybornemu doktorovi,ktery me osetroval cele tehu a i diky nemu mam donosene a zdrave miminko.Zlaza je uz temer fit,takze pomalu vysazujeme i udrzovaci lecbu a ja se radim zpet mezi zdrave lidi :a:

In reply to by Zaneta

Byly to hormonální testy 3. den cyklu, zjistil mi akorát zvýšený prolaktin, to už mám v pohodě. Tak nevím, ale snad by na to z těhle testů přišel.... Nevím, zkusím se zeptat. Ale moc děkuji za téma na zamyšlení.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky