Tak jsem hledala

20.04.2009

Tak jsem skoro celé odpoledne hledala na netu velikost gestačního váčku 20 dní po oplodnění......... Našla jsem tolik informací, že vlastně už ani nic nevím. Něco bylo dobré, něco zase špatné....... ale podle této stránky je vše ok........
tak uvidíme!! Každopádně těhle 10 dní bude pro mě šílených.........

Mnoo jasně já, jsem jenom předala co jsem si přečetla.
Nikomu bych to nepřála,ale fakt je že proto se tyhle testy na HCG dělají, samo s kombinaci s UTZ.
Tak už nebude stresovat Januli, bobiš už tak to má těžké.Tak já jdu ...papa a brouu noc :a:

Já jsem o tom moc nečetla, ale podle toho co tady holky psali,to tak opravdu je ,i tady to je napsné ;)
Nejdůležitější je včasné odhalení

Jakmile žena zjistí, že má pozitivní těhotenský test, měla by navštívit svého gynekologa, který by měl pomocí ultrazvuku těhotenství potvrdit a zkontrolovat, zda je vajíčko usazeno správně v děloze. Současně by měl lékař odebrat i krev na hladinu hormonu HCG - u mimoděložního těhotenství bývá hladina hormónu nižší než u normálního těhotenství.

In reply to by Zdenka26

to je naprostá pravda, jinak se rozhodně nechci hádat, je možné, že tam ta hladina HCG může být jiná, ale nemusí to být pravidlem, kažé tělo pracuje trošku jinak a hladina HCG je v rámci nějakých rozmezí u každé z nás jiná. Ptala jsem se na to svého dr. právě v souvislosti s podezřením na mimoděložní u mě a bylo mi řečeno, že stopro to ukáže jen UZ.

Dopoledne jsem četla tvůj příspěvek ohledně mimoděložního těhu, teď jsem ti tu složitě popsala, svou zkušenost s tím, ale bohužel, když jsem se snažila text opravit, tak celý příspěvek zmizel, tak to zkusím ještě jednou ve zkratce.
Velmi dobře chápu tvé pocity, prošla jsem si tím cca před 12týdny taky. Dr. mi při laparoskopii zjistili neprůchodnost P vejcovodu, na jednom UZ mi jeden dr. řekl, že pokud bych NÁHODOU otěhotněla z P vaječníku, skončilo by to mimoděložním a zároveň mi řekl, že na P straně právě zaniká vajíčko z proběhlé ovu a na L straně mi ukazoval dozrávající vajíčko pro další cyklus. Jenže hned příští MS nedorazila, místo ní neskutečná slabost, závratě, křeče vystřelující z podbřišku až do stehen a pozitivní TT. Takže vzhledem k tomu, co mi řekl dr. při posledním UZ a co jsem si přečetla o příznacích mimoděložního těhu na netu, mě zachvátila panika. Nicméně můj dr. mi řekl, že dřív než v 6tt ani na UZ nepozná, jestli se mimi unízdilo v děloze nebo někde jinde, takže následovaly nekonečné 3týdny čekání a neskutečných nervů. A výsledek? Dneska už jsem 17+0tt :) Navzdory všem přírodním zákonům se mi podařilo otěhotnět z toho P vaječníku a mimi úspěšně prošlo tím :w: neprůchodným :w: P vejcovodem.
Takže pokud nemáš žádné problémy (velké bolesti) a na TT jsi měla //, tak určo bude vše :one:

Jani tak jsem si to pročetla,a pořád si myslím to samé, že je moc brzo.
Počkíí jak 10dní :( já myslela že na krev jdeš už ve středu a stejně nerozumím tomu, když si není gynekolg jistý proč Tě neposlal na zjištění HCG z krve.
Takhle Tě zbytečnš stresuje...kurna :00:

Jani, mě ten váček našli až v 7-mém tt, poprvé jsem byla na gyndě v 5tt a to ještě nebyl vidět....ale nakonec se potvůrka objevil a teď jsem 12+1tt a zatím vše ok...musím zaklepat....ve středu jdu na screening, tak snad výjde dobře!!!

Jani neblázni...nezkoumej se tak, ale užívej si těhu..je venku krásně a ty sedíš doma a hledáš gestační váček...přece se nebudeš celé těhu hlídat a zkoumat..to si pak to těhu vůbec neužiješ..

In reply to by Janča24

Ježiši promiň, nějak mi toto uniklo. Já měla cystu na vaječníku taky...a docela velikou 8,5cm, takže jsem měla od začátku hlídané těhu..odezněla až po 3měsíci, takže jsem byla celou tu dobu jako na trní, jestli mimi bude v pořádku.
No tak držím palce, ať to dobře dopadne a je vše ok a ještě jednou promiň.

In reply to by Janča24

no já když byla poprvé u gyndaře, že mi vyšel pozitivní test, tak nic neviděl..říkal že je moc brzy..tak mi vzali hned krev a na druhý den jsem si volala na výsledky..že jsou pozitivní, tak jsem šla až za 14 dní na kontrolu..páč mne hned nechal doma s tou cysou..no a to jsem byla už po 6tt. Navíc mi nic neříkal o žádném váčku, jen jsme řešili tu cystu..strašil mne, že pokud se nezačne zmenšovat, tak půjdu na operaci ve 3měsíci...tak jsem se pokaždé modlila, ať je menší a ona potvora nic..až po 3 měsíci se začala vstřebávat. No a je fakt, že jsem si ovulaci nehlídala, ani neměřila...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky