Ultrazvuk

21.04.2009

Ahoj holky. Kolikrát vám během těhotenství dělaly ultrazvuk. Každý mi tvrdí něco jiného, někdo říká že 2x, někdo 4x , já jsem ve 12tt. a už mám dva za sebou. A jaké jiné vyšetření jste ještě měly, přijde mi že u každého doktora je to jiné. Díky moc za informace.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Moje dr. (Plzen) pravidelně na každé poradně (v průkazce je na to kolonka - stáří plodu dle PM a dle UZ) - mělo by to tak být, ale ne všichni dr. to dělají, spíš co tu čtu tak to hodně flákají, o malých městech v moravských krajích nemluvě, tam se můžeš dostat na pořádný utz i jen 1-2x za těhu (píšu, jen co jsem se tu dočetla).
Pak je screening 1. a 2. trimstru, a pak v třetím trimestru jsou taky utz - zaměřené na průtoky pupečníkem, placentu.
Ale je to hodně o tvém dr., lecos si ale můžeš vyžádat.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

(já se jen nemohu ještě vzpamatovat z jedné těhulky tady, jejíž dr. ji na utz poslal prvně až v 22.týdnu, sám má jen nějaký malý - neukazuje těhulím, psala že tam je chudší kraj, že to není tam běžné, aby měl dr. utz a dokonce ho takhle často používal . na každé kontrole)

In reply to by muf20

no... že je posílá do Břeclavi, ale že až v 22.tt prvně?! síla... člověk je zvyklý na úplně jiný standard, kdy může mít 3D i v 12.tt a pravidelné sono kontroly v poradně, atd atd... nemyslím, že by moravský gynekolog měl mín peněz než pražský, když výkony jsou placené všude pojištovnou.

In reply to by Kašíkus

No to jo, moje mudr.(Brno) ma i standart nataceni ozev a tak. Vubec nikam nechodim, je pravda,ze je soukroma, ale to na veci nic nemeni. Spis si asi onen doktor neni schopen pozadat o dotace na novy,kvalitnejsi UTZ. Tak teda nevim. Je pravda, ze moje svagrova chodila v Prerove na UTZ a na nem taky nebylo nic videt, jen sede cosi. Tak zacala jezdit do Olomouce. No asi je to jeho pohodlnost. Ale je to smutny, kdyz jde o zdravi matky a predevsim miminka.
Pak nevim, od ceho ty pojistovny jsou

In reply to by hanicka11

slyšela jsem i názory, že utz miminku škodí, ale kdyby tolik škodil, nedělali by ho. a docela je mi líto maminek, co jim udělaj utz 3krát za 9 měsíců. utz mě uklidní, vidím své miminko, doktor ho zkontroluje, dá fotečku a já se vždy těším na další návštěvu :)

Ahoj no ja jsem chodila do dvacateho tydne k jedne doktorce a ta mi udelala ultrazvuk jenom jednou a protoze se mi tonezdalo tak jsem sla jinam ultrazvuk pokazde co jsem tam byla na kontrole.takze zalezi na lekari.

tak mě dělala doktorka ultrazvuk asi 2x do toho 12tt,pak jsem byla kolem 13tt a 20tt na genetice,pak ultrazvuk kolem 30tt a od doby co jezdím už do porodnice mi dělají ultrazvuk každou návštěvu.

já jsem 12+2 a co jsem byla na kontrole, tak zatím pokaždé ultrazvuk....což je když to spočítám 5x...

Ahojky, je to všude jiné. Já měla ve 12 tt taky dva za sebou a pak jsem začala mít problémy, tak nakonec jich mám za sebou cca 10 a to mě ještě čeká ve 30tt. :w:
Ono to není zase tak důležitý. Myslím, že je lepší když Ti udělá o nějakej ten utzv víc, než míň. Hlavně pro tvůj klid. Samozřejmě se to nesmí přehánět.
Ale až Ti začne dělat místo vaginálního ten na bříško, uvidíš, že se budeš těšit :c: :a:

In reply to by Martta

Popravdě mě nevadí ani ten vaginální, příjemný to sice není ale alspoň vidím mimčo. Jen už se nemůžu dočkat až mi řekne zda je to kluk nebo holka. Vždycky jsem byla přesvědčená že se nechám překvapit ale teď vím že to nevydržím.

In reply to by Martta

Jojo, presne, sice jsem napsala ty tydny, kdy delali UTZ me, ale to byly ty planovane UTZ, jinak jich ´mam navic asi 2 nebo 3, ale to ze zdravotnich duvodu.
Jo a ten briskovej je samozrejme uz neco jineho nez vaginalni, na ten se tesit urco budes
:)

Ahojik, me delali v:
6tt, 13tt, 20tt , ve 21tt 3D na vlastni zadost, pak budou delat ve 30tt.
Tohle je asi standard, i kamosky a svagrova tak byli.

papa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka